+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.127
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    13.120
    Pohvaljen 12.580 puta u 3.028 postova
    Moć reputacije
    337

    Zoran Radmilovic / Zoran Radmilović

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Zoran Radmilovic / Zoran Radmilović

    IMDb



    Zoran Radmilović (Zaječar, 11. maj 1933 — Beograd, 21. jul 1985) je bio srpski glumac. Umro je u 52. godini.

    Po očevoj želji upisao je pravo u Beogradu, potom studirao i na Arhitektonskom i Filološkom fakultetu; uporedo je oprobao glumačke mogućnostu u KUD „Ivo Lola Ribar“, potom upisao i postupno apsolvirao glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju te započeo karijeru u Beogradskom dramskom pozorištu (1962—1968), u kome isprva nastupa u manje značajnim predstavama...

    Godine 1964, zbog odustajanja Ljube Tadića, Radmilović uskače u naslovnu ulogu u Kralju Ibiju (na sceni Ateljea 212), predstavi koju pretvara - razotkrivajući potpuno izuzetnu glumačku nadarenost - u trijumf improvizacije (veliki uspeh ostvaruje i na gostovanjima u Parizu, Moskvi, Njujorku, Veneciji i dr.), u „svoju scenu“ koja će trajati (zajedno s kasnijim Radovanom III Dušana Kovačevića) dve decenije.

    Iako je ostvario niz uspelih uloga u pozorištu (stalni je član Ateljea 212 od 1968. godine do smrti), na filmu, televiziji i estradi, sve su one ostale u sjeni „uloge života“ u Kralju Ibiju (čak i kad se radi o briljantnom ostvarenju - ulozi Molijera u istoimenom komadu M. A. Bulgakova, za koju je nagrađen Oktobarskom nagradom grada Beograda).

    Na filmu je debitovao 1962. godine (Čudna devojka, Jovana Živanovića) i odigrao oko dvadeset uloga. Glavne je ostvario u filmovima Glineni golub (T. Janić, 1966), Ram za sliku moje drage (Mirza Idrizović, 1968), Pogled u noć (N. Stojanović, 1968), Paviljon 6 (L. Pintilije, 1978), Srećna porodica (Gordan Mihić, 1980).

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:
    1. Krizantema (1959)
    2. Prva ljubav (1962)
    3. Cudna devojka / Strange Girl (1962)
    4. Kir Janja (1963)
    5. Romeo i Djulijeta (1963)
    6. Inkognito (1963)
    7. Pravo stanje stvari (1964)
    8. Ime i prezime (1964– )
    9. Mars na Drinu (1964)
    10. Gorki deo reke (1965)
    11. Akcija epej (1965)
    12. Koreni (1965)
    13. Ono more (1965)
    14. Hiljadu zasto? (1965– )
    15. Peta strana sveta (1965)
    16. Provod (1966)
    17. Glineni golub (1966)
    18. Njen prvi caj (1966)
    19. Svecanost na usputnoj stanici (1967)
    20. Sedam Hamleta (1967– )
    21. Sest ljubavi Lucije Zivojinovic (1967)
    22. Burleska o Grku (1968)
    23. Nocno dezurstvo sestre Grizelde (1968)
    24. Sezona poljubaca (1968)
    25. Ljubav na telefonu (1968)
    26. Pedikirka (1968)
    27. Gorski car (1968– )
    28. Ram za sliku moje drage (1968)
    29. Ko ce da spase oraca (1969)
    30. Baksuz (1968– )
    31. Radjanje radnog naroda (1969– )
    32. Veliki dan (1969)
    33. Ujka Vanja (1970)
    34. Poezija Ogdena Nesa (1970)
    35. Burna noc (1970)
    36. Tristan i Izolda (1970)
    37. Rodjaci (1969– )
    38. Sladak zivot na srpski nacin (1971)
    39. Spomen ploca (1971)
    40. Haleluja (1971)
    41. Operacija 30 slova (1971– )
    42. W.R. - Misterije organizma / WR: Mysteries of the Organism (1971)
    43. Ceo zivot za godinu dana (1971– )
    44. Smeh sa scene: Atelje 212 (1972)
    45. Rosenbergovi ne smeju da umru (1972)
    46. Dervis i smrt (1972)
    47. Paviljon broj VI (1973)
    48. Drveni sanduk Tomasa Vulfa (1973)
    49. Izgnanici (1973)
    50. Kralj Ibi (1973)
    51. Licnost kojoj se divim (1973)
    52. Nase priredbe (1973– )
    53. Opasni susreti (1973– )
    54. Obraz uz obraz (1972- )
    55. Halucinacije (1975)
    56. Crni petak (1975)
    57. Zvezdana prasina (1976)
    58. Dzangrizalo (1976)
    59. Izgubljena sreca (1976)
    60. Prica o vojniku (1976)
    61. Cast mi je pozvati vas (1976– )
    62. Muzika pozornice (1976– )
    63. Crni dani (1977– )
    64. Kako upokojiti vampira (1977)
    65. Pod istragom (1977)
    66. Inferiornost (1977)
    67. Usijane glave (1977– )
    68. Vise od igre (1976– )
    69. Pogled u noc (1978)
    70. Molijer (1978)
    71. Paviljon VI (1978)
    72. Dan kada se rusio svet (1978)
    73. Obraz uz obraz: Novogodisnji special (1978)
    74. Radio Vihor zove Andjeliju (1979)
    75. Srecna porodica (1979– )
    76. Srecna porodica (1980)
    77. Usijanje (1979)
    78. Sedam plus sedam (1978– )
    79. Kakav dan (1979)
    80. Most (1979)
    81. Majstori, majstori! / All That Jack's (1980)
    82. Biseri od pesama (1980)
    83. Pripovedanja Radoja Domanovica (1979– )
    84. Dunavo (1981)
    85. Pesnicke vedrine (1981–1982)
    86. Svetozar Markovic (1980– )
    87. Siroko je lisce (1981)
    88. Duvanski put (1980)
    89. Sesta brzina (1981)
    90. Maratonci trce pocasni krug / The Marathon Family (1982)
    91. Price iz radionice (1981– )
    92. Koze (1982– )
    93. Poslednja oaza / Disappearing Oasis, Last Oasis (1983)
    94. Korespondencija (1983)
    95. Price iz Nepricave (1983– )
    96. Radovan III (1983)
    97. Ostrica brijaca (1983)
    98. Secerna vodica (1983)
    99. Prokleta avlija (1984)
    100. Poslednja avantura (1984)
    101. Ulicni pevaci (1984– )
    102. Uvek sa vama (1984–1986)
    103. Otac na sluzbenom putu / When Father Was Away on Business (1985)
    104. Otac na sluzbenom putu (1985– )
    105. Drzanje za vazduh / Holding the Air (1985)
    106. Price iz fabrike (1985– )
    107. Smeker (1986)


    Izmenjeno od: mir-lav; 22.08.2019 u 10:23.

  2. Sledeća 4 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 05:43.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1