+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Napredan član Eustahije Brzic avatar
    Datum registracije
    26.12.2012
    Postovi
    468
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    1.552
    Pohvaljen 1.220 puta u 401 postova
    Moć reputacije
    58

    Andrija Milosevic / Andrija Milošević

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Andrija Milosevic / Andrija Milošević

    IMDb



    Andrija Milošević (6. avgust 1978, Podgorica, Jugoslavija) je srpski glumac.

    Stariji sin majke Vere i oca Peka. Andrija ima mlađeg brata Velibora. Detinjstvo je proveo u Nikšiću. Kao tinejdžer je maštao da postane slavni fudbaler i sa četrnaest godina je aktivno igrao fudbal za FK Sutjeska. Sa šesnaest godina je postao student u prvoj generaciji Fakulteta dramskih umetnosti na Cetinju u klasi profesora Bore Stjepanovića. Na drugoj godini studija je dobio prvu veliku ulogu u pozorištu i tada je prvi put sarađivao sa rediteljem Milanom Karadžićem. Glumu, koju je zavoleo, završio je u roku, diplomskom predstavom „Gospođica Julija“. U Crnoj Gori je radio mnogo predstava sa svim rediteljima i glumcima.

    U Beograd je došao 2000. godine na poziv Svetozara Cvetkovića, koji mu je našao angažman u Ateljeu 212 u predstavi „Kaput prljavog čoveka“. Godine 2003. Andrija je počeo da snima seriju „Mješoviti brak“ sa rediteljem Milanom Karadžićem i scenaristom Stevanom Koprivicom. Može se reći da je tada počela njegova karijera. Tada ga je šira javnost upoznala kroz simpatični lik Crnogorca Banja, kojeg je tumačio u ovoj seriji. Andrija nije napustio pozorište stekavši televizijsku popularnost. Glumio je do sad u više od četrdeset predstava.

    Crnogorska rediteljka Marija Perović mu je dodelila glavnu ulogu u filmu „Opet pakujemo majmune“, a tada je snimio i serijal „Karađorđe i pozorište“. U Zvezdara teatru igra u predstavi „Tre sorelle“ zajedno sa kolegicom iz „Mješovitog braka“ Slobodom Mićalović. Igra i u komadu „Samo za tvoje oči“ Teatra Kult. U Podgorici je 2005. godine osnovao producentsku kuću „Udruženje ljubitelja filma“. Kako kaže, tim potezom vidi sebi put ka Evropi. Glumi u filmu „Konji vrani“ reditelja Ljubiše Samardžića, ali i u predstavama „Ukroćena goropad“, „Dekameron“, „Zmijsko leglo“.

    Zahvaljujući zapaženim ulogama, dobio je poziv iz Hrvatske da igra u novoj seriji RTL produkcije „Ne daj se Nina“, u kojoj nosi jednu od glavnih uloga. Andrija nije odbio ni poziv da vodi rijaliti-šou „Survivor“, pa je otišao sa ekipom rijalitija u Panamu. Stekavši brojne simpatije, snimio je i drugu sezonu rijalitija „Survivor“, ovaj put na Filipinima, a isto tako i na Kostarici. U međuvremenu, između dva šoua, snimio je televizijsku seriju u režiji Milana Karadžića „Pare ili život“, a zatim i istoimeni film.

    Uz glumački talent pokazuje i izvrstan talent za muziku. Planira da snimi svoj muzički prvenac, jasno dajući do znanja da ne želi da bude pevač, jer mu je gluma ispred svega.

    Pozorišne uloge:



    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. U ime oca i sina (1999)
    2. Moja porodica, privatizacija i ja (2001)
    3. Karadjordje i pozoriste (2004- )
    4. Opet pakujemo majmune (2004)
    5. Pogled sa Ajfelovog tornja / A View from Eiffel Tower (2005)
    6. Konji vrani / Black Horses (2007)
    7. M(j)esoviti brak (2003– )
    8. Promeni me / Change Me (2007)
    9. Gledaj me (2008)
    10. Ne daj se, Nina! (2007– )
    11. To toplo ljeto (2008– )
    12. Nasa mala klinika (2007– )
    13. Jesen stize, dunjo moja (2009– )
    14. Pare ili zivot (2008– )
    15. Nepobedivo srce (2010– )
    16. Kaput mrtvog coveka (2012)
    17. Montevideo, Bog te video! (2012– )
    18. Pevaj, brate! (2011–2013)
    19. Mali Budo (2014)
    20. Iza kulisa (2014)
    21. Budva na pjenu od mora (2012– )
    22. Gorcilo - Jesi li to dosao da me vidis (2015)
    23. Dojc Caffe (2015– )
    24. Jesen samuraja / The Samurai in Autumn (2016)
    25. Andrija i Andjelka (2015– )
    26. Gorcilo (2016)
    27. Biser Bojane (2017)
    28. Mamini sinovi (2017– )
    29. Biser Bojane (2018– )
    30. Taksi bluz (2019)


    Pozorišne predstave:
    Izmenjeno od: mir-lav; 06.04.2019 u 11:36.


  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Eustahije Brzic:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 09:16.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1