+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Fast Serbia v2 Caffe на брзину avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    715
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.963
    Pohvaljen 2.827 puta u 1.214 postova
    Moć reputacije
    86

    Murat Yıldırım / Murat Jildirim

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Murat Yıldırım / Murat Jildirim

    IMDb



    Murat Yıldırım (Konya, Turska, 13. april 1979.), je turski glumac.Rodio se u obitelji oca Turčina i majke Sirijke, a odrastao je na sjeveroistoku Turske, te ima dvije sestre (stariju i mlađu). Zanimao se za matematiku i glazbu, a prve glumačke korake napravio je još u osnovnoj školi kada je nastupio s manjom ulogom u predstavi koju je postavio njegov otac, školski učitelj. Diplomirao je na odjelu strojarstva na Tehničkom fakultetu Yildiz u Istanbulu. U to vrijeme svirao je bubnjeve u bendovima svojih prijatelja. Od 2008. godine oženjen je glumicom Burçin Terzioğlu (najpoznata po ulozi Azad u seriji "Ezel"), koju je upoznao na snimanju serije Firtina 2006. godine.

    Glumom se počeo baviti gotovo slučajno, a glumački je debi ostvario 2003. godine u seriji "Ölümsüz ask".

    Uspjeh u Turskoj ostvario je ulogom Alija u televizijskoj seriji "Firtina" (2006.), dok je međunarodnu slavu postigao ulogom Demira Dogana u popularnoj seriji "Asi" (2007.-2009.), koja se s velikim uspjehom prikazivala u arapskim zemljama na Bliskom Istoku, te u Bugarskoj, Rumunjskoj, Hrvatskoj i Srbiji. U seriji je glavnu ulogu dijelio s glumicom Tubom Büyüküstün koja tumači naslovnu junakinju Asi.
    Za ulogu u filmu "Araf" osvaja 2006. nagradu Golden Orange.

    Godine 2008. tijekom snimanja serije "Asi", usporedo je snimao i film "Güz sancisi" u kojem mu je partnerica bila glumica Beren Saat (Bihter), poznata iz serije "Strasti Orijenta".Sa serijom "Asi" na Monte Carlo TV Festivalu u 2011. godini osvaja 2. mjesto u kategoriji "Najgledanija sapunica/TV novela na svijetu".

    U sezoni 2010./2011. je glumio u uspješnoj seriji "Ask ve Ceza - Ljubav i kazna", a od marta 2012. glumi u novoj seriji "Suskunlar".

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Ölümsüz ask (2003– )
    2. Büyük yalan (2004– )
    3. Bütün çocuklarim (2004– )
    4. Organize Isler (2005)
    5. Araf (2006)
    6. Firtina (2006– )
    7. Güz Sancisi (2009)
    8. Asi (2007–2009)
    9. Ey ask nerdesin (2009– )
    10. Ask ve ceza (2010– )
    11. Suskunlar (2012)
    12. Kirimli (2014)
    13. Kocan Kadar Konus (2015)
    14. Kocan Kadar Konus Dirilis (2016)
    15. Gecenin Kraliçesi (2016– )

    Izmenjeno od: Shane; 29.04.2018 u 21:53.


Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 09:17.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1