+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Top poster mircest avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    2.304
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    2.753
    Pohvaljen 17.984 puta u 2.625 postova
    Moć reputacije
    244

    David Attenborough / Ser Dejvid Atenborou

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    David Attenborough / Ser Dejvid Atenborou





    Rođen 8. maja 1926. godine, on je mlađi brat glumca Lorda Richard Attenborough. On nikada nije izrazio želju da glumi i, umesto toga, studirao je prirodne nauke na Univerzitetu u Kembridžu, gde je diplomirao 1947. godine, kada je počela i njegova dvogodišnja služba u Kraljevskoj mornarici. Godine 1952. počeo je da radi na BBC Televiziji.Godine 1969. imenovan je za direktora programa i imao je u uređivačku odgovornost za obe BBC televizijske mreže. Osam godina za stolom je bilo previše za njega, pa je podneo ostavku u 1973, vrativši se snimanju dokumentarnih emisija.

    Dobitnik je počasnih diploma iz mnogih univerziteta širom sveta, a pokrovitelj je zagovornik mnogih humanitarnih organizacija, uključujući i ulogu kao pokrovitelj ''World Land Trust''-a, koji kupuje kišne šume i druge zemlje da bi ih sačuvale, kao i životinje koje tamo žive.

    Po Atenborou je nazvano nekoliko životinjskih vrsta, među kojima je i pauk pretopalpus atenboroi, nešto duži od jednog milimetra, pronađen jedino na Horn ajlendu u severnom Kvinslendu. Britanskom prirodnjaku Dejvidu Atenborou je u Pertu dodeljen uramljen primerak pronađene nove vrste pauka nazvanog po njemu.

    Ovaj prirodnjak i autor naučnih televizijskih programa dobitnik je i nagrade za životno delo Međunarodne radiodifuzne konvencije (IBC). 85-godišnjem reditelju se nagrada dodelila u znak priznanja za šest decenija rada na televiziji, na kojoj se proslavio svojim dokumentarcima o životinjama i biljkama.


    Izvor: FastSerbia.com

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Look (1955)
    2. Pantomania, or Dick Whittington (1956)
    3. Science Is News (1959)
    4. The People of Paradise (1960)
    5. Zoo Quest (1961)
    6. This Is Your Life (1962)
    7. A Blank on the Map (1971)
    8. Late Night Lineup (1972)
    9. The Royal Institution Christmas Lectures (1973)
    10. The Tribal Eye (1975)
    11. The World About Us (1976)
    12. Wildlife on One (1977)
    13. The Val Doonican Music Show (1979)
    14. Life on Earth (1979)
    15. The Mysterious Bee (1980)
    16. Look Here (1980)
    17. Face the Music (1983)
    18. Saturday Superstore (1984)
    19. The Living Planet (1984)
    20. A Zed & Two Noughts (1985)
    21. Omnibus (1986)
    22. World Safari (1986)
    23. The First Eden (1987)
    24. Lost Worlds, Vanished Lives (1989)
    25. A TV Dante (1989)
    26. The Media Show (1990)
    27. The Trials of Life (1990)
    28. Aspel & Company (1991)
    29. K: Kenneth Clark 1903 - 1983 (1993)
    30. Life in the Freezer (1993)
    31. Clive James (1994)
    32. For Love or Money (1994)
    33. The Frost Programme (1995)
    34. Heroes of Comedy (1995)
    35. For Love or Money (1994)
    36. Reputations (1996)
    37. Attenborough in Paradise (1996)
    38. Living Proof (1996)
    39. Auntie's All-Time Greats (1996)
    40. Survival Island (1996)
    41. Cities of the Wild (1996)
    42. Wildlife on One (1997)
    43. Auntie: The Inside Story of the BBC (1997)
    44. Clive Anderson All Talk (1998)
    45. The Life of Birds (1998)
    46. The Dragons of Galapagos (1998)
    47. They Said It Couldn't Be Done (1999)
    48. Island of the Vampire Birds (1999)
    49. The Greatest Wildlife Show on Earth (2000)
    50. The Lost Gods of Easter Island (2000)
    51. Wilderness Men (2000)
    52. Night of a Thousand Shows (2000)
    53. State of the Planet (2000)
    54. The Song of the Earth (2000)
    55. The Blue Planet (2001)
    56. BBC: A Window on the World (2001)
    57. The Human Face (2001)
    58. Ultimate Wild Paradises: The Top Ten Destinations (2001)
    59. Wildlife Specials (2002)
    60. Life on Air (2002)
    61. Great Natural Wonders of the World (2002)
    62. Robbie the Reindeer in Legend of the Lost Tribe (2002)
    63. The Life of Mammals (2003)
    64. The Ancient Forests (2003)
    65. On the Brink (2003)
    66. Deep Blue (2003)
    67. Elephants: Spy in the Herd (2003)
    68. Arena (2003)
    69. Enough Rope with Andrew Denton (2003)
    70. The Terry and Gaby Show (2003)
    71. The Truth About 60s TV (2004)
    72. Satoyama: Japan's Secret Water Garden (2004)
    73. Happy Birthday BBC Two (2004)
    74. The Way We Went Wild (2004)
    75. Bears: Spy in the Woods (2004)
    76. Sir David Attenborough Remembers the Making of 'Civilisation' (2004)
    77. Sir David Attenborough Remembers 'The Ascent of Man' (2004)
    78. Mark Lawson Talks to... (2004)
    79. How Art Made the World (2004)
    80. Play It Again: The Panel Game (2004)
    81. The 50 Greatest Documentaries (2004)
    82. The Wild Life of Gerald Durrell (2004)
    83. Life in the Undergrowth (2005)
    84. Can We Save Planet Earth? (2006)
    85. Masterpieces of the British Museum (2006)
    86. The National Television Awards (2006)
    87. Nation on Film (2006)
    88. Planet Earth (2006)
    89. Planet Earth: The Future (2006)
    90. Are We Changing Planet Earth? (2006)
    91. The Natural World (2007)
    92. Gorilla Revisited with David Attenborough (2007)
    93. Trek: Spy on the Wildebeest (2007)
    94. Climate Change: Britain Under Threat (2007)
    95. Parkinson (2007)
    96. The Andrew Marr Show (2008)
    97. Life in Cold Blood (2008)
    98. Tiger: Spy in the Jungle (2008)
    99. Fossil Detectives (2008)
    100. Loose Women (2008)
    101. The Story of the Open University (2009)
    102. The Alan Titchmarsh Show (2009)
    103. The Great Bustard (2009)
    104. Charles Darwin and the Tree of Life (2009)
    105. Darwin's Struggle: The Evolution of the Origin of Species (2009)
    106. Nature's Most Amazing Events (2009)
    107. Chris Moyles Quiz Night (2009)
    108. Uncovering Our Earliest Ancestor: The Link (2009)
    109. Happy Birthday OU (2009)
    110. BBC Proms (2009)
    111. Friday Night with Jonathan Ross (2009)
    112. Life (2009)
    113. Ecologie - Ces catastrophes qui changèrent le monde (2009)
    114. The Big Fat Quiz of the Year (2010)
    115. Birds of Paradise (2010)
    116. The South Bank Show (2010)
    117. Zonde van de zendtijd (2010)
    118. Museum of Life (2010)
    119. Genius of Britain: The Scientists Who Changed the World (2010)
    120. Wild Night In (2010)
    121. Horizon (2010)
    122. Timeshift (2010)
    123. Attenborough's Journey (2010)
    124. First Life (2010)
    125. Mad and Bad: 60 Years of Science on TV (2010)
    126. Madagascar (2011)
    127. 60 Minutes (2011)
    128. The Secrets of Scott's Hut (2011)
    129. Desert Seas (2011)
    130. Flying Monsters 3D with David Attenborough (2011)
    131. Ask Attenborough Live (2011)
    132. Breakfast (2011)
    133. Great Thinkers: In Their Own Words (2011)
    134. Ceramics: A Fragile History (2011)
    135. The One Show (2011)
    136. Frozen Planet (2011)
    137. The Richard Dimbleby Lecture (2012)
    138. Hot Tuna (2012)
    139. Tales of Television Centre (2012)
    140. Kingdom of Plants 3D (2012)
    141. Secrets of Wild India (2012)
    142. Penguins (2012)
    143. Attenborough: 60 Years in the Wild (2012)
    144. Galapagos 3D (2013)
    145. David Attenborough: The Early Years (2013)
    146. The Jonathan Ross Show (2013)
    147. Africa (2013)
    148. This Morning (2013)
    149. Edwardian Insects on Film (2013)
    150. Goodbye Television Centre (2013)
    151. Bill Bailey's Jungle Hero (2013)
    152. Micro Monsters 3D (2013)
    153. When Björk Met Attenborough (2013)
    154. Rise of Animals: Triumph of the Vertebrates (2013)
    155. The Natural World (2013)
    156. Galapagos: Nature's Wonderland (2014)
    157. All About TWO (2014)
    158. Björk: Biophilia Live (2014)
    159. The Culture Show (2014)
    160. Nature (2014)
    161. Life Story (2014)
    162. Conquest of the Skies 3D (2014)
    163. David Attenborough's Natural History Museum Alive (2014)
    164. The Graham Norton Show (2015)
    165. Attenborough's Paradise Birds (2015)
    166. RTS Huw Wheldon Memorial Lecture: Public Service Broadcasting - A House of Cards? (2015)
    167. Natural Curiosities (2015)
    168. VE Day: Remembering Victory (2015)
    169. David Attenborough Meets President Obama (2015)
    170. Five News (2015)
    171. Cougars Undercover (2015)
    172. The Hunt (2015)
    173. Attenborough's Passion Projects (2016)
    174. Great Barrier Reef with David Attenborough (2015-2016)
    175. Attenborough and the Giant Dinosaur (2016)
    176. Nature (2002-2016)
    177. Terra Mater (2016)
    178. Attenborough at 90: Behind the Lens (2016)
    179. Attenborough's Life That Glows (2016)
    180. Zoo Quest in Colour (2016)
    181. Natural World (2016)
    182. North West Tonight (2016)
    183. North West Today (2016)
    184. The Graham Norton Show (2016)
    185. Planet Earth II (2016)
    Izmenjeno od: lisani; 17.04.2018 u 13:41.

    Za ljubitelje Egipta, i dokumentaraca o Egiptu:
    https://www.facebook.com/sveoegiptu/
    https://sveoegiptu.wordpress.com/

  2. Sledeća 3 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora mircest:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 06:07.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1