+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor lisani avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    585
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    7
    Pohvaljen 392 puta u 256 postova
    Moć reputacije
    68

    Lee Marvin / Li Marvin

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Lee Marvin / Li Marvin

    IMDb



    Leo Marvin Steimen, poznatiji kao Lee Marvin (19. februar, New York 1924. -29. avgust 1987.), bio je slavni američki glumac, poznat po ulogama "tvrdih" vojnika i policajaca, te uspješnim akcijskim filmovima 1960-ih i 1970-ih.

    Otac je bio direktor oglašavanja, a majka spisateljica o modi. U mjestu Saint Leo pohađao je lokalni pripremni koledž, nakon što su ga zbog lošeg ponašanja izbacili iz nekoliko drugih škola. Ostavio škole i priključio vojsci, kao pripadnik 4. divizije američkih marinaca postaje snajperista. Sudjelovao je u bitci za otok Saipan, gdje je većina njegova voda izginula. Ranjen je i otpušten iz vojske sa činom vojnika prve klase.

    Dok je radio kao pomoćnik vodoinstalatera u jednom lokalnom njujorškom kazalištu, zapazio ga je jedan redatelj i zamolio da zamijeni glumca koji se tijekom probe razbolio. Leo je pristao i uspio. Razlog tome je taj što je stekao ugled kao zamjena na predstavama van Broadwaya. Karijera mu traje od 1950. do 1986. godine. Kada je prešao u Hollywood, isprva je glumio samo negativce i zlikovce, te ratne veterane u filmovima čija je tematika bila Drugi svjetski rat i Korejski rat. Ženio se dva puta i imao četvero djece. 1971. godine tužila ga je Michelle Triola koja je zahtjevala novac, iako Lee nju nikad nije oženio niti s njom imao djece. Novac nije dobila. Povukao se 1986. godine iz aktivnog snimanja filmova. Uvijek je izgledao jako staro i volio je piti tekilu. Umro je u 63 godini života od srčanog udara. Pokopan je na Nacionalnom Groblju Arlington u državi Virdžinija s najvišim vojnim počastima. Nakon niza filmova dobio je Oscara za ulogu Cat Ballou 1965. godine

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Escape (1950– )
    2. The Big Story (1949–1958)
    3. Treasury Men in Action (1950–1955)
    4. You're in the Navy Now (1951)
    5. Teresa (1951)
    6. Fireside Theatre (1949–1955)
    7. Rebound (1952–1953)
    8. Diplomatic Courier (1952)
    9. We're Not Married! (1952)
    10. The Duel at Silver Creek (1952)
    11. Hangman's Knot (1952)
    12. Eight Iron Men (1952)
    13. Biff Baker, U.S.A. (1952–1954)
    14. ABC Album (1953– )
    15. Dragnet (1951–1959)
    16. Seminole (1953)
    17. Down Among the Sheltering Palms (1953)
    18. The Glory Brigade (1953)
    19. The Doctor (1952–1953)
    20. The Stranger Wore a Gun (1953)
    21. The Revlon Mirror Theater (1953– )
    22. The Big Heat (1953)
    23. Gun Fury (1953)
    24. The Motorola Television Hour (1953–1954)
    25. Suspense (1949–1954)
    26. The Wild One (1953)
    27. The Pepsi-Cola Playhouse (1953–1955)
    28. Gorilla at Large (1954)
    29. The Caine Mutiny (1954)
    30. The Raid (1954)
    31. Center Stage (1954– )
    32. Medic (1954–1956)
    33. Bad Day at Black Rock (1955)
    34. Violent Saturday (1955)
    35. TV Reader's Digest (1955–1956)
    36. Not as a Stranger (1955)
    37. A Life in the Balance (1955)
    38. Pete Kelly's Blues (1955)
    39. Jane Wyman Presents The Fireside Theatre (1955–1958)
    40. Studio One (1948–1958)
    41. I Died a Thousand Times (1955)
    42. Shack Out on 101 (1955)
    43. Kraft Television Theatre (1947–1958)
    44. Front Row Center (1955–1956)
    45. Seven Men from Now (1956)
    46. Attack (1956)
    47. Pillars of the Sky (1956)
    48. The Rack (1956)
    49. Studio 57 (1954–1958)
    50. The United States Steel Hour (1953–1963)
    51. Raintree County (1957)
    52. The Missouri Traveler (1958)
    53. Climax! (1954–1958)
    54. Schlitz Playhouse of Stars (1951–1959)
    55. Westinghouse Desilu Playhouse (1958–1960)
    56. Sunday Showcase (1959–1960)
    57. M Squad (1957–1960)
    58. The Barbara Stanwyck Show (1960– )
    59. The Americans (1961– )
    60. Wagon Train (1957–1965)
    61. Checkmate (1960–1962)
    62. General Electric Theater (1953–1962)
    63. Alcoa Premiere (1961–1963)
    64. The Investigators (1961– )
    65. The Comancheros (1961)
    66. Route 66 (1960–1964)
    67. Ben Casey (1961–1966)
    68. Bonanza (1959–1973)
    69. The Man Who Shot Liberty Valance (1962)
    70. The DuPont Show of the Week (1961– )
    71. The Virginian (1962–1971)
    72. The Untouchables (1959–1963)
    73. The Dick Powell Show (1961–1963)
    74. Donovan's Reef (1963)
    75. Combat! (1962–1967)
    76. The Twilight Zone (1959–1964)
    77. Kraft Suspense Theatre (1963–1965)
    78. The Great Adventure (1963–1964)
    79. The Killers (1964)
    80. Dr. Kildare (1961–1966)
    81. Bob Hope Presents the Chrysler Theatre (1963–1967)
    82. Cat Ballou (1965)
    83. Ship of Fools (1965)
    84. The Professionals (1966)
    85. The Dirty Dozen (1967)
    86. Point Blank (1967)
    87. Hell in the Pacific (1968)
    88. Paint Your Wagon (1969)
    89. Monte Walsh (1970)
    90. The Bob Hope Show (1952– )
    91. Pocket Money (1972)
    92. Prime Cut (1972)
    93. Emperor of the North Pole (1973)
    94. The Iceman Cometh (1973)
    95. The Spikes Gang (1974)
    96. Klansman (1974)
    97. Shout at the Devil (1976)
    98. The Great Scout & Cathouse Thursday (1976)
    99. Avalanche Express (1979)
    100. The Big Red One (1980)
    101. Death Hunt (1981)
    102. Gorky Park (1983)
    103. Canicule (1984)
    104. The Dirty Dozen: Next Mission (1985)
    105. The Delta Force (1986)
    Izmenjeno od: lisani; 12.05.2018 u 15:09.


Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 16:49.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2018 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1