+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Top poster precious avatar
    Datum registracije
    12.02.2013
    Postovi
    2.147
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    4.338
    Pohvaljen 4.432 puta u 1.718 postova
    Moć reputacije
    227

    Bogdan Diklic / Bogdan Diklić

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Bogdan Diklic / Bogdan Diklić

    IMDb



    Bogdan Diklić (Bjelovar, 1. avgust 1953) je srpski glumac

    U rodnom gradu amaterski se bavio glumom. U Bjelovaru je završio osnovnu i srednju školu. Godine 1972. upisuje glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi Ognjenke Milićević. Postao je popularan nakon zapažene uloge u filmu „Nacionalna klasa“ (1979). Igrao je i u filmovima „Majstori, majstori“ (1980), „Variola vera“ (1982), „Maratonci trče počasni krug“ (1982), „Čudo neviđeno“ (1984), „Oktoberfest“ (1987), „Sabirni centar“ (1989), „Tri karte za Holivud“ (1993), „Lajanje na zvezde“ (1998), „Bure baruta“ (1999), Mali svet“ (2003). Na televiziji je glumio u serijama: „Grlom u jagode“ (1976), „Sijamci“ (1981), „Kamiondžije 2“ (1983), „Brisani prostor“ (1985), „Balkan ekspres“ (1989), „Otvorena vrata“ (1995). Od 1975. do 1995. bio je stalni član Narodnog pozorišta u Beogradu i igrao je u predstavama: “Kaligula” (Stipijan), “Rat i mir” (Pjer Bazuhov), “Kako vam drago” (Oliver), “Nevolje zbog pameti” (Molčaljin), “Gospođa ministarka” (Pera Kalinić), “Orestija” (Egist), “Tartif” (Tartif, k. g),”Pokondirena tikva” (Ružičić).

    Od 1995. član je JDP-a u Beogradu, gde igra u predstavama “Beogradska trilogija” (Dušan), “Molijer, još jedan život”, „Italijanska noć“ (Alfonso), a u Beogradskom dramskom pozorištu igra u predstavi “Pandorina kutija” (Andrijan). U pozorištu Kult u Beogradu igrao je u predstavi “Oksimoron”. U Zvezdara teatru glumio je u predstavama “Profesionalac” (Teodor Kraj), ”Poljubac žene pauka” (Molina), “Smešna strana muzike” (Bubnjolog).

    Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za pozorišne i filmske uloge. 2009. godine udruženje filmskih umetnika Srbije dodelilo mu je Nagradu „Pavle Vuisić“ za njegov ukupan doprinos filmskoj umetnosti. Objavio je 2011. knjigu „O glumi bez glume“. Živi i radi u Beogradu.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Sarajevski atentat / The Day That Shook the World (1975)
    2. Vojnikova ljubav (1976)
    3. Devojacki most (1976)
    4. Grlom u jagode (1975– )
    5. Pod istragom (1977)
    6. Gledajuci televiziju (1977– )
    7. Miris poljskog cveca / Fragrance of Wild Flowers (1977)
    8. Nevjeste dolaze / The Brides Are Coming (1978)
    9. Povratak otpisanih (1976- )
    10. Bife 'Titanik' / Buffet Titanic (1979)
    11. Nacionalna klasa / National Class Category Up to 785 ccm (1979)
    12. Kakav dan (1979)
    13. Majstori, majstori! / All That Jack's (1980)
    14. Slom (1979– )
    15. Svetozar Markovic (1980)
    16. Sok od sljiva (1981)
    17. Smrt pukovnika Kuzmanovica (1981)
    18. Kuca i gost (1981)
    19. Erogena zona (1981)
    20. Svetozar Markovic (1980– )
    21. Baza na Dunavu (1981– )
    22. Maratonci trce pocasni krug / The Marathon Family (1982)
    23. Sabinjanke (1982)
    24. Sijamci (1981– )
    25. Nepokoreni grad (1981– )
    26. Variola vera (1982)
    27. U logoru (1983)
    28. Balkan ekspres (1983)
    29. Osvajanje srece (1983– )
    30. O pokojniku sve najlepse (1984)
    31. Kako se kalio narod Gornjeg Jaukovca (1984)
    32. Stefica Cvek u raljama zivota (1984– )
    33. Pet mrtvih adresa (1984)
    34. Celovecernji the Kid (1984)
    35. Cudo nevidjeno (1984)
    36. Kamiondzije 2 (1983– )
    37. U raljama zivota / Stefica Cvek u raljama zivota (1984)
    38. Kamiondzije opet voze (1984)
    39. Balkanski spijun / Balkan Spy (1984)
    40. Kraj rata (1984)
    41. To nije moj zivot, to je samo privremeno (1985)
    42. Tajvanska kanasta / Taiwan Canasta (1985)
    43. I to ce proci (1985)
    44. Brisani prostor (1985– )
    45. Jagode u grlu (1985)
    46. Za srecu je potrebno troje (1985)
    47. Kako prezivjeti do prvog (1986)
    48. Dobrovoljci (1986)
    49. Od zlata jabuka (1986)
    50. Medved 007 (1986)
    51. Putovanje u Vucjak (1986– )
    52. Strajk u tkaonici cilima (1986)
    53. Vec vidjeno / Reflections (1987)
    54. Lager Nis (1987)
    55. Uvek spremne zene (1987)
    56. Kraljeva zavrsnica (1987)
    57. U ime naroda / In the Name of the People (1987)
    58. Ljubezni Blanke Kolak / Blanka Kolak's Love (1987)
    59. Oktoberfest (1987)
    60. Haustorce (1987)
    61. Azra (1988)
    62. Cavka (1988)
    63. Tajna manastirske rakije / Cognac (1988)
    64. Braca po materi (1988)
    65. Balkan ekspres 2 / Balkan Express 2 (1988)
    66. Sever i jug (1988)
    67. Boj na Kosovu / The Battle of Kosovo (1989)
    68. Sabirni centar / The Meeting Point (1989)
    69. Kako je propao rokenrol / The Fall of Rock & Roll (1989)
    70. Balkan Ekspres 2 (1989- )
    71. Specijalna redakcija (1989– )
    72. Istocno od istoka / East of East (1990)
    73. Hajde da se volimo 3 (1990)
    74. Brod plovi za Sangaj (1991)
    75. Holivud ili propast (1991)
    76. Juris na skupstinu (1992)
    77. Devojka s lampom (1992)
    78. Prvi put s ocem na jutrenje (1992)
    79. Prokleta je Amerika (1992)
    80. Tito i ja / Tito and Me (1992)
    81. Mi nismo andjeli / We Are Not Angels (1992)
    82. Crni Bombarder (1992)
    83. Tri karte za Holivud (1993)
    84. Bice bolje (1994)
    85. Laksi slucaj smrti (1993)
    86. Broz i ja (1993– )
    87. Dnevnik uvreda 1993 (1994)
    88. Ni na nebu ni na zemlji (1994)
    89. Teatar u Srba (1991– )
    90. Paket aranzman (1995)
    91. Urnebesna Tragedija (1995)
    92. Otvorena vrata (1994– )
    93. Gore dole (1996–1997)
    94. Lajanje na zvezde / Barking at the Stars (1998)
    95. Bure baruta / Cabaret Balkan (1998)
    96. Moja domovina / My Country (1998)
    97. Tockovi (1999)
    98. Belo odelo (1999)
    99. Normalni ljudi / Normal People (2001)
    100. Apsolutnih sto / Absolute Hundred (2001)
    101. Rondo (2001)
    102. Zvenenje v glavi / Headnoise (2002)
    103. Drzava mrtvih / The State of the Dead (2002)
    104. Ne dao Bog veceg zla / God Forbid a Worse Thing Should (2002)
    105. Kordon / The Cordon (2002)
    106. Mansarda (2003– )
    107. Gori vatra / Fuse (2003)
    108. Mali svet / A Small World (2003)
    109. Pljacka Treceg rajha / The Robbery of the Third Reich (2004)
    110. Pad u raj / Falling in the Paradise (2004)
    111. Sex pice i krvoprolice / Sex, drink and bloodsheed (2004)
    112. Sivi kamion crvene boje / The Red Colored Grey Truck (2004)
    113. Diši duboko (2004)
    114. Lift (2004– )
    115. Gori vatra (2005- )
    116. Zvezde ljubavi (2005)
    117. Grbavica (2006)
    118. Karaula / The Border Post (2006)
    119. Sve dzaba / All for Free (2006)
    120. Klopka / The Trap (2007)
    121. S. O. S. - Spasite nase duse (2007)
    122. Mile vs. tranzicija / Mile protiv tranzicije (2003– )
    123. Cetvrti covek / The Fourth Man (2007)
    124. Vratice se rode (2007– )
    125. Poslednja audijencija (2008– )
    126. Odmori se, zaslužio si (2006- )
    127. Sedamdeset i dva dana / 72 days (2010)
    128. Turneja (2011– )
    129. Igra istine (2011– )
    130. Nocni brodovi / Night Boats (2012)
    131. Odbrana i zastita / The Stranger (2013)
    132. Falsifikator (2013)
    133. Mamaros (2013)
    134. The Walker (2014)
    135. Smrdljiva bajka (2015)
    136. Zivot je truba / Life Is a Trumpet (2015)
    137. Cizmasi (2015– )
    138. Lazni svjedok (2016– )
    139. Sve najbolje (2016)
    140. Igla ispod praga / The Black Pin (2016)
    141. Ime: Dobrica, prezime: nepoznato / Name: Dobrica, Last Name: Unknown (2016)
    142. Santa Maria della Salute (2016)
    143. Santa Maria della Salute (2017– )
    144. Otvorena vrata 2 (2013– )
    145. Juzni vetar / South Wind (2018)
    146. Zigosani u reketu (2018– )
    147. Koreni (2018)
    148. Juzni vetar / South Wind (2018)
    Izmenjeno od: mir-lav; 05.08.2019 u 18:28.

  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora precious:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 03:44.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1