+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Fast Serbia v2 Caffe на брзину avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    715
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.963
    Pohvaljen 2.827 puta u 1.214 postova
    Moć reputacije
    86

    Lisa Kudrow / Lisa Kudrou

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Lisa Kudrow / Lisa Kudrou

    IMDb



    Lisa Mari Dajana Kudrou (engl. Lisa Marie Diane Kudrow; 30. jul 1963) je američka glumica, dobitnica nagrade „Emi“. Najpoznatija je po ulozi Fibi Bufe u TV seriji „Prijatelji“. Rođena je u Ensinu, Kalifornija, ali je detinjstvo provela u Tarzani, Kalifornija, sa bratom Dejvidom, sestrom Helenom i roditeljima. Njen otac Li je lekar, a majka Nidra je turistički agent. Godine 1981, završila je srednju školu „Vilijam Hauard“, a 1985. godine je diplomirala biologiju na njujorškom „Vasar“ koledžu.

    Godine 1992. je tumačila lik Ursule Bufe, u En-Bi-Sijevoj TV seriji "Mad About You", i producenti su je, oduševljeni njenom glumom, ohrabrili da se prijavi za neke veće En-Bi-Sijeve projekte, što je dovelo do toga da je 1993. godine dobila ulogu šašave Fibi Bufe u TV seriji "Prijatelji". Glumila je u svih 238 epizoda ove serije, od njenog početka 1994, pa sve do njenog kraja 2004. godine. Sve do 1999, nastavila je da se sa vremena na vreme pojavljuje u TV seriji "Mad About You", i dalje tumačeći lik Ursule Bufe.

    Popularnost koju je stekla sa početkom emitovanja "Prijatelja", donela joj je uloge u filmovima "In the Heat of Passion II: Unfaithful", "The Crazysitter", "Mother", "Romy and Michele's High School Reunion", "Clockwatchers", "Hacks", "The Opposite of Sex" i "Mafijaš na terapiji". 1996, u TV seriji "Hope & Gloria" tumačila je isti lik koji tumači u "Prijateljima", i tada se lik Fibi Bufe po prvi put pojavio izvan svoje matične serije. Usledile su uloge u serijama "Duckman: Private Dick/Family Man", "Dr. Katz, Professional Therapist", i pozajmljivanje glasa grčkoj boginji Afroditi u "Diznijevoj" crtanoj TV seriji "Herkules".

    Sa piscem i tok šou voditeljem Konanom O'Brajenom je bila u vezi krajem 80-tih. 27. marta 1995, udala se za Francuza Mišela Sterna sa kojim je 6. maja 1998. godine dobila sina Džulijana Marija.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Married to the Mob (1989)
    2. Just Temporary (1989)
    3. Cheers (1982–1993)
    4. L.A. on $5 a Day (1989)
    5. Close Encounters (1990)
    6. Newhart (1982–1990)
    7. Life Goes On (1989–1993)
    8. Lifestories (1990– )
    9. The Unborn (1991)
    10. Murder in High Places (1991)
    11. To the Moon, Alice (1991)
    12. In the Heat of Passion (1992)
    13. Room for Two (1992– )
    14. Dance with Death (1992)
    15. Flying Blind (1992–1993)
    16. Bob (1992–1993)
    17. Coach (1989–1997)
    18. In the Heat of Passion II: Unfaithful (1994)
    19. The Crazysitter (1994)
    20. Hope & Gloria (1995–1996)
    21. Duckman: Private Dick/Family Man (1994–1997)
    22. Mother (1996)
    23. Dr. Katz, Professional Therapist (1995–2002)
    24. Romy and Michele's High School Reunion (1997)
    25. Clockwatchers (1997)
    26. Hacks (1997)
    27. The Opposite of Sex (1998)
    28. The Simpsons (1989– )
    29. Hercules (1998–1999)
    30. Analyze This (1999)
    31. Mad About You (1992–1999)
    32. Hanging Up (2000)
    33. Lucky Numbers (2000)
    34. King of the Hill (1997–2010)
    35. All Over the Guy (2001)
    36. Dr. Dolittle 2 (2001)
    37. Blue's Clues (1996–2007)
    38. Bark! (2002)
    39. Analyze That (2002)
    40. Marci X (2003)
    41. Wonderland (2003)
    42. Friends: The One Before the Last One - Ten Years of Friends (2004)
    43. Friends (1994–2004)
    44. Happy Endings (2005)
    45. Father of the Pride (2004–2005)
    46. Hopeless Pictures (2005– )
    47. American Dad! (2005– )
    48. Kabluey (2007)
    49. P.S. I Love You (2007)
    50. Hotel for Dogs (2009)
    51. Powder Blue (2009)
    52. Paper Man (2009)
    53. Bandslam (2009)
    54. Love and Other Impossible Pursuits (2009)
    55. Cougar Town (2009–2015)
    56. Easy A (2010)
    57. Allen Gregory (2011– )
    58. Wendell and Vinnie (2013)
    59. Scandal (2012– )
    60. Neighbors (2014)
    61. Web Therapy (2008– )
    62. The Comeback (2005– )
    63. Lovesick Fool - Love in the Age of Like (2014)
    64. Web Therapy (2011– )
    65. BoJack Horseman (2014– )
    66. Angie Tribeca (2016– )
    67. El Americano: The Movie (2016)
    68. Table 19 (2016)
    69. Neighbors 2: Sorority Rising (2016)
    70. The Girl on the Train (2016)
    Izmenjeno od: lisani; 18.04.2018 u 07:55.


Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 07:41.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1