+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.127
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    13.120
    Pohvaljen 12.580 puta u 3.028 postova
    Moć reputacije
    337

    Vlastimir-Djuza Stojiljkovic / Vlastimir-Đuza Stojiljković

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Vlastimir-Djuza Stojiljkovic / Vlastimir-Đuza Stojiljković

    IMDb



    Vlastimir — Đuza Stojiljković (Ražanj, 30. jun 1929 — Beograd, 17. jun 2015.) bio je srpski glumac.

    Vlastimir „Đuza“ Stojiljković je rođen u učiteljskoj porodici. Završio je gimnaziju u Kruševcu, a glumom se bavio amaterski još kao srednjoškolac. Po završetku srednje škole se upisao na Rudarsko-geološki fakultet, koji je napustio u trećem semestru i upisao se na Akademiju pozorišnih umetnosti.

    Pozorište

    Profesionalnu karijeru je započeo 1951. u Beogradskom dramskom pozorištu (BDP). U BDP je radio do 1968, nakon čega je prešao u Atelje 212. U BDP se vratio 1978. i ostao tamo do 1985, kada je ponovo prešao u Atelje 212, u kom je igrao do penzionisanja 1995. I danas često gostuje u brojnim predstavama, prvenstveno u Beogradskom dramskom pozorištu i Ateljeu 212. Igrao je više od 130 uloga. Godine 1983. dobio je Oktobarsku nagradu grada Beograda, a 2001. je dobio Dobričin prsten. Godine 2009. je dobio Statuetu zlatni ćuran za životno delo.

    Film i televizija

    Na filmu je debitovao 1957. u „Tuđoj zemlji“ Jožea Galea. Veliku popularnost je stekao filmom „Ljubav i moda“, za koji je otpevao čuvenu pesmu „Devojko mala“. Osim te pesme, snimio je još nekoliko koje su objavljene na singl pločama. Veliku popularnost je stekao ulogom Rodoljuba Petrovića u seriji „Pozorište u kući“. Potom je s Milenom Dravić bio domaćin u šou-programu „Lift za peti sprat“. Sredinom 1990ih je odigrao ulogu simpatičnog italijansko-srpskog plemića varalice Kontea Marija Marka del Tintoreta u seriji „Srećni ljudi“, Siniše Pavića.

    Radio

    Krajem 1980ih je vodio radio program „Zabavnik“ na Radio Beogradu, a učestvovao je i u drugim zabavnim emisijama ove radio stanice.

    Crtani filmovi

    Stojiljković je takođe pozajmljivao glasove junacima brojnih crtanih filmova ali je ostao najviše upamćen kao Patak Dača, Pepe le Tvor, Optimus Prajm, iz Transformersa i Rafaelo i Leonardo iz Nindža kornjača.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Pop Cira i pop Spira (1957)
    2. Tudja zemlja (1957)
    3. Pogubljenje (1958)
    4. Nikoletina Bursac (1958)
    5. Noci i jutra / Nights and Days (1959)
    6. Dan cetrnaesti / The Fourteen Days (1960)
    7. Servisna stanica (1959– )
    8. Ljubav i moda (1960)
    9. Dilizansa snova / The Dreams Came by Coach (1960)
    10. Nema malih bogova (1961)
    11. Sama sam veceras (1961)
    12. Mica i Mikica (1961)
    13. Leto je krivo za sve (1961)
    14. Price iz hotela (1962)
    15. Novogodisnji poklon (1962)
    16. Mikrofon je vas (1963)
    17. Price o junacima (1963)
    18. Dugme za peti sprat (1963)
    19. Cutljiva zena (1963)
    20. Na slovo, na slovo (1963– )
    21. Put oko sveta (1964)
    22. Pozoriste u 6 i 5 (1964– )
    23. Daktilografi (1965)
    24. Cuvaj mi Ameliju (1965)
    25. Ljubav preko noci (1967)
    26. Ljubavni sans (1967)
    27. Tako je ako vam se tako cini (1968)
    28. Prvoklasni haos (1968)
    29. Operacija Beograd (1968)
    30. Izgubljeno pismo (1968)
    31. Ljubav na starinski nacin (1969)
    32. Radjanje radnog naroda (1969– )
    33. Silom otac / Father by Force (1969)
    34. Zigmund Brabender, lovac i ser (1969– )
    35. Skandal (1969)
    36. Puslice sa obrstom (1969)
    37. Neprijatelj naroda (1969)
    38. Na dan pozara (1969)
    39. Ko ce da spase oraca (1969)
    40. Nedelja u predgradju (1970)
    41. Deset zapovesti (1970– )
    42. S vanglom u svet (1971– )
    43. Cedomir Ilic (1970– )
    44. Diplomci (1971– )
    45. Veliki posao (1971)
    46. Sudjenje Floberu (1971)
    47. Nirnberski epilog (1971)
    48. Na slovo, na slovo (1971- )
    49. Volim te Aksanije (1972)
    50. Prozdrljivost (1972)
    51. Paljenje rajhstaga (1972)
    52. Mrtvo lisce (1972)
    53. Lutka opereta (1972– )
    54. Ludi ujka (1972)
    55. Covek koji je bacio atomsku bombu na Hirosimu (1972)
    56. Celava pevacica (1972)
    57. Bombardovanje Nju Hejvna (1973)
    58. Ludi recnik (1973– )
    59. Crvena basta (1973)
    60. Obraz uz obraz (1972– )
    61. Samoca (1973)
    62. Diogenes (1973)
    63. Generali ili srodstvo po oruzju / Generals or Kinship-In-Arms (1974)
    64. Vaga za tacno merenje (1975– )
    65. Ukrstene reci (1976)
    66. Uspon i pad Zike Proje (1976– )
    67. Kuhinja (1976)
    68. Vise od igre (1976– )
    69. Cast mi je pozvati vas (1976– )
    70. Molijer (1978)
    71. Ulje na vatru (1978)
    72. Sedam plus sedam (1978– )
    73. Nasi pesnici (1981– )
    74. Svetozar Markovic (1980– )
    75. Useljenje (1981)
    76. Bila jednom ljubav jedna (1981)
    77. 500 kada (1981)
    78. Stenica (1982)
    79. Beograd nekad i sad (1982)
    80. Pozoriste u kuci (1972–1984)
    81. Nesrecna Kafina (1984)
    82. Price iz becke sume (1985)
    83. Deco, pevajte sa nama (1987)
    84. Zaboravljeni (1988)
    85. Novogodisnja prica (1988)
    86. Mala Nada (1988– )
    87. Za sada bez dobrog naslova / A Film with No Name (1988)
    88. Sveti Georgije ubiva azdahu (1989)
    89. Mister Dolar (1989)
    90. Laku noc deco (1989)
    91. Pocetni udarac (1990)
    92. Gala korisnica: Atelje 212 kroz vekove (1990)
    93. Zaboravljeni (1991– )
    94. Oruzje zbogom (1991)
    95. U ime zakona (1990– )
    96. Holivud ili propast (1991)
    97. Osmeh Margaret Jursenar (1993)
    98. Niko nije savrsen (1993)
    99. Mrav pesadinac (1993)
    100. Otvorena vrata (1994– )
    101. Suma (1996)
    102. Srecni ljudi (1993– )
    103. Srecni ljudi: Novogodisnji special (1996)
    104. Ocevi i oci (1996)
    105. Laza i Paralaza (1997)
    106. Grand Prix (1997)
    107. Dobro vece, deco (1998– )
    108. Kneginja iz Foli Berzera (1998)
    109. Bekstvo (1998)
    110. Blizanci (2001)
    111. Nasa mala redakcija (2002– )
    112. Najbolje godine (2003– )
    113. Lift (2004– )
    114. Cvetovi zla (2004)
    115. Na badnji dan (2005)
    116. Stizu dolari (2004– )
    117. Bliznji (2008)
    118. Zver na mesecu (2008)
    119. Ono kao ljubav (2009– )
    120. Zlatno tele (2010)
    121. Oktobar (2011)
    122. Bela ladja (2006– )
    123. Montevideo, vidimo se! (2014)
    124. Montevideo, Bog te video! (2012– )
    125. Bez stepenika (2015)
    Izmenjeno od: mir-lav; 04.08.2019 u 13:56.

  2. Sledeća 6 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 05:35.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1