+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.107
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    12.901
    Pohvaljen 12.349 puta u 3.002 postova
    Moć reputacije
    335

    Aleksandar Gavric / Aleksandar Gavrić

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Aleksandar Gavric / Aleksandar Gavrić

    IMDb



    Aleksandar Gavrić (u filmovima se pojavljivao i kao Aca Gavrić, odnosno Aleksandar Gavrik) bio je srpski glumac.

    Aleksandar Gavrić je rođen je u Beogradu 28. maja 1932. godine. Glumu je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu 1956. godine. Glavne uloge je igrao u filmovima Žike Mitrovića, Signali nad gradom (1960), Solunski atentatori (1961), Obračun (1962) i Operacija Beograd (1968). Igrao je i u italijanskim i nemačkim akcionim filmovima. Odlikovan je Ordenom rada sa srebrnim vencem.

    Poginuo je u automobilskoj nesreći u Inđiji 1972. godine.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    01. Potraga (1953)
    02. Kapetan Lesi / Captain Lechi (1960) / Kapetan Leši
    03. X-25 javlja (1960) / X-25 javlja
    04. Signali nad gradom / Signal Over the City (1960)
    05. Solunski atentatori / The Salonika Terrorists (1961)
    06. Stepenice hrabrosti (1961)
    07. Obracun (1962) / Obračun
    08. Radopolje (1963) / Radopolje
    09. Teufel im Fleisch (1964)
    10. Mars na Drinu (1964) / Marš na Drinu
    11. Le soldatesse / The Camp Followers (1965)
    12. Do pobedata i po nea / Before and After the Victory (1966) / Do pobede i dalje
    13. Kako su se voleli Romeo i Julija? (1966) / Kako su se voleli Romeo i Julija?
    14. Bomba u 10 i 10 / Bomb at 10:10 (1967) / Bomba u 10 i 10
    15. Visocka hronika (1967- )
    16. Kad budem mrtav i beo / When I Am Dead and Gone (1967) / Kad budem mrtav i beo
    17. Operacija Beograd (1968) / Operacija Beograd
    18. Nizvodno od sunca / Downstream from the Sun (1969) / Nizvodno od sunca
    19. Ubistvo na podmukao i svirep nacin iz niskih pobuda / Murder Commited in a Sly and Cruel Manner and from Low Motives(1969)
    20. Prva ljubav (1970)
    21. Cudo (1971) / Čudo
    22. S vanglom u svet (1971– )
    23. Moja luda glava (1971) / Moja luda glava
    24. Mlad i zdrav kao ruza / Young and Healthy As a Rose (1971) / Mlad i zdrav kao ruža
    25. Ceo zivot za godinu dana (1971– ) / Ceo zivot za godinu dana
    26. Musa iz cirkusa (1972)
    27. I Bog stvori kafansku pevacicu (1972) / I Bog stvori kafansku pevačicu
    28. Kamiondzije (1972– ) / Kamiondžije
    29. Zuta (1973) / Žuta
    30. Paja i Jare (1973) / Paja i Jare / Kamiondžije
    Izmenjeno od: Shane; 20.04.2018 u 21:41.

  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 09:11.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1