+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.118
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    13.018
    Pohvaljen 12.520 puta u 3.018 postova
    Moć reputacije
    336

    Gillian Anderson / Džilijan Anderson

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Gillian Anderson / Džilijan Anderson

    IMDb



    Džilijan Li Anderson (engl. Gillian Leigh Anderson; Čikago, 9. avgust 1968) je američka glumica, najpoznatija po ulozi agenta Ef-Bi-Aj Dejne Skali (engl. Dana Scully) u američkoj TV seriji „Dosije iks“ (engl. The X-Files), kao i po ulozi Ledi Dedlok (engl. Lady Dedlock) u Bi-Bi-Sijevoj TV seriji „Bleak House“.

    Rođena je u Čikagu od Edvarda i Rouzmeri Anderson koji su engleskog i irskog porekla. Ubrzo po njenom rođenju porodica se seli u Portoriko na petnaest meseci, a potom u London. Kada je imala jedanaest godina porodica se seli u Mičigen gde Andersonova završava srednju školu. Pohađala je program društvenih nauka za nadarene učenike. Sa njenim britanskiim akcentom i poreklom osećala se odbačeno u američkom srednjem zapadu tako da je stekla reputaciju buntovne tinejdžerke.
    Otkrivši dar za glumu počinje nastupati u srednjoškolskim predstava. Godine 1990. završava glumačku školu na čikaškom Depol univerzitetu.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Three at Once (1986)
    2. A Matter of Choice (1988)
    3. The Turning (1992)
    4. Class of '96 (1993– )
    5. Eek! the Cat (1992–1997)
    6. ReBoot (1994–2002)
    7. Hellbender (1996)
    8. The Simpsons (1989– )
    9. Mononoke-hime / Princess Mononoke (1997)
    10. Chicago Cab (1997)
    11. The Mighty (1998)
    12. The X Files (1998)
    13. Playing by Heart (1998)
    14. The X Files Game (1998)
    15. Frasier (1993–2004)
    16. Harsh Realm (1999–2000)
    17. The House of Mirth (2000)
    18. Late Show with David Letterman (1993– )
    19. The X Files: Resist or Serve (2004)
    20. The Mighty Celt (2005)
    21. A Cock and Bull Story (2005)
    22. Bleak House (2005-2005)
    23. The Last King of Scotland (2006)
    24. Straightheads (2007)
    25. Robbie the Reindeer in Close Encounters of the Herd Kind (2007)
    26. The X Files: I Want to Believe (2008)
    27. How to Lose Friends & Alienate People (2008)
    28. Boogie Woogie (2009)
    29. Any Human Heart (2010– )
    30. No Pressure (2010)
    31. The Crimson Petal and the White (2011)
    32. Moby Dick (2011)
    33. Johnny English Reborn (2011)
    34. Great Expectations (2011)
    35. Shadow Dancer (2012)
    36. L'enfant d'en haut (2012)
    37. Room on the Broom (2012)
    38. Mr. Morgan's Last Love (2013)
    39. I'll Follow You Down (2013)
    40. Sold (2014)
    41. Robot Chicken (2005– )
    42. Crisis (2014)
    43. National Theatre Live: A Streetcar Named Desire (2014)
    44. The Departure (2014)
    45. Robot Overlords (2014)
    46. Hannibal (2013–2015)
    47. The Fall (2013– )
    48. The X-Files (2016– )
    49. War and Peace (2016)
    50. Star Citizen (2016)
    51. Viceroy's House (2017)
    52. American Gods (2017– )
    53. Crooked House (2017)
    54. The X Files (1993– )
    55. Squadron 42 (2018)
    56. The Spy Who Dumped Me (2018)
    57. Andorra (2018)
    Izmenjeno od: Tikilimikili; 29.09.2018 u 11:28.

  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 10:26.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1