+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.150
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    13.190
    Pohvaljen 12.723 puta u 3.052 postova
    Moć reputacije
    340

    Fabijan Sovagovic / Fabijan Šovagović

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Fabijan Sovagovic / Fabijan Šovagović

    IMDb



    Fabijan Šovagović, rođen u Ladimirevcima, 4. januara 1932. godine, preminuo u Zagrebu, 1. januara 2001. godine, hrvatski je i jugoslovenski pozorišni i filmski glumac.

    Rođen je i odrastao u slavonskom selu Ladimirevci nedaleko od Valpova. Bio je jedan od najvećih hrvatskih i jugoslovenskih glumaca čija su ostvarenja godinama obeležavala i određivala smer i kvalitet hrvatskog i jugoslovenskog glumišta. Srednju školu završio je u Osijeku, a studije glume na Akademiji kazališne umjetnosti u Zagrebu 1957. Godinama je bio član pozorišta „Gavela“, HNK u Zagrebu, učestvovao u radu „Teatra u gostima“, delovao kao slobodni umetnik i nastupao na svim najvećim festivalima.

    Njegov sin Filip Šovagović i kći Anja Šovagović-Despot takođe su glumci.

    Neka od njegovih najpoznatijih ostvarenja su uloge u predstavama: „Lenjin“, „Skup“, „Dundo Maroje“.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)

    Filmografija:

    1. Svoga tela gospodar (1957)
    2. H-8... (1958)
    3. Ulica bez izlaza (1960)
    4. Vucjak (1961)
    5. Treci je dosao sam (1961)
    6. Svasta se moze dogoditi jednoga dana (1961)
    7. Pustolov pred vratima (1961)
    8. Branilac po sluzbenoj duznosti (1961)
    9. Blizanci (1962)
    10. Double Circle (1963)
    11. Patent 102 (1963)
    12. Sumrak (1963)
    13. Zara (1963)
    14. Propali dvori (1963)
    15. Kandidat smrti (1963)
    16. Jedna od onih godina (1963)
    17. Dolutali metak (1964)
    18. Cuvaj se senjske ruke (1964)
    19. Sluzbeni polozaj (1964)
    20. Prometej s otoka Visevice (1964)
    21. Sablasti (1964)
    22. Kljuc (1965)
    23. Druga strana medalje (1965)
    24. Dileme (1965– )
    25. San (1965)
    26. Paradoks (1965)
    27. Intima (1965)
    28. Mokra koza (1966)
    29. Prica o dva kamena (1966)
    30. Ponedjeljak ili utorak (1966)
    31. Kat (1966)
    32. Letovi koji se pamte (1966– )
    33. Breza (1967)
    34. Iluzija (1967)
    35. Crne ptice (1967)
    36. Maratonci (1968– )
    37. Gravitacija ili fantasticna mladost cinovnika Borisa Horvata (1968)
    38. Imam dvije mame i dva tate (1968)
    39. Poslednji Stipancici (1968)
    40. Politicka vecera (1968)
    41. Paviljon broj VI (1968)
    42. Negdje na kraju (1968)
    43. Koksari (1968)
    44. Dnevnik Ocenaseka (1969)
    45. Transakcija (1969)
    46. Posmrtno zvono (1969)
    47. Oziljak (1969)
    48. Dogadjaj (1969)
    49. Svedske sibice (1969)
    50. Bitka na Neretvi (1969)
    51. Kad cujes zvona (1969)
    52. Slucajni zivot (1969)
    53. Hranjenik (1970)
    54. Lisice (1970)
    55. Zlatni mladic (1970– )
    56. Pucanj (1970)
    57. Posvjeceno Antonu (1970)
    58. Balade Petrice Kerempuha (1971)
    59. U gori raste zelen bor (1971)
    60. Kuda idu divlje svinje (1971– )
    61. Ovcar (1971)
    62. Makedonski del od pekolot (1971)
    63. La corta notte delle bambole di vetro (1971)
    64. Autodafe moga oca (1971)
    65. Prosjaci i sinovi (1971– )
    66. Pijetlov kljun (1972)
    67. Lov na jelene (1972)
    68. Putovanje (1972)
    69. Prvi splitski odred (1972)
    70. Il maestro e Margherita (1972)
    71. Deveto cudo na istoku (1972)
    72. U mrezi (1972)
    73. Zivjeti od ljubavi (1973)
    74. Ca smo na ovom svitu... (1973– )
    75. Scalawag (1973)
    76. Ca smo na ovon svitu... (1973– )
    77. Deps (1974)
    78. U registraturi (1974– )
    79. Predstava 'Hamleta' u Mrdusi Donjoj (1974)
    80. Lov (1974)
    81. Kuca (1975)
    82. Seljacka buna 1573 (1975)
    83. Jad (1975)
    84. Hotelska soba (1975)
    85. Cetiri dana do smrti (1976)
    86. Cast mi je pozvati vas (1976– )
    87. Izbavitelj (1976)
    88. Samac (1976)
    89. Marija (1977– )
    90. Pucanj (1977)
    91. Ne naginji se van (1977)
    92. Mecava (1977)
    93. Sjena na suprotnom zidu (1977)
    94. Daj sto das (1979)
    95. Meetings with Remarkable Men (1979)
    96. Novinar (1979)
    97. Anno domini 1573 (1979– )
    98. Povratak (1979)
    99. Usijanje (1979)
    100. Parnjaca (1979)
    101. Liberanovi (1979)
    102. Punom parom (1978)
    103. Olovna brigada (1980)
    104. Ponedjeljak (1980)
    105. Lidija (1981)
    106. Velo misto (1980– )
    107. Jelenko (1981– )
    108. Duvanski put (1980)
    109. Ritam zlocina (1981)
    110. Trojanski konj (1982)
    111. Dvije polovine srca (1982)
    112. Zlocin u skoli (1982)
    113. Servantes iz Malog Mista (1982)
    114. Hocu zivjeti (1982)
    115. Gle, kako lijepo pocinje dan (1982)
    116. Hildegard (1983)
    117. Medeni mjesec (1983)
    118. U logoru (1983)
    119. Rade Koncar (1983– )
    120. Raskoljnikov iz studentskog servisa (1984)
    121. Ambasador (1984)
    122. Mala pljacka vlaka (1984)
    123. Inspektor Vinko (1984– )
    124. Horvatov izbor (1985)
    125. I to ce proci (1985)
    126. Un foro nel parabrezza (1985)
    127. Crveni i crni (1985)
    128. San o ruzi (1986)
    129. Putovanje u Vucjak (1986– )
    130. Slike iz zivota jednog salabahtera (1987)
    131. Osudjeni (1987)
    132. Na putu za Katangu (1987)
    133. Hi-Fi (1987)
    134. Zivot sa stricem (1988)
    135. Gospodski zivot Stipe Zvonarova (1988)
    136. Sokol ga nije volio (1988)
    137. Ptice nebeske (1989)
    138. Covjek koji je volio sprovode (1989)
    139. Diploma za smrt (1989)
    140. Povratak Katarine Kozul (1989)
    141. Hamburg Altona (1989)
    142. Operacija Barbarossa (1990)
    143. Ljeto za sjecanje (1990)
    144. Gluvi barut (1990)
    145. Orao (1990)
    146. Caruga (1991)
    147. Djuka Begovic (1991)
    148. Vukovar se vraca kuci (1994)
    149. Vukovar se vraca kuci (1994- )
    150. Treca zena (1997)
    151. Zamrznuti kadar (1999)

    Izmenjeno od: mir-lav; 21.05.2018 u 20:55.

  2. Sledeća 3 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 04:06.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1