+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Senior dokica89 avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    193
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    0
    Pohvaljen 124 puta u 72 postova
    Moć reputacije
    26

    Luke Perry / Luk Peri

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Luke Perry / Luk Peri

    IMDb



    Luk Peri (Luke Perry) rođen je 11. oktobra 1965. godine u Ohaju. Još u srednjoj školi osvojio je titulu najvećeg flertera godine. Ovaj epitet ga je pratio i tokom čitave karijere posvećene filmskoj umetnosti. Film ga je zainteresovao još u osnovnoj školi, kada je sa drugovima iz razreda snimao amaterske filmove porodičnom kamerom.

    Iako je najpoznatiji kao glumac, Luk Peri se oprobao i kao producent, scenarista, ali i kao reditelj. Prve uloge dobio je krajem osamdesetih godina. Debi je imao u filmu "Bliznakinje", sa slabim komercijalnim uspehom. Svi se, međutim, slažu da mu je uspeh u Holivudu donela uloga Dilana Mek Keja u legendarnoj tinejdžerskoj seriji "Beverli Hils", koja je snimana početkom devedesetih godina. Ova serija doživela je neverovatan uspeh širom sveta, pa je, glumeći u njoj, Peri stekao ogromnu popularnost. Serija je snimana do 1995. godine, kada je snimanje prekinuto, što zbog problema sa većim delom glavnih glumaca, što zbog pada popularnosti u javnosti.

    Pa ipak, krajem XX i početkom XXI veka, ova serija je u nekoliko navrata doživela svoj reciklus: glavni glumci serije pokušali su da se okupe i snime nastavak o tinejdžerskim životima posle srednje škole. Sav posao se, međutim, sveo na nekoliko epizoda za televizijske kuće koje su doživele osrednju popularnost.

    Luk Peri je do danas snimio 15 filmova. Iako nije imao glavne uloge u filmovima "Neprijatelj" i "Peti element", ovi filmovi su svojim velikim uspehom uvećali i Perijev. Pored filmskih uloga, oprobao se i kao producent i režiser u filmovima nižeg budžeta. Takođe, pozajmljivao je svoj glas u nekoliko crtanih filmova, među kojima je najpoznatija animirana verzija "Mortal kombata".

    Javnost je bila prosto šokirana 1996. godine, kada je Luk odlučio da se venča sa obožavateljkom koja mu je u paketu poslala svoj brushalter. Uprkos brojnim sumnjama, ovaj brak je potrajao do danas!

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Voyagers! (1982–1983)
    2. Loving (1983–1995)
    3. Another World (1964–1999)
    4. Terminal Bliss (1990)
    5. Scorchers (1991)
    6. Buffy the Vampire Slayer (1992)
    7. At Home with the Webbers (1993)
    8. The Simpsons (1989– )
    9. 8 Seconds (1994)
    10. Biker Mice from Mars (1993–1996)
    11. Vacanze di Natale '95 (1995)
    12. Normal Life (1996)
    13. American Strays (1996)
    14. Mortal Kombat: Defenders of the Realm (1995– )
    15. Spin City (1996–2002)
    16. Riot (1997)
    17. Invasion (1997)
    18. The Fifth Element (1997)
    19. The Incredible Hulk (1996–1998)
    20. Lifebreath (1997)
    21. Indiscreet (1998)
    22. The Florentine (1999)
    23. Storm (1999)
    24. The Night of the Headless Horseman (1999)
    25. The Heist (2000)
    26. Beverly Hills, 90210 (1990–2000)
    27. Johnny Bravo (1997–2004)
    28. Attention Shoppers (2000)
    29. Pepper Ann (1997–2000)
    30. The Enemy (2001)
    31. Dirt (2001)
    32. Night Visions (2001– )
    33. The Triangle (2001)
    34. Just for Laughs: Montreal Comedy Festival (2001)
    35. Oz (1997–2003)
    36. Fogbound (2002)
    37. Johnson County War (2002)
    38. Clone High (2002–2003)
    39. Down the Barrel (2003)
    40. Jeremiah (2002–2004)
    41. Will & Grace (1998–2006)
    42. What I Like About You (2002–2006)
    43. Descent (2005)
    44. Supernova (2005)
    45. Windfall (2006)
    46. Dishdogz (2006)
    47. Biker Mice from Mars (2006– )
    48. The Sandlot 3 (2007)
    49. John from Cincinnati (2007)
    50. Alice Upside Down (2007)
    51. A Gunfighter's Pledge (2008)
    52. Law & Order: Special Victims Unit (1999– )
    53. Criminal Minds (2005– )
    54. A Very Merry Daughter of the Bride (2008)
    55. Äntligen midsommar! (2009)
    56. Upstairs (2009)
    57. Silent Venom (2009)
    58. Angel and the Bad Man (2009)
    59. The Storm (2009– )
    60. Sam Steele and the Junior Detective Agency (2009)
    61. Leverage (2008–2012)
    62. Good Intentions (2010)
    63. The Final Storm (2010)
    64. Redemption Road (2010)
    65. Generator Rex (2010– )
    66. Hanna's Gold (2010)
    67. FCU: Fact Checkers Unit (2010– )
    68. Goodnight for Justice (2011)
    69. Battle Scars: The Bud Moore Story (2011)
    70. Pound Puppies (2010– )
    71. Goodnight for Justice: The Measure of a Man (2012)
    72. Goodnight for Justice: Queen of Hearts (2013)
    73. Raising Hope (2010–2014)
    74. Community (2009–2015)
    75. Body of Proof (2011–2013)
    76. Flat Chested (2013)
    77. Red Wing (2013)
    78. K-9 Adventures: A Christmas Tale (2013)
    79. It's Gawd! (2014)
    80. A Fine Step (2014)
    81. Major Crimes (2012– )
    82. Hot in Cleveland (2010– )
    83. The Beat Beneath My Feet (2014)
    84. K-9 Adventures: Legend of the Lost Gold (2014)
    85. Black Beauty (2015)
    86. Welcome Home (2015)
    87. Dragon Warriors (2015)
    88. Ties That Bind (2015– )
    89. Jesse Stone: Lost in Paradise (2015)
    90. Love in Paradise (2016)
    91. The Griddle House
    92. Race to Redemption / Race to Win (2016)
    Izmenjeno od: Shane; 30.03.2019 u 14:41.


Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 07:19.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1