+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Napredan član Eustahije Brzic avatar
    Datum registracije
    26.12.2012
    Postovi
    468
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    1.552
    Pohvaljen 1.223 puta u 401 postova
    Moć reputacije
    58

    Ante Babaja / Ante Babaja

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Ante Babaja / Ante Babaja

    IMDb



    Ante Babaja (Imotski, 6. oktobar 1927. - Zagreb, 14. januar 2010.), hrvatski filmski reditelj i scenarista.

    Radio je kao profesor na Akademiji za kazalište, film i TV, današnjoj Akademiji dramske umjetnosti, osnivač njezina filmskog odsjeka, gdje je nakon odlaska u mirovinu bio profesor emeritus. Režirao je dokumentarne filmove među kojima se ističe film "Čuješ li me?". Zapaženi su mu dokumentarni filmovi-eseji "Tijelo", "Kabina" i "Čekaonica". Karakteristično za njegov rad u igranome filmu je da se više bavi proživljavanjem junaka, nego fabulom. Njegovi filmovi često su temeljeni na književnim djelima: Carevo novo ruho, Pravda, Breza, Mirisi, zlato i tamjan te Izgubljeni zavičaj. Često je surađivao s književnikom Slobodanom Novakom pri adaptaciji njegovih djela.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:
    1. Jedan dan u Rijeci (1955)
    2. Ogledalo (1955)
    3. Brod (1957)
    4. Nesporazum (1958)
    5. Pozdravi s Jadrana (1958)
    6. Opasnosti pri radu u lukama (1959)
    7. Lakat kao takav (1959)
    8. Uradi sam (1960)
    9. Rijecka luka (1960)
    10. Carevo novo ruho / The King's New Clothes (1961)
    11. Ziri (1962)
    12. Ljubav (1963)
    13. Putokazi stoje na mjestu (1964)
    14. Cujes li me? (1965)
    15. Pravda (1966)
    16. Kabina (1966)
    17. Breza / The Birch Tree (1967)
    18. Tijelo (1968)
    19. Mirisi, zlato i tamjan / Gold, Frankincense and Myrrh (1971)
    20. Basna (1974)
    21. Cekaonica (1975)
    22. Cujes li me sad? (1978)
    23. Izgubljeni zavicaj (1980)
    24. Kamenita vrata (1992)
    25. Dobro jutro (2007)
    Izmenjeno od: lisani; 20.04.2018 u 15:23.



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 07:06.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1