+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.117
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    13.011
    Pohvaljen 12.513 puta u 3.016 postova
    Moć reputacije
    336

    Kevin Costner / Kevin Kostner

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Kevin Costner / Kevin Kostner

    IMDb



    Kevin Majkl Kostner (Linvud, Kalifornija, SAD, 18. januar 1955) je američki glumac i režiser koji je često producent svojih filmova. Jedan je od retkih glumaca koji nikada nisu snimili ni jedan nastavak svojih najuspješnijih filmova ili uloga koje su ostvarili. Proveo je detinjstvo u stalnoj selidbi, jer je to zahtevao očev posao. Talenat i svestranost pokazao je već kao dečak pevajući u crkvenom horu, pišući poeziju i pohađajući časove kreativnog pisanja. U srednjoj školi postizao je uspehe i igra fudbal, košarku i bejzbol. Posle završene srednje škole upisao je „Kalifornijski državni univerzitet“, gde je diplomirao poslovni menadžment.

    Nema baš mnogo osoba koje bi ovako zacrtan put tako drastično zaokrenuli. Očito je ljubav prema filmu i težnja ka umetnosti prevladala i Kostner je počeo da odlazi na večernje časove glume, pet dana nedeljno. U to vreme oženio se i svojom ljubavi sa fakulteta, Sindi Silvom, i počeo da radi u marketinškoj agenciji. Sve se promenilo jednog dana kada je slučajno naleteo na Ričarda Bartona koji ga je savetovao da krene putem koji stvarno želi i, ako je to gluma, neka jednostavno postane glumac. Uskoro je dao otkaz i otišao u Holivud gde je radio kao vozač kamiona i autobusa koji je prevozio filmske zvezde kući. 6 godina je čekao pravu priliku koja je došla s filmom The Big Chill (1983), zbog kojeg ga je redatelj Lorens Kasdan zapamtio i angažovao u vesternu Silverado (1985) i to kao glavnog glumca. Za vreme studiranja, bio je član koledžskog bratstva Delta Ki. U martu 1975, počeo je da se zabavlja sa koleginicom sa fakulteta — Sindi Silvom (engl. Cindy Silva) i iz braka koji je usledio 1978. godine par je dobio troje dece: Ani (engl. Annie; 1984), Lili (engl. Lily; 1986) i Džoa (engl. Joe; 1988). Godine 1994, par se razveo. Iz veze sa Bridžit Runi (engl. Bridget Rooney), koja je otpočela posle razvoda sa Silvinom, 1996. godine je dobio sina Lijama (engl. Liam).

    Pošto je proveo deset godina van braka, 25. septembra 2004. godine, na svom ranču u Aspenu, Kolorado, oženio se nemačkim modelom i dizajnerkom tašni Kristinom Baumgartner (nem. Christine Baumgartner), sa kojom se zabavljao 6 godina. Medeni mesec, par je proveo u Škotskoj, a dve i po godine kasnije dobili su sina Kejdena Vajata (engl. Cayden Wyatt).

    Nagrađen je Oskarom za najboljeg režisera u filmu Ples sa vukovima, 1990. godine.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Malibu Hot Summer (1981)
    2. Night Shift (1982)
    3. Frances (1982)
    4. Chasing Dreams (1982)
    5. Table for Five (1983)
    6. Stacy's Knights (1983)
    7. The Big Chill (1983)
    8. Testament (1983)
    9. Shadows Run Black (1984)
    10. Fandango (1985)
    11. Silverado (1985)
    12. American Flyers (1985)
    13. Amazing Stories (1985–1987)
    14. The Untouchables (1987)
    15. No Way Out (1987)
    16. Bull Durham (1988)
    17. Field of Dreams (1989)
    18. The Gunrunner (1989)
    19. Revenge (1990)
    20. Dances with Wolves (1990)
    21. Robin Hood: Prince of Thieves (1991)
    22. JFK (1991)
    23. The Bodyguard (1992)
    24. A Perfect World (1993)
    25. Wyatt Earp (1994)
    26. The War (1994)
    27. The Making of 'Waterworld' (1995)
    28. Waterworld (1995)
    29. Tin Cup (1996)
    30. The Postman (1997)
    31. Message in a Bottle (1999)
    32. For Love of the Game (1999)
    33. Play It to the Bone (1999)
    34. Thirteen Days (2000)
    35. The Road to Graceland (2001)
    36. 3000 Miles to Graceland (2001)
    37. Dragonfly (2002)
    38. Open Range (2003)
    39. The Upside of Anger (2005)
    40. Rumor Has It... (2005)
    41. The Guardian (2006)
    42. Mr. Brooks (2007)
    43. Swing Vote (2008)
    44. The New Daughter (2009)
    45. The Company Men (2010)
    46. Field of Dreams 2: Lockout (2011)
    47. Hatfields & McCoys (2012)
    48. Man of Steel (2013)
    49. Jack Ryan: Shadow Recruit (2014)
    50. 3 Days to Kill (2014)
    51. Draft Day (2014)
    52. Black or White (2014)
    53. McFarland, USA (2015)
    54. Criminal (2016)
    55. Hidden Figures (2016)
    56. Mollys Game (2017)
    57. The People of the Standing Stone: the Oneida Nation, the War for Independence, and the Making of America (2017)
    58. Yellowstone (2018– )
    Izmenjeno od: Shane; 26.10.2018 u 11:17.


Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 08:08.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1