+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.199
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    13.349
    Pohvaljen 13.040 puta u 3.104 postova
    Moć reputacije
    344

    George Clooney / Džordž Kluni

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    George Clooney / Džordž Kluni

    IMDb



    Džordž Timoti Kluni, rođen 6. maja 1961. godine, američki glumac je, režiser, producent i scenarista. Dobitnik je Zlatnog globusa za najboljeg glumca u sporednoj ulozi i Oskara za najboljeg sporednog glumca za ulogu u filmu Sirijana.

    Kluni je glumačku karijeru počeo 1978, ali je široj javnosti postao poznat tek 1994, zahvaljujući ulozi doktora Daglasa Rosa u seriji Urgentni centar. Ta uloga mu je kasnije obezbedila mesto u mnogim visokobudžetnim i komercijalno uspešnim filmovima. Neki od njih su bili Betmen i Robin, Igraj svoju igru, Ponovo u igri, Majkl Klejton i U vazduhu. Kritičari su pohvalili i filmove koje je režirao. Tako je film Ispovest opasnog uma bio u konkurenciji za Zlatnog medveda, dok je drama Laku noć i srećno bila nominovana za Oskar za najbolji film.

    Džordž Kluni je poznat kao aktivista i borac za ljudska prava. Protivio se Ratu u Iraku i zalagao da se rešenje za Darfurski konflikt nađe mirnim putem. Bio je organizator i voditelj teletona „Nada za Haiti“, koji je obezbedio znatnu finansijsku pomoć postradalima u zemljotresu 2010. godine.

    Godine 2012. dobio je Zlatni globus za najboljeg glavnog glumca u drami, za ulogu u filmu Potomci.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Centennial (1978)
    2. And They Are Off (1982)
    3. Riptide (1984–1986)
    4. Street Hawk (1985)
    5. E/R (1984–1985)
    6. Crazy Like a Fox (1984–1986)
    7. Hotel (1983–1988)
    8. Throb (1986–1988)
    9. Combat High (1986)
    10. The Facts of Life (1979–1988)
    11. Hunter (1984–1991)
    12. Return to Horror High (1987)
    13. Murder, She Wrote (1984–1996)
    14. The Golden Girls (1985–1992)
    15. Bennett Brothers (1987)
    16. Grizzly II: The Concert (1987)
    17. Return of the Killer Tomatoes! (1988)
    18. Red Surf (1989)
    19. Sunset Beat (1990)
    20. Knights of the Kitchen Table (1990)
    21. Baby Talk (1991–1992)
    22. Rewrite for Murder (1991)
    23. Roseanne (1988–1997)
    24. Jack's Place (1992– )
    25. The Harvest (1992)
    26. Sunset Beat (1990– )
    27. Unbecoming Age (1992)
    28. Without Warning: Terror in the Towers (1993)
    29. Bodies of Evidence (1992–1993)
    30. The Building (1993– )
    31. Sisters (1991–1996)
    32. Friends (1994–2004)
    33. From Dusk Till Dawn (1996)
    34. One Fine Day (1996)
    35. Batman & Robin (1997)
    36. South Park (1997– )
    37. The Peacemaker (1997)
    38. Murphy Brown (1988–1998)
    39. Out of Sight (1998)
    40. The Thin Red Line (1998)
    41. South Park: Bigger Longer & Uncut (1999)
    42. Three Kings (1999)
    43. Fail Safe (2000)
    44. O Brother, Where Art Thou? (2000)
    45. The Perfect Storm (2000)
    46. Spy Kids (2001)
    47. Ocean's Eleven (2001)
    48. Welcome to Collinwood (2002)
    49. Solaris (2002)
    50. Confessions of a Dangerous Mind (2002)
    51. Spy Kids 3-D: Game Over (2003)
    52. Intolerable Cruelty (2003)
    53. Ocean's Twelve (2004)
    54. Good Night, and Good Luck. (2005)
    55. Syriana (2005)
    56. Nespresso... What Else? (2006)
    57. The Good German (2006)
    58. Ocean's Thirteen (2007)
    59. Michael Clayton (2007)
    60. Leatherheads (2008)
    61. Burn After Reading (2008)
    62. ER / Emergency Room (1994–2009)
    63. Up in the Air (2009)
    64. The Men Who Stare at Goats (2009)
    65. Fantastic Mr. Fox (2009)
    66. The American (2010)
    67. The Ides of March (2011)
    68. The Descendants (2011)
    69. Touch of Evil (2011)
    70. 8 (2012)
    71. Gravity (2013)
    72. The Monuments Men (2014)
    73. Text Santa 2014 (2014)
    74. Text Santa (2011– )
    75. Tomorrowland (2015)
    76. A Very Murray Christmas (2015)
    77. Hail, Caesar! (2016)
    78. Money Monster (2016)
    79. Seven Bucks Digital Studios (2016– )
    Izmenjeno od: lisani; 21.04.2018 u 15:07.

  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 21:14.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1