+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    5.811
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    1.058
    Pohvaljen 63.910 puta u 5.304 postova
    Moć reputacije
    598

    Katarina Radivojevic / Katarina Radivojević

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Katarina Radivojevic / Katarina Radivojević

    IMDb



    Katarina Radivojević, srpska glumica, rođena je u Beogradu 29. marta 1979 godine.

    Osnove glume uči u dramskoj grupi Mike Aleksića, iako u tome nije imala podršku roditelja. Njen prvi susret sa kamerom bila je uloga Sonje u filmu Policajac sa Petlovog brda, gde igra pored velikana jugoslovenskog filma Ljubiše Samardžića, Milene Dravić, Nede Arnerić... Seriju pod istim nazivom snima sve do 1994. godine. Već tada je odlučila da će gluma biti njen životni poziv. Kao srednjoškolka važila je za izuzetno nepredvidivu i nedisciplinovanu devojku. Redovno beži sa časova tokom demonstracija 1997. godine, pa ponavlja razred. Posle svih padova i traženja sebe, nakon bombardovanja upisuje Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Na prijemnom ispitu prva je na listi, zajedno sa Marijom Vicković, koja joj postaje najbolja prijateljica. Fakultet završava u klasi Predraga Bajčetića. 2002. godine, na samom početku karijere dobija šansu da odigra naslovnu ulogu u filmu ''Zona Zamfirova'', reditelja Zdravka Šotre. Ova uloga lansira je u sam vrh popularnosti. Preko noći osvaja naslovne strane i neviđenu medijsku pažnju. Za ulogu Zone dobila je nagradu za najbolju debitantsku ulogu na Filmskom festivalu u Nišu. Odmah posle Zone prikazuje se i Katarinin drugi film ''Lavirint'' u kome je ostvarila značajnu ulogu.

    Atraktivna glumica 2003. godine postaje zaštitno lice Fest-a i laureat nagrade kritičara.

    Katarina igra u seriji ''Dangube'' i filmovima ''Libero'' i ''Potraga za srećkom''. Krajem avgusta 2005., u Smederevu počinje snimanje filma ''Čarlston za Ognjenku'' u režiji Uroša Stojanovića, u kome tumači jednu od glavnih uloga. 2007. u domaćoj sapunici ''Ljubav i Mržnja'', koja se emituje na TV Pink, Katarina tumači jednu od glavnih uloga. Zaigrala je u novom filmu Slobodana Šijana ''SOS - spasite naše duše''.

    Katarina Radivojević je aktivna i u pozorištu, sa svojim kolegama sa klase nastupa u predstavi ''Komedijaši'', u produkciji FDU-a koja se igra na sceni beogradskog Narodnog pozorišta, i u predstavi ''Dva viteza iz Verone'' Gorana Šušljika, večernje scene pozorišta Boško Buha.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)

    Filmografija:

    1. Policajac sa Petlovog brda (1992)
    2. Policajac sa Petlovog Brda (1993-1994)
    3. Lola (2001)
    4. Klasa 2002 (2002)
    5. Lavirint (2002)
    6. Zona Zamfirova (2002)
    7. Zona Zamfirova (2002– )
    8. Laku noc, deco (2003)
    9. Pljacka Treceg rajha (2004)
    10. Vuk (2004)
    11. Dangube! (2005)
    12. Potera za Srec(k)om (2005)
    13. Libero (2005)
    14. S. O. S. - Spasite nase duse (2007)
    15. Ljubav i mrznja (2007-2008)
    16. Carlston za Ognjenku (2008)
    17. Morfijum (2008)
    18. Sva ta ravnica (2010)
    19. Najbolje godine (2009-2011)
    20. Zlatna levica - Prica o Radivoju Koracu (2011)
    21. Wrath of the Dead: Prologue (2014)
    22. Urgentni centar (2014-2015)
    23. Wrath of the Dead (2016)
    Izmenjeno od: lisani; 18.04.2018 u 19:22.

  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora mir-lav:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 12:06.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1