+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Biblioteka tasana avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    513
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    3.283
    Pohvaljen 2.944 puta u 1.084 postova
    Moć reputacije
    64

    Richard Pryor / Ričard Prajor

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Richard Pryor / Ričard Prajor

    IMDb



    Richard Franklin Lennox Thomas Pryor III (Peoria, Illinois, 1. 12. 1940. - Encino, Kalifornija, 10. 12. 2005.) bio je američki komičar, glumac i pisac, prema anketi američke TV-kuće Comedy Central iz 2004. godine najveći stand-up komičar svih vremena.

    Richard Pryor se rodio u gradu Peoria, oko 300 km od Chicaga. Majka mu je bila prostitutka, otac svodnik, a mjesto rođenja bakin bordel. Prema vlastitom priznanju, kao dječaka napastvovali su ga susjed i svećenik. Kako ga je majka rano napustila, odgojila ga je baka.

    Izbačen iz škole u 14. godini, počeo je raditi razne čudne poslove. Svirao je bubnjeve po noćnim klubovima.

    I nakon što je postao poznat i popularan, nikad se nije libio koristiti vulgarizme i otvoreno progovarati o raznim kontroverznim temama, najčešće rasizmu. Karijera mu je trajala od 1964. do 1997. godine, gdje je glumio u brojnim filmovima i na televiziji, u oko 45 uloga. Bio je uzor nizu danas više ili manje uspješnih komičara. Također je poznat po suradnji sa Geneom Wilderom.

    Pryor se ženio sedam puta s pet različitih žena, s kojima ima šestero djece. Bio je veliki ovisnik o drogama i alkoholu, a 1991. objavio je da boluje od multiple skleroze. Bolest je tako brzo napredovala da je dospio u invalidska kolica.

    Umro je od srčanog zastoja u 65. godini u svom domu u Los Angelesu.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. The Wild Wild West (1965–1969)
    2. The Busy Body (1967)
    3. ABC Stage 67 (1966– )
    4. Wild in the Streets (1968)
    5. Uncle Tom's Fairy Tales (1968)
    6. The Young Lawyers (1969–1971)
    7. Carter's Army (1970)
    8. The Phynx (1970)
    9. The Partridge Family (1970–1974)
    10. You've Got to Walk It Like You Talk It or You'll Lose That Beat (1971)
    11. The Mod Squad (1968–1973)
    12. Lady Sings the Blues (1972)
    13. The Mack (1973)
    14. Some Call It Loving (1973)
    15. Hit! (1973)
    16. Uptown Saturday Night (1974)
    17. Adiós Amigo (1976)
    18. The Bingo Long Traveling All-Stars & Motor Kings (1976)
    19. Car Wash (1976)
    20. Silver Streak (1976)
    21. Greased Lightning (1977)
    22. Which Way Is Up? (1977)
    23. Blue Collar (1978)
    24. The Wiz (1978)
    25. California Suite (1978)
    26. The Muppet Movie (1979)
    27. Wholly Moses! (1980)
    28. In God We Tru$t (1980)
    29. Stir Crazy (1980)
    30. Bustin' Loose (1981)
    31. Some Kind of Hero (1982)
    32. The Toy (1982)
    33. Superman III (1983)
    34. Brewster's Millions (1985)
    35. Jo Jo Dancer, Your Life Is Calling (1986)
    36. Critical Condition (1987)
    37. Moving (1988)
    38. See No Evil, Hear No Evil (1989)
    39. Harlem Nights (1989)
    40. Another You (1991)
    41. The Three Muscatels (1991)
    42. Martin (1992–1997)
    43. Chicago Hope (1994–2000)
    44. Mad Dog Time (1996)
    45. Malcolm & Eddie (1996–2000)
    46. Lost Highway (1997)
    47. The Norm Show (1999–2001)

    Izmenjeno od: Shane; 30.04.2018 u 20:33.


Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 03:43.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1