+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.107
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    12.901
    Pohvaljen 12.349 puta u 3.002 postova
    Moć reputacije
    335

    Branimir Brstina / Branimir Brstina

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Branimir Brstina / Branimir Brstina

    IMDb



    Branimir Brstina, rođen u Banatskom Selu, 4. januara 1960. goidne, srpski je glumac. Osnovnu školu i gimnaziju je završio u Zrenjaninu. Na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu diplomirao je glumu 1982. u klasi Miroslava Dedića. Prvu ulogu nakon završetka studija odigrao je u Narodnom pozorištu u Beogradu u predstavi “Lenjin, Staljin, Trocki”. Od 1983. stalni je član Ateljea 212 u Beogradu.

    U Zvezdara teatru je igrao u predstavama “Zvezda na čelu naroda”, “Navala”, “Kako potamaniti gamad”, “U plamenu strasti”, “Kus petlić”. Od 2001. igra u predstavi “Anđela”. Nastupao je u pozorištu 212, Beogradskom dramskom pozorištu i SNP-u u Novom Sadu. Glumi i na filmu i na televiziji.

    Nagrade
    → Nagrada Udruženja dramskih umetnika Šapca na Svečanostima “Ljubiša Jovanović” 1990. godine.
    → Kao Sreta Numera u predstavi “Narodni poslanik” nagrađen je na MES-u u Sarajevu 1991. godine,
    → Sterijinom nagradom 1992. godine,
    → Godišnjom nagradom grada Beograda za sezonu 1992. godine,
    → Nagradom JDP-a,
    → nagradom “Raša Plaović” i
    → nagradom “Zoran Radmilović”.
    → Za ostvarenje lika Bore Šnajdera u predstavi “Razvojni put Bore Šnajdera”, pored Zlatnog medaljona na 16. Svečanostima “Ljubiša Jovanović”,
    → nagrađen je i “Ćuranom”, na Danima komedije,
    → Sterijinom nagradom,
    → Godišnjom nagradom Narodnog pozorišta i
    → nagradom na Zemun-Festu.
    → Za ulogu Pileta Kopileta u predstavi “Kus petlić” dobio je “Ćurana” na Danima komedije.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)



    Filmografija:

    1. Verenica (1982)
    2. Karlovacki dozivljaj 1889 (1983)
    3. Ziveti kao sav normalan svet / Living Like the Rest of Us (1983)
    4. Secerna vodica (1983)
    5. Dzoging (1984)
    6. Zid (1984)
    7. U srcu moje plavuse (1984)
    8. Maj nejm iz Mitar / Moje ime je Mitar (1984)
    9. Lazar (1984)
    10. Davitelj protiv davitelja / Strangler vs. Strangler (1984)
    11. Price iz becke sume (1985)
    12. Kakav radostan dan (1985)
    13. Majstor i Sampita (1986)
    14. Pokondirena tikva (1986)
    15. Vrenje (1986)
    16. Majmun u tramvaju (1985)
    17. Misija majora Atertona (1986– )
    18. Noc punog meseca (1986– )
    19. Iznenadna i prerana smrt pukovnika K.K (1987)
    20. Milan - Dar (1987)
    21. Decji bic ( 1988)
    22. Vuk Karadzic (1987– )
    23. Sever i jug (1988)
    24. Metla bez drske (1989– )
    25. Laku noc, deco (1989)
    26. Kako je propao rokenrol / The Fall of Rock & Roll (1989)
    27. Drugarica ministarka (1989– )
    28. Ozaloscena porodica (1990)
    29. Pod zrvnjem (1990)
    30. Gala korisnica: Atelje 212 kroz vekove (1990)
    31. Brod plovi za Sangaj (1991)
    32. Obraz uz obraz: Novogodisnji special (1991)
    33. Tito i ja / Tito and Me (1992)
    34. Mrav pesadinac (1993)
    35. Ili kako vam drago (1993)
    36. Laksi slucaj smrti (1993)
    37. Snezna kraljica (1993- )
    38. Volim i ja nerandze... no trpim (1992– )
    39. Broz i ja (1993– )
    40. Teatar u Srba (1991– )
    41. Otvorena vrata (1994– )
    42. Sudbina jednog razuma (1996)
    43. Kir Janja (1997)
    44. Nedovrsena simfonija (1998)
    45. Dzandrljivi muz (1998)
    46. Kneginja iz Foli Berzera (1998)
    47. Lajanje na zvezde / Barking at the Stars (1998)
    48. Povratak lopova (1998)
    49. Noz / The Knife (1999)
    50. Belo odelo (1999)
    51. U ime oca i sina (1999)
    52. Tajna porodicnog blaga (2000)
    53. Blizanci (2001)
    54. Porodicno blago (1998–2002)
    55. Zona Zamfirova (2002)
    56. Zona Zamfirova (2002– )
    57. Kazneni prostor (2002– )
    58. Kazneni prostor 2 (2003– )
    59. Laku noc, deco (2003– )
    60. Memo (2004)
    61. Jesen stize, dunjo moja / Goose Feather (2004)
    62. Ivkova slava / Ivko's Feast (2005)
    63. Lele, bato (2005)
    64. Stizu dolari 2 (2004– )
    65. Pozoriste u kuci (2007– )
    66. Vratice se rode (2007– )
    67. April i detektivi (2008)
    68. Rode u magli (2009)
    69. Jesen stize, dunjo moja (2009– )
    70. Montevideo, Bog te video: Prica prva / Montevideo: Taste of a Dream (2010)
    71. Sesir profesora Koste Vujica / Professor Kosta Vujic's Hat (2012)
    72. Bela ladja (2006– )
    73. Sesir profesora Koste Vujica / Professor Kosta Vujic's Hat (2013- )
    74. Montevideo, Bog te video (2012– )
    75. Montevideo, vidimo se! (2014- )
    76. Otvorena vrata 2 (2013– )

    Izmenjeno od: mir-lav; 24.06.2019 u 21:11.

  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 07:53.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1