+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    5.665
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    1.045
    Pohvaljen 61.423 puta u 5.162 postova
    Moć reputacije
    583

    Paul Walker / Pol Voker

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Paul Walker / Pol Voker

    IMDb



    Pol Vilijam Voker IV (eng. Paul William Walker IV, Glendale, Kalifornija, 12. septembra 1973. - Valencija, Kalifornija, 30. novembra 2013.) bio je američki glumac. Postao je poznat nakon uloge u filmu Varsity Blues. Ipak, najveću popularnost stekao je ulogama u serijalu filmova Paklene ulice, a također je glumio i u filmovima Eight Below, Into the Blue, Lobanje i Ona je sve to.

    Rođen je u Glendaleu u američkoj saveznoj državi Kalifornija, i odgajan u San Fernando Valleyu u Los Angelesu. Njegova majka Cheryl je bila model, a otac Paul Walker III se bavio vodoinstalacijama.

    Walker je irskog, engleskog i nemačkog porekla. Deda s očeve strane je bio profesionalni bokser - "Irish Billy Walker". On je najstarije dete svojih roditelja, a ima i dvojicu braće i dve sestre. Odgajan je u hrišćanskom duhu, a završio je srednju školu "Village Christian School".

    Njegova karijera je počela još dok je bio novorođenče u reklami za Pampers. Na TV-u je počeo raditi 1985. godine igravši uloge u sapunicama, te u reklami za "Showbizz Pizza".Filmsku karijeru je započeo 1986. horor-komedijom Čudovište iz ormara. Sa sestrom Ashlie je 1988. bio takmičar u jednom kvizu gde je završio na drugom mestu. Glumio je u nekoliko manjih filmova do 1999. kada se probio u filmovima Varsity Blues i Ona je sve to. Nakon toga je ostvario i sporednu ulogu u filmu Lobanje. Ipak 2001. je dobio glavnu ulogu zajedno sa Vin Dieselom u filmu Paklene ulice koji je postigao veliki uspeh. Nakon toga je postalo jasno da Walkera čekaju dobre stvari u budućnosti. 2003. je glumio u nastavku filma Paklene ulice, a osim ovog serijala tu su i uloge u Joy Ride, Into the Blue sa Jessicom Albom, kao i sporedna uloga u Eastwoodovom filmu Flags of our Fathers. Nakon toga je glumio u trileru Running Scared i u Eight Below 2006. godine. Eight Below je jako dobro prihvaćen od kritičara, a zaradio je 20 miliona dolara tokom prvog vikenda.

    Davidoff Cool Water je odabrao Walkera kao lice marketinške kampanje od jula 2011. godine.

    Vratio se u Paklene ulice 2009. godine u četvrtom delu serijala, kao i u petom i šestom delu filma. Poginuo je 30. novembra 2013. u teškoj saobraćajnoj nesreći u 40. godini života. U tom trenutku još nije bilo u potpunosti dovršeno snimanje sedmog dela filma Paklene ulice gdje se pojavljuje njegov lik; producenti su ga svejedno zadržali, koristeći za dotada nesnimljene scene CGI grafiku, posebne uglove snimanja, odnosno kao dublere angažovali Walkerovu braću Caleba i Codyja koji su mu fizički slični. Dovršeni film je posvećen njegov uspomeni. Vin Diesel, njegov kolega sa snimanja, je nedugo prije premijere upravo prema njemu nazvao svoju najmlađu kćer Paulette.

    Walker je živeo u Santa Barbari u Kaliforniji sa svojim psima. Ima kćer Meadow (rođenu 4. novembra 1998.) sa bivšom devojkom Rebeccom. Bio je privrženi surfer i uživao u plažama. Poseduje smeđi pojas u brazilskom jiu-jitsuu.

    Njegova strast je bila i morska biologija, a idol mu je Jacques Cousteau. Ostvario je san kada se pridružio ekspediciji National Geographic Channela i bio deo ekipe koja je uhvatila sedam velikih ajkula na obalama Meksika.

    U martu 2010. je otišao u Čile, u Constitucion kako bi ponudio pomoć i podršku osobama povređenim u zemljotresu koji je pogodio tu zemlju 27. februara. Išao je i u Haiti iste godine kako bi pomogao humanitarcima. Takođe je bio i automobilski entuzijasta, a u filmu Paklene ulice 2 je vozio svoj automobil Nissan Skyline koji je lično prilagodio, te je sam vozio u nekoliko scena.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    01. Monster in the Closet (1986)
    02. Highway to Heaven (1985-1986)
    03. Programmed to Kill (1987)
    04. Throb (1986-1987)
    05. Charles in Charge (1990)
    06. Who's the Boss? (1991)
    07. What a Dummy (1991)
    08. The Young and the Restless (1992)
    09. CBS Schoolbreak Special (1984-1994)
    10. The Boys Are Back (1994)
    11. Tammy and the T-Rex (1994)
    12. Touched by an Angel (1996)
    13. Meet the Deedles (1998)
    14. Pleasantville (1998)
    15. Varsity Blues (1999)
    16. She's All That (1999)
    17. Brokedown Palace (1999)
    18. The Skulls (2000)
    19. The Fast and the Furious (2001)
    20. Joy Ride (2001)
    21. Life Makes Sense If You're Famous (2002)
    22. Turbo Charged Prelude to 2 Fast 2 Furious (2003)
    23. 2 Fast 2 Furious (2003)
    24. Timeline (2003)
    25. Noel (2004)
    26. Into the Blue (2005)
    27. Running Scared (2006)
    28. Eight Below (2006)
    29. Flags of Our Fathers (2006)
    30. The Death and Life of Bobby Z (2007)
    31. Stories USA (2007)
    32. The Lazarus Project (2008)
    33. Fast & Furious (2009)
    34. Takers (2010)
    35. Fast Five (2011)
    36. Vehicle 19 (2013)
    37. Hours (2013)
    38. Furious 6 / Fast & Furious 6 (2013)
    39. Pawn Shop Chronicles (2013)
    40. Brick Mansions (2014)
    41. Furious Seven / Fast & Furious (2015)
    Izmenjeno od: lisani; 26.04.2018 u 16:02.

  2. Sledeća 3 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora mir-lav:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 05:41.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1