+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Fast Serbia v2 Caffe на брзину avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    739
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    6.079
    Pohvaljen 2.928 puta u 1.236 postova
    Moć reputacije
    88

    Sarah Wayne Callies / Sara Vejn Kalis

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Sarah Wayne Callies / Sara Vejn Kalis

    IMDb



    Sara Vejn Kalis (engl. Sarah Wayne Callies; La Granž, SAD, rodjena 1. jun 1977) je američka glumica. Sarini roditelji su se preselili u Honolulu, Havaji, dok je imala jednu godinu. Već kao mlada devojka, Sara je izrazila veliku zainteresovanost za glumu. Njeni roditelji su bili profesori na univerzitetu na Havajima, ali ona nije sledila njihove korake. Umesto toga, izabrala je glumu. Nakon mature, Sara je krenula na univerzitet Datmout u Hanoveru i u Nju Hempširu.

    Prvu ulogu na televiziji imala je u CBS-ovoj seriji Queens Supreme, koja nije bila dugog vijeka (tumačila je epizodni lik Kate O'Malley). Prva značajnija uloga bila joj je ona u seriji Tarzan kompanije Warner Bros., gdje je glumila detektivku Jane Porter.

    Nakon gostovanja u serijama Zakon i red: Odjel za žrtve, Dragnet i Zakonu brojeva (Numb3rs), Callies je dobila ulogu dr. Sare Tancredi u Prison Breaku TV-kuće Fox Broadcasting Company. Prema riječima Matta Olmsteada, izvršnog producenta serije, iako su on, scenaristi, Fox i sama Sarah željeli da njen lik ostane u seriji, ipak je izbrisan zbog neslaganja u vezi s ugovorom. U jesen 2007. dala je izjavu TV Guideu preko portparola:

    "Koliko god smo naporno svi pokušali, glavni ljudi serije i ja nismo mogli pronaći način da udovoljimo i potrebama serije i potrebama moje porodice. Razišli smo se uz najbolje želje. Provela sam divno vrijeme radeći s kreativnim timom i imam veliko poštovanje prema svima njima; mnogo su se brinuli o Sari (liku, op. prev.) Također sam neizmjerno zahvalna fanovima. Bili su tako divni i puni podrške i nadam se da će nastaviti uživati u seriji."

    Međutim, u martu 2008 Olmstead je izjavio da je Sarin lik još uvijek živ i da će se vratiti u 4. sezoni serije. Iako je izgledalo da je lik stradao nasilnom smrću, Olmstead je rekao: "...shvatili smo da zapravo postoji način na koji bi ona još uvijek mogla biti živa". Kad ga je jedna novinarka pitala da li je jaka reakcija fanova na ovu "smrt" bila faktor u tome (naime, fanovi su pokrenuli internet-kampanju STGD Campaign - "Spasite dobru doktoricu", kao i stranicu Save-Sara-Tancredi.org), Olmstead je priznao da je to zaista utjecalo na odluku.

    Callies je glumila i u 2 igrana filma: Whisper (Šapat) u produkciji Universal Pictures i The Celestine Prophecy (Celestinsko proročanstvo) u nezavisnoj produkciji.

    U maju 2010. pojavila se u također Foxovoj seriji Dr. House kao pacijentica čiji otvoreni brak fascinira Housea i njegov tim.

    Glumit će Lori u nadolazećoj horor-dramskoj seriji The Walking Dead.Također tumači jednu od glavnih ženskih uloga u kanadskom trileru Faces in the Crowd, a pojavit će se i u filmu Four Saints kao Mairi Chisholm. U augustu 2010. producent Cameron Lamb i kanadska produkcijska kompanija The Film Farm otkupili su prava za njen prvi scenario, koji je adaptacija dječije knjige Campbella Geeslina Elenina serenada (Elena's Serenade). Osim toga, sprema se za ulogu u filmu Black Gold, koji je izišao 2011. godine.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Law & Order: Special Victims Unit (1999– )
    2. Dragnet (2003–2004)
    3. Tarzan (2003– )
    4. The Secret Service (2004)
    5. Numb3rs (2005–2010)
    6. The Celestine Prophecy (2006)
    7. Whisper (2007)
    8. Queens Supreme (2003– )
    9. Bittersweet (2008)
    10. Prison Break: The Final Break (2009)
    11. Prison Break (2005–2009)
    12. House M.D. (2004–2012)
    13. Tangled (2010)
    14. Lullaby for Pi (2010)
    15. Black Gold (2011)
    16. Faces in the Crowd (2011)
    17. Foreverland (2011)
    18. Black November (2012)
    19. The Walking Dead (2010– )
    20. Into the Storm (2014)
    21. Pay the Ghost (2015)
    22. The Other Side of the Door (2016)
    23. Colony (2016– )
    24. This Is Your Death (2016)
    25. Prison Break: Sequel (2017– )

    Izmenjeno od: Shane; 02.05.2018 u 22:10.


Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 00:19.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1