+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Fast Serbia v2 Caffe на брзину avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    720
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.988
    Pohvaljen 2.858 puta u 1.218 postova
    Moć reputacije
    87

    Tom Welling / Tom Veling

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Tom Welling / Tom Veling

    IMDb



    Tom Welling (puno ime: Thomas John Patric Welling) je američki glumac. Rodio se 26. aprila 1977. godine u New Yorku. Njegov otac je penzionirani izvršni direktor General Motorsa, a njegova majka je inženjer. Tom ima dvije starije sestre i mlađeg brata, Marka. Maturirao je na Okemos srednjoj školi u Michiganu 1995. godine. Umjeto da je otišao na koledž, počeo je raditi kao građevinski radnik, te je živio u kući svojih roditelja. Njegov talenat je otkriven kada mu je bila 21 godina, od strane jednog modnog lovca na talente, koji mu je preporučio da postane model. Poslje nekoliko godina i putovanja po svijetu, Tom je shvatio da je gluma, to što ga najviše privlači.

    Oženio je Jamie White 5. jula 2002. godine, u Martha's Vineyardu, nakon trogodišnje veze. Trenutno živi u Vancouveru. U slobodnu vrijeme uživa u društvu dobrih prijatelja, čitanju, trčanju, igranju košarke, te igri sa svojim psima.

    Tom je počeo sa glumom već u srednjoškolskim predstavama, gdje je pokazao veliki talenat. Konačno se seli u Los Angeles, želeći izgraditi uspješnu filmsku karijeru. Publici se prvi put pokazao 2001. godine, glumeći suparnika Amy Brenneman u romantičnoj ulozi u seriji Judging Amy. Tom je u toj seriji trebao glumiti u samo tri epizode, ali nakon pozitivnih kritika, odglumio je u šest epizoda. Kasnije se pojavio u filmovima kao što su Special Unit 2 i Undeclared.

    Tom kao Superman

    Tom je izabran za ulogu Clark Kenta u seriji Smallville nakon velike potrage za novim licem, koje bi tumačilo lika. Pričalo se, da je Tom dva puta odbio ulogu, prije nego ju je, na kraju, prihvatio.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Angela Via: Picture Perfect (2000)
    2. Judging Amy (1999–2005)
    3. Special Unit 2 (2001–2002)
    4. Undeclared (2001–2003)
    5. Cheaper by the Dozen (2003)
    6. The Fog (2005)
    7. Cheaper by the Dozen 2 (2005)
    8. Smallville (2001–2011)
    9. Parkland (2013)
    10. Draft Day (2014)
    11. The Choice (2016)

    Izmenjeno od: Shane; 24.10.2018 u 11:43.


Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 10:00.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1