+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.150
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    13.190
    Pohvaljen 12.723 puta u 3.052 postova
    Moć reputacije
    340

    Ljuba Tadic / Ljubа Tadić

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Ljuba Tadic / Ljubа Tadić

    IMDb



    Ljubomir „Ljuba“ Tadić, rođen u Uroševcu 31. maja 1929. godine, umro u Beogradu 28. oktobra 2005. godine, bio je srpski filmski, televizijski, radio i pozorišni glumac.

    Otac mu je bio Čačanin koji je predavao istoriju u gimnaziji na Kosovu tako da su se on i njegova tri brata rodili tamo. Studije glume završio je 1953. u klasi profesora Joze Laurenčića. Počeo je u pozorištu „Joakim Vujić“ u Kragujevcu, ali je igrao i u Beogradskom dramskom pozorištu, Narodnom pozorištu u Beogradu, Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Ateljeu 212, u alternativnom pozorištu „Magaza“ koje je zajedno sa suprugom Snežanom Nikšić osnovao 1983.

    Danas se velika scena Jugoslovenskog dramskog pozorišta zove „Ljuba Tadić“.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Bila sam jaca (1953)
    2. Sumnjivo lice (1954)
    3. Djevojka i hrast II / The Girl and the Oak (1955)
    4. Njih dvojica (1955)
    5. Djevojka i hrast I (1955) (Animation, Short)
    6. Lazni car (1955)
    7. Veliki i mali (1956)
    8. Zle pare / Cursed Money (1956)
    9. Nije bilo uzalud / It Was Not Useless (1957)
    10. Campo Mamula / Mamula Camp (1959)
    11. Aleksa Dundic (1958)
    12. Posle bioskopa (1960)
    13. Nebeski odred (1961)
    14. Pesma / The Prem (1961)
    15. Trojica (1960)
    16. Siromasni mali ljudi (1961)
    17. Prvi gradjanin male varosi (1961)
    18. Sibirska Ledi Magbet / Siberian Lady Macbeth (1962)
    19. Cudna devojka / Strange Girl (1962)
    20. La steppa / The Steppe (1962)
    21. Kapi, vode, ratnici (1962)
    22. Inkognito (1963)
    23. Price o junacima (1963)
    24. Sokratova odbrana i smrt (1963)
    25. Dva presudna dana (1963)
    26. Afera Saint-Fiacre (1963)
    27. Ogledalo gradjanina Pokornog (1964– )
    28. Mars na Drinu (1964)
    29. Autobiografija utopljenice (1964)
    30. Otrovna biljka (1964)
    31. Na mesto, gradjanine Pokorni (1964)
    32. Gorki deo reke (1965)
    33. Posle odmora (1965)
    34. Inspektor (1965)
    35. San / The Dream (1966)
    36. Testament (1966)
    37. Ljudi i papagaji (1966– )
    38. Macka na pruzi / Cat on the Rails (1966)
    39. Letovi koji se pamte (1966– )
    40. Jutro / The Morning (1967)
    41. Krug dvojkom (1967– )
    42. Bomba u 10 i 10 / Bomb at 10:10 (1967)
    43. Dezurna ulica (1967– )
    44. Nocna kafana (1967)
    45. Divlje seme / Divlje senke (1967)
    46. Na rubu pameti (1968)
    47. Bekstvo (1968)
    48. Comandamenti per un gangster (1968)
    49. U raskoraku (1968)
    50. Podne / Noon (1968)
    51. Delije / The Tough Ones (1968)
    52. Visnja na Tasmajdanu / The Girl in the Park (1968)
    53. Bekstva (1968)
    54. Vuk sa Prokletija / Uka i Bjeshkëve të nemura / Wolf of Prokletije (1968)
    55. Prvoklasni haos (1968– )
    56. Prljave ruke (1968)
    57. Kalendar Jovana Orlovica (1968)
    58. Burleska o Grku (1968)
    59. Brat doktora Homera (1968)
    60. Pre istine / Before the Truth (1968)
    61. Zaobilazni Arcibald (1969-1970)
    62. Veli Joze (1969)
    63. Vreme bez vojna / Times Without War (1969)
    64. Kros contri / Cross Country (1969)
    65. Zaobilazni Arcibald (1968- )
    66. Silom otac / Father by Force (1969)
    67. Kultura je covek (1969- )
    68. Preko mrtvih (1969)
    69. Zazidani / The Walled In (1969)
    70. Neka daleka svjetlost (1969)
    71. Na dan pozara (1969)
    72. Krvava bajka / Bloody Tale (1969)
    73. Lepa parada (1970)
    74. Selo bez seljaka (1970-1973)
    75. Zarki (1970)
    76. Ujka Vanja (1970)
    77. Put u raj / The Way to Paradise (1970)
    78. Dan duzi od godine / A Day Longer Than a Year (1971)
    79. Klopka za generala (1971)
    80. Sokratova odbrana i smrt (1971)
    81. Direktor (1971)
    82. Balada o svirepom… (1971)
    83. Devojka sa Kosmaja / Girl from the Mountains (1972)
    84. I Bog stvori kafansku pevacicu (1972)
    85. Il maestro e Margherita (1972)
    86. Savonarola i njegovi prijatelji (1972)
    87. Zlocin i kazna (1972)
    88. Poraz (1972)
    89. Apotekar, bludnica i veliki doktor (1973)
    90. Sutjeska / The Battle of Sutjeska (1973)
    91. Paviljon broj VI (1973)
    92. San Dr Misica (1973)
    93. Nesreca (1973)
    94. Bela kosulja (1973)
    95. Dimitrije Tucovic (1973- )
    96. Strah (1974)
    97. Odlazak Damjana Radovanovica (1974)
    98. Crna lista (1974)
    99. Doktor Mladen (1975)
    100. Pesma (1975- )
    101. Sunce te cuva (1975)
    102. Pavle Pavlovic / Mala prica mog zivota (1975)
    103. Cetiri dana do smrti / Four Days to Death (1976)
    104. Proces Djordanu Brunu (1976)
    105. Poslednje nazdravlje (1976)
    106. Poseta stare dame (1976)
    107. Kostana (1976)
    108. Jovca (1976)
    109. Frontas (1976)
    110. Besede prote Mateje Nenadovica (1976)
    111. Hajka (1977)
    112. Nikola Tesla (1977- )
    113. Miris poljskog cveca / Fragrance of Wild Flowers (1977)
    114. Povratak otpisanih (1976- )
    115. Paviljon VI / Paviljon 6 (1978)
    116. Schwarz und weiß wie Tage und Nächte (1978)
    117. Gospodarev zet (1978)
    118. Tomo Bakran (1978)
    119. Trener / The Coach (1978)
    120. Kvar / Breakdown (1978)
    121. Partizanska eskadrila (1979)
    122. Zarudela zora na Moravi (1979)
    123. Besede (1979)
    124. Vruc vetar (1980– )
    125. Poletarac (1980– )
    126. Svetozar Markovic (1980)
    127. Poseban tretman (1980)
    128. Nesto iz zivota (1980)
    129. Mister ventriloquist (1980)
    130. Biseri od pesama (1980)
    131. Pesnicke vedrine (1981–1982)
    132. Svetozar Markovic (1980– )
    133. Smrt pukovnika Kuzmanovica (1981)
    134. Na rubu pameti (1981)
    135. Direktan prenos (1982)
    136. Sablazan (1982)
    137. Tri sestre (1982)
    138. Mikelandjelo (1982)
    139. Kiklop (1982)
    140. Divlje meso (1982)
    141. Kiklop (1983- )
    142. Sumrak (1983)
    143. Kosulja sa adresama (1983)
    144. Karlovacki dozivljaj 1889 (1983)
    145. Ne tako davno (1984– )
    146. Nema problema (1984)
    147. Dzoging (1984)
    148. Andric i Goja (1984)
    149. Kostana (1985)
    150. Sudbina umetnika-Djura Jaksic (1985)
    151. Slucaj Laze Kostica (1985)
    152. Strajk u tkaonici cilima (1986)
    153. Zitije Svetog Save (1986)
    154. Tajna Laze Lazarevica (1986)
    155. Od zlata jabuka (1986)
    156. Neozbiljni Branislav Nusic (1986)
    157. Lijepe zene prolaze kroz grad (1986)
    158. Dobrovoljci (1986)
    159. Pink Palace, Paradise Beach (1987)
    160. Remington (1988)
    161. Vuk Karadzic (1987– )
    162. Zagubljen govor (1988- )
    163. Portret Ilije Pevca (1988- )
    164. Vizantija (1988)
    165. Vreme cuda / Time of Miracles (1989)
    166. Bunker Palace Hôtel (1989)
    167. Seobe II (1989)
    168. Vreme cuda (1989– )
    169. Boj na Kosovu / The Battle of Kosovo (1989)
    170. Violinski kljuc (1990)
    171. Gala korisnica: Atelje 212 kroz vekove (1990)
    172. Sarajevske price (1991– )
    173. Glineni golubovi (1991)
    174. Devojka s lampom (1992)
    175. Teatar u Srba (1991– )
    176. To vlemma tou Odyssea / Ulysses' Gaze (1995)
    177. Ne veruj zeni koja pus.i gitanes bez filtera (1995)
    178. Necista krv (1996)
    179. Tango je tuzna misao koja se plese (1997)
    180. Garderober / Garderober (1997)
    181. Bure baruta / Cabaret Balkan (1998)
    182. Kraljevski gambit (1998)
    183. Britanski gambit (1998)
    184. Besede prote Mateje Nenadovica (2004)
    185. Poslednja Krapova traka (2004)
    186. Poljupci (2004)
    187. Budjenje iz mrtvih / Awaking from the Dead (2005)
    188. Krojaceva tajna (2006)
    189. Stvar srca / Heart's Affair (2006)
    Izmenjeno od: mir-lav; 31.08.2019 u 17:04.

  2. Sledeća 4 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 03:45.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1