+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor lisani avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    595
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    8
    Pohvaljen 442 puta u 280 postova
    Moć reputacije
    70

    Katharine Hepburn / Ketrin Hepbern

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Katharine Hepburn / Ketrin Hepbern

    IMDb



    Katharine Houghton Hepburn (12. 05. 1907. - 29. 06. 2003.) bila je američka filmska, televizijska i kazališna glumica, naširoko poznata po svojoj oštroumnosti, otmjenosti iz Nove Engleske i žestokoj neovisnosti.

    Filmska legenda Hepburn drži rekord s najviše osvojenih Oscara, četiri nagrade od dvanaest nominacija (Meryl Streep trenutno drži rekord po broju nominacija, 14). Hepburn je 1975. dobila i nagradu Emmy za glavnu ulogu u Ljubavi u ruševinama, gdje je nastupila sa svojim prijateljem Laurenceom Olivierom, a tijekom sedamdesetogodišnje karijere bila je nominirana za još četiri Emmyja i dvije nagrade Tony. Godine 1999., Američki filmski institut proglasio ju je najvećom ženskom zvijezdom filma svih vremena.

    Hepburn je bila u poznatoj dugogodišnjoj vezi sa Spencerom Tracyjem, na filmu i izvan njega.

    Hepburn je umrla 29. 06. 2003. prirodnom smrću u Fenwicku, u obiteljskoj kući Hepburnovih u Old Saybrooku, Connecticut. Imala je 96 godina.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. A Bill of Divorcement (1932)
    2. Christopher Strong (1933)
    3. Morning Glory (1933)
    4. Little Women (1933)
    5. Spitfire (1934)
    6. The Little Minister (1934)
    7. Break of Hearts (1935)
    8. Alice Adams (1935)
    9. Sylvia Scarlett (1935)
    10. Mary of Scotland (1936)
    11. A Woman Rebels (1936)
    12. Quality Street (1937)
    13. Stage Door (1937)
    14. Bringing Up Baby (1938)
    15. Holiday (1938)
    16. The Philadelphia Story (1940)
    17. Woman of the Year (1942)
    18. Keeper of the Flame (1942)
    19. Stage Door Canteen (1943)
    20. Dragon Seed (1944)
    21. Without Love (1945)
    22. Undercurrent (1946)
    23. The Sea of Grass (1947)
    24. Song of Love (1947)
    25. State of the Union (1948)
    26. Adam's Rib (1949)
    27. The African Queen (1951)
    28. Pat and Mike (1952)
    29. Summertime (1955)
    30. The Iron Petticoat (1956)
    31. The Rainmaker (1956)
    32. Desk Set (1957)
    33. Suddenly, Last Summer (1959)
    34. Long Day's Journey Into Night (1962)
    35. Guess Who's Coming to Dinner (1967)
    36. The Lion in Winter (1968)
    37. The Madwoman of Chaillot (1969)
    38. The Trojan Women (1971)
    39. A Delicate Balance (1973)
    40. The Glass Menagerie (1973)
    41. Love Among the Ruins (1975)
    42. Rooster Cogburn (1975)
    43. Olly, Olly, Oxen Free (1978)
    44. The Corn Is Green (1979)
    45. On Golden Pond (1981)
    46. Grace Quigley (1984)
    47. Mrs. Delafield Wants to Marry (1986)
    48. Laura Lansing Slept Here (1988)
    49. The Man Upstairs (1992)
    50. This Can't Be Love (1994)
    51. Love Affair (1994)
    52. One Christmas (1994)
    Izmenjeno od: lisani; 20.04.2018 u 14:10.

  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora lisani:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 17:01.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1