+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Početnik
    Datum registracije
    09.03.2013
    Postovi
    6
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    3
    Pohvaljen 6 puta u 4 postova
    Moć reputacije
    0

    50 Cent / 50 Cent

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    50 Cent / 50 Cent

    IMDb



    Pravim imenom Curtis Jackson, 50 Cent je krajem 1990-tih prvi puta bio na rubu nacionalne slave. Rap produkcijski tim Trackmasters iz etikete Sony/Columbia Records su 1999. počeli suradnju s 50 Centom. Mlad i uglavnom nepoznat rapper iz Queensa snimio je pjesmu "How to Rob". U toj je pjesmi 50 Cent detaljno odrepao pljačku slavnih rap glazbenika Master P i Timbalanda. Pjesma je postala hit, a Trackmastersi i 50 Cent krenuli su na snimanje njegovog debi albuma "Power of the Dollar" za etiketu Columbia. Osim tog albuma snimili su i singl "Thug Love" s Destiny's Child.

    Ubrzo nakon toga nesretan splet okolnosti onemogućio je njegov proboj na sceni: bootleg izdanje albuma izazvalo je nevolje s etiketom Columbia, a potom je 24. svibnja 2000. 50 Cent ustrijeljen više puta. Columbia je već bila objavila singl "Thug Love", no album "Power of the Dollar" povukla je s tržišta i raskinula ugovor s ranjenim reperom (čak devet prostrijelnih rana).

    Sljedećih je nekoliko godina 50 Cent snimio desetak underground snimki s producentom Money XL. Te su snimke brzo počele kružiti New Yorkom na kompilacijama koje su se prodavale na crnom tržištu CD-a. 50 Cent je izazvao priličan žamor svojim snimkama. Žamor je postao toliko jak da je došlo do rata između velikih izdavača kao što su J, Universal i Jive. Uskočio je Eminem koji je ponudio 50 Centu milijun dolara da potpiše ugovor za njegovu etiketu.

    50 Centa je privukla njegova reputacija i reputacija Dr. Drea, a ne ponuđeni novac. Ubrzo nakon potpisivanja ugovora 50 Cent je ušao u studio s Eminemom i Dreom kako bi snimio pjesme za predstojeće izdanje. "Get Rich Or Die Tryin'" objavljen je početkom 2003. i nošen uspjehom singla "In Da Club" ubrzo postao platinasta senzacija, dosegnuvši milijun prodanih primjeraka u svega tjedan dana. Mediji su spremno prigrlili novu rap zvijezdu i njenu sumnjivu prošlost, a 50 Cent je nastavio s aktivnostima, želeći do kraja iskoristiti svojih pet minuta. Krajem 2003. objavio je album svog crewa G-Unit, a uskoro potom i vlastitu modnu marku.

    Tijekom 2004. pomogao je u pokretanju karijere The Gameu, kratkotrajnom članu G-Unita. Drugi samostalni album, "The Massacre" pojavio se na tržištu početkom ožujka 2005.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Get Rich or Die Tryin' (2005)
    2. Jack's Law (2006)
    3. Home of the Brave (2006)
    4. 50 Cent: Ayo Technology (2007)
    5. Righteous Kill (2008)
    6. Streets of Blood (2009)
    7. Entourage (2004–2011)
    8. Dead Man Running (2009)
    9. Call of Duty: Modern Warfare 2 (2009)
    10. Before I Self Destruct (2009)
    11. Twelve (2010)
    12. 13 (2010)
    13. Caught in the Crossfire (2010)
    14. Gun (2010)
    15. All Things Fall Apart (2011)
    16. Blood Out (2011)
    17. Setup (2011)
    18. The Finder (2012– )
    19. Freelancers (2012)
    20. Fire with Fire (2012)
    21. The Frozen Ground (2013)
    22. Escape Plan (2013)
    23. Last Vegas (2013)
    24. The Prince (2014)
    25. Spy (2015)
    26. Jimmy Kimmel Live! (2003– )
    27. Southpaw (2015)
    28. Artsnight (2015– )
    29. Popstar: Never Stop Never Stopping (2016)
    30. Conan (2010– )
    31. 50 Central (2017– )
    32. Den of Thieves (2018)
    33. Escape Plan 2: Hades (2018)
    34. Uncle Murda Feat. Casanova, 6ix9ine & 50 Cent: Get the Strap (2018)
    35. Power (2014– )
    36. Escape Plan: The Extractors / Escape Plan 3: Devil's Station (2019)
    37. Den of Thieves 2
    Izmenjeno od: Shane; 20.04.2018 u 21:31.

  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Brooklyn_Nets:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 20:38.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1