+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor lisani avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    595
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    8
    Pohvaljen 435 puta u 278 postova
    Moć reputacije
    70

    Kurt Russell / Kurt Rasel

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Kurt Russell / Kurt Rasel

    IMDb



    Kurt Vogel Russell (rođen 17. marta 1951. u Springfieldu, Ma) je američki glumac. Na hollywodsku scenu se probio tokom 1970tih, glumeći u nekoliko zapaženih uloga, uključujući filmove poput Bijeg iz New Yorka, Stargate te nedavno i Grindhouse.

    Russell je rođen u Springfieldu, Massachusetts, SAD. Roditelji su mu Louise Julia, koja se bavila plesom i Bing Russell, glumac poznat po ulozi u filmu Bonanza. Roditelji su mu porijeklom iz Holandije.

    Glumačku karijeru Russell je započeo kada je imao 10 godina, glumeći u filmu Elvisa Presleya Dogodilo se na svjetskoj izložbi, u ulozi ružnog dječaka. Dvije godine kasnije uslijedila je nešto značajnija uloga u western seriji Putovanja Jaimiea McPheetersa (1963-1964), baziranom na romanu Robert Lewis Taylora. Zatim je dobio ulogu u epizodi Ostrva Gilligan kao dječak iz džungle. Nedugo zatim, potpisuje desetogodišnji ugovor s Walt Disney Company, postavši time, po riječima Roberta Osborna, top studijska zvijezda 70tih. Russell je glumio u brojnim Disnijevim filmovima: Follow Me, Boys! (Slijedite me momci!) (1966), The One and Only, Genuine, Original Family Band (Jedan i jedini, pravi, originalni porodični bend) (1968), The Computer Wore Tennis Shoes (Računar nosi tenisice) (1969), i The Strongest Man in the World (Najjači čovjek na svijetu) (1975).

    Ranih 70tih amaterski se bavio i bejzbolom. Igrao je za tim California Angels (danas Los Angels Angels of Anaheim), međutim jedne prilike teško je povrijedio rame 1973. godine, i on se ponovo vraća glumi.

    Nominiran je za Emmy Award 1979., te Zlatni globus 1984.

    Oženio se glumicom Season Hubley, koju je upoznao na snimanju filma Elvis 1979. godine. Dobili su sina 1980. kojem su dali ime Boston. Brak im se raspao tokom 1983. godine, kada on upoznaje glumicu Goldie Hawn, s kojom je i danas u vezi. S njom dobija sina Wyatta 1986. godine. Djeca Goldie Hawn iz prvog braka (s Bill Hudsonom), Oliver i Kate Hudson, smatraju Russella za svog oca.

    Russel je istaknuti član Slobodnjačke stranke SAD (United States Libertarian Party). Danas živi s suprugom Goldie u Vancouveru, Kanada.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Dennis the Menace (1959–1963)
    2. The Dick Powell Show (1961–1963)
    3. Sam Benedict (1962–1963)
    4. It Happened at the World's Fair (1963)
    5. The Eleventh Hour (1962–1964)
    6. Our Man Higgins (1962–1963)
    7. The Travels of Jaimie McPheeters (1963–1964)
    8. The Man from U.N.C.L.E. (1964–1968)
    9. Guns of Diablo (1965)
    10. Gilligan's Island (1964–1967)
    11. The Virginian (1962–1971)
    12. The Legend of Jesse James (1965–1966)
    13. Laredo (1965–1967)
    14. Lost in Space (1965–1968)
    15. The F.B.I. (1965–1974)
    16. The Fugitive (1963–1967)
    17. Follow Me, Boys! (1966)
    18. The Road West (1966–1967)
    19. The One and Only, Genuine, Original Family Band (1968)
    20. The Horse in the Gray Flannel Suit (1968)
    21. Guns in the Heather (1969)
    22. Daniel Boone (1964–1970)
    23. Then Came Bronson (1969–1970)
    24. The Computer Wore Tennis Shoes (1969)
    25. The High Chaparral (1967–1971)
    26. Love, American Style (1969–1974)
    27. Dad... Can I Borrow the Car? (1970)
    28. Storefront Lawyers (1970–1971)
    29. Room 222 (1969–1974)
    30. The Barefoot Executive (1971)
    31. Fools' Parade (1971)
    32. Disneyland (1954–1992)
    33. Now You See Him, Now You Don't (1972)
    34. Charley and the Angel (1973)
    35. Love Story (1973–1974)
    36. Superdad (1973)
    37. Gunsmoke (1955–1975)
    38. Hec Ramsey (1972–1974)
    39. The New Land (1974– )
    40. The Strongest Man in the World (1975)
    41. Harry O (1973–1976)
    42. Search for the Gods (1975)
    43. The Deadly Tower (1975)
    44. Police Story (1973–1979)
    45. The Quest (1976)
    46. The Quest (1976– )
    47. The Quest: The Longest Drive (1976)
    48. The Captive: The Longest Drive 2 (1976)
    49. Hawaii Five-O (1968–1980)
    50. Christmas Miracle in Caufield, U.S.A. (1977)
    51. Elvis (1979)
    52. Amber Waves (1980)
    53. Used Cars (1980)
    54. Escape from New York (1981)
    55. The Fox and the Hound (1981)
    56. The Thing (1982)
    57. Silkwood (1983)
    58. Swing Shift (1984)
    59. The Mean Season (1985)
    60. The Best of Times (1986)
    61. Big Trouble in Little China (1986)
    62. Overboard (1987)
    63. Tequila Sunrise (1988)
    64. Winter People (1989)
    65. Tango & Cash (1989)
    66. Backdraft (1991)
    67. Unlawful Entry (1992)
    68. Captain Ron (1992)
    69. Tombstone (1993)
    70. Forrest Gump (1994)
    71. Stargate (1994)
    72. Executive Decision (1996)
    73. Escape from L.A. (1996)
    74. Breakdown (1997)
    75. Soldier (1998)
    76. 3000 Miles to Graceland (2001)
    77. Vanilla Sky (2001)
    78. Interstate 60: Episodes of the Road (2002)
    79. Dark Blue (2002)
    80. Miracle (2004)
    81. Sky High (2005)
    82. Dreamer: Inspired by a True Story (2005)
    83. Poseidon (2006)
    84. Grindhouse (2007)
    85. Death Proof (2007)
    86. Touchback (2011)
    87. The Art of the Steal (2013)
    88. Furious Seven (2015)
    89. Bone Tomahawk (2015)
    90. The Hateful Eight (2015)
    91. Deepwater Horizon (2016)
    92. The Fate of the Furious (2017)
    93. Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)
    94. The Christmas Chronicles (2018)
    95. Once Upon a Time in Hollywood (2019)
    96. Crypto
    Izmenjeno od: Shane; 30.09.2018 u 11:59.


Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 04:22.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1