+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    5.863
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    1.064
    Pohvaljen 65.901 puta u 5.357 postova
    Moć reputacije
    605

    Adrien Brody / Adrijen Brodi

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Adrien Brody / Adrijen Brodi

    IMDb



    Adrijen Brodi (eng. Adrien Brody) je američki filmski glumac, koji je rođen 14. aprila 1973. godine. Najviše se istakao glumeći Vladislava Špilmana u filmu Pijanista iz 2002. godine, za koga je dobio nagradu ''Oskar'' kao najbolji glavni glumac. Brodi je tako postao najmlađi dobitnik Oskara za glavnu ulogu.

    Brodi je rođen u Kvinsu, u Njujorku, od oca Eliota Brodija i majke Silvije Plači. Od oca ima jevrejsko, a od majke mađarsko i jevrejsko poreklo. Njegovi roditelji su ga upisali na časove glume da bi ga udaljili od problematične dece sa kojom se družio. Doživeo je pad sa motocikla 1992. godine pretrpevši teške povrede od kojih se mesecima oporavljao.

    Njegova prva značajnija uloga јe bila u filmu ''Metak (Bullet)'' sa Miki Rurkom 1996. godine. Kasnije igra u dosta poznatih filmova kao što su: ''Summer of Sam'', ''The Thin Red Line'', ''The Pianist'', ''The Village'', ''The Jacket'', ''King Kong'', ''Predators''. Tokom svoje karijere često je poređen sa Al Paćinom i Marlonom Brandom zbog svog tipičnog pogleda i načina glume.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Annie McGuire (1988)
    2. Home at Last (1988)
    3. New York Stories (1989)
    4. The Boy Who Cried Bitch (1991)
    5. King of the Hill (1993)
    6. Angels in the Outfield (1994)
    7. Natural Born Killers (1994)
    8. Rebel Highway (1994)
    9. Ten Benny (1995)
    10. Bullet Hearts (1996)
    11. Solo (1996)
    12. Bullet (1996)
    13. The Last Time I Committed Suicide (1997)
    14. The Undertaker's Wedding (1997)
    15. Six Ways to Sunday (1997)
    16. Restaurant (1998)
    17. The Thin Red Line (1998)
    18. Summer of Sam (1999)
    19. Oxygen (1999)
    20. Liberty Heights (1999)
    21. Bread and Roses (2000)
    22. Harrison's Flowers (2000)
    23. Love the Hard Way (2001)
    24. The Affair of the Necklace (2001)
    25. Dummy (2002)
    26. The Pianist (2002)
    27. The Singing Detective (2003)
    28. The Village (2004)
    29. The Jacket (2005)
    30. King Kong: The Official Game of the Movie (2005)
    31. King Kong (2005)
    32. Hollywoodland (2006)
    33. The Darjeeling Limited (2007)
    34. A Matador's Mistress (2008)
    35. The Brothers Bloom (2008)
    36. Cadillac Records (2008)
    37. Giallo (2009)
    38. Splice (2009)
    39. Fantastic Mr. Fox (2009)
    40. High School (2010)
    41. Predators (2010)
    42. The Experiment (2010)
    43. Wrecked (2010)
    44. Detachment (2011)
    45. Midnight in Paris (2011)
    46. Back to 1942 (2012)
    47. InAPPropriate Comedy (2013)
    48. Third Person (2013)
    49. The Grand Budapest Hotel (2014)
    50. Houdini (2014)
    51. American Heist (2014)
    52. Dragon Blade (2015)
    53. Backtrack (2015)
    54. The Library Book (2015)
    55. Manhattan Nocturne (2015)
    56. Emperor (2015)
    57. Septembers of Shiraz (2015)
    Izmenjeno od: lisani; 17.04.2018 u 07:52.

  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora mir-lav:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 11:06.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1