+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.192
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    13.335
    Pohvaljen 13.009 puta u 3.097 postova
    Moć reputacije
    344

    Michelle Pfeiffer / Mišel Fajfer

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Michelle Pfeiffer / Mišel Fajfer

    IMDb



    Mišel Mari Fajfer je američka glumica rođena 29. aprila 1958. gdine u Santa Ani (Kalifornija, SAD). Karijeru je počela ranih osamdesetih, da bi veću pažnju privukla ulogom u filmu Lice sa ožiljkom. Poznata je po filmovima Doba nevinosti, Jednog lepog dana i Opasni umovi. Uloga madam de Turvel u drami Opasne veze donela joj je nagradu BAFTA za najbolju sporednu glumicu i prvu nominaciju za Oskara. Za uloge u filmovima Fantastična braća Bejker i Polje ljubavi nominovana je za Oskara za najbolju glavnu glumicu. Dobitnica je Srebrnog medveda i zvezde na Holivudskoj stazi slavnih.

    Filmovi Mišel Fajfer, od kojih veliki broj čine kostimirane drame, zaradili su preko 2.150.000.000 dolara. Fajferova je početkom veka otišla na dužu pauzu, kako bi se posvetila porodici. U žižu javnosti vratila se nekoliko godina kasnije, zahvaljujući mjuziklu Lak za kosu i romantičnoj drami Dragi.

    Rođena je u Santa Ani u porodici Ričarda Fajfera, trgovca klima-uređajima i Done Taverne, domaćice. Pored starijeg brata Rika ima još dve mlađe sestre - Didi (koja je takođe glumica) i Lori. Sa očeve strane ima nemačko, a sa majčine strane švajcarsko i švedsko poreklo. Pohađala je srednju školu „Fauntin Vali“ (Fountain Valley High School), te univerzitet „Golden Vest komjuniti“ (Golden West Community College). Nakon pobede na takmičenju za Mis okruga Orindž, učestvovala je na takmičenju za Mis Kalifornije, ali nije osvojila titulu. Posle toga unajmila je agenta koji joj je nalazio male uloge u filmovima, serijama, reklamama i na televiziji. Fajferova je 2010. godine prihvatila uloge u porodičnim dramama „Doček Nove godine“ i „Dobrodošli u porodicu“. Mišel je takođe igrala Elizabetu Kolins, matrijarha stare vampirske porodice, u visokobudžetnom gotičkom hororu „Mračne senke“. Ovde pored nje glume i Džoni Dep i Helena Bonam Karter. Film je ostvario veliki komercijalni uspeh.

    Fajferova se udala za glumca Pitera Hortona iz Los Anđelesa kada je imala dvadeset dve godine. Na njihovom medenom mesecu saznala je da je dobila glavnu ulogu u nastavku „Briljantina“. Odlučili su da se rastanu 1988. godine, a razveli su se dve godine kasnije. Horton je kasnije rekao da je za razlaz kriva njihova prevelika posvećenost karijeri. Godine 1993., Mišeline prijateljice su joj zakazale sudar sa scenaristom i producentom Dejvidom Kelijem, ali pošto je taj sastanak sticajem okolnosti postao grupni događaj, njih dvoje jedva i da su progovorili jedno sa drugim. Sledeće nedelje Keli je izveo u bioskop, gde se davao Kopolin „Drakula“, i tada su počeli da se zabavljaju. Venčali su se 13. novembra iste godine. Fajferova i Keli imaju dvoje dece - Klaudiju i Džona. Pre nego što je upoznala Dejvida, Mišel je pokrenula proces za usvajanje deteta. Tako je Klaudija Rouz, koja je dete jedne siromašne njujorške medicinske sestre, zvanično postala Mišelina kćerka u martu 1993. godine. U avgustu 1994, Fajferova je rodila Džona Henrija.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Delta House (1979– )
    2. The Solitary Man (1979)
    3. CHiPs (1977–1983)
    4. B.A.D. Cats (1980– )
    5. The Hollywood Knights (1980)
    6. Enos (1980–1981)
    7. Falling in Love Again (1980)
    8. Fantasy Island (1977–1984)
    9. Charlie Chan and the Curse of the Dragon Queen (1981)
    10. Callie & Son (1981)
    11. Splendor in the Grass (1981)
    12. The Children Nobody Wanted (1981)
    13. Grease 2 (1982)
    14. Scarface (1983)
    15. Into the Night (1985)
    16. Ladyhawke (1985)
    17. ABC Afterschool Specials (1972–1997)
    18. Sweet Liberty (1986)
    19. The Witches of Eastwick (1987)
    20. Amazon Women on the Moon (1987)
    21. Great Performances (1971– )
    22. Married to the Mob (1988)
    23. Tequila Sunrise (1988)
    24. Dangerous Liaisons (1988)
    25. The Fabulous Baker Boys (1989)
    26. The Russia House (1990)
    27. Frankie and Johnny (1991)
    28. Batman Returns (1992)
    29. Love Field (1992)
    30. The Age of Innocence (1993)
    31. The Simpsons (1989– )
    32. Wolf (1994)
    33. Picket Fences (1992–1996)
    34. Dangerous Minds (1995)
    35. Up Close & Personal (1996)
    36. To Gillian on Her 37th Birthday (1996)
    37. One Fine Day (1996)
    38. A Thousand Acres (1997)
    39. The Prince of Egypt (1998)
    40. The Deep End of the Ocean (1999)
    41. A Midsummer Night's Dream (1999)
    42. The Story of Us (1999)
    43. What Lies Beneath (2000)
    44. I Am Sam (2001)
    45. White Oleander (2002)
    46. Sinbad: Legend of the Seven Seas (2003)
    47. I Could Never Be Your Woman (2007)
    48. Hairspray (2007)
    49. Stardust (2007)
    50. Chéri (2009)
    51. Personal Effects (2009)
    52. New Year's Eve (2011)
    53. Dark Shadows (2012)
    54. People Like Us (2012)
    55. The Family (2013)
    56. Beat-up Little Seagull (2016)
    57. Where Is Kyra? (2017)
    58. The Wizard of Lies (2017)
    59. Mother! (2017)
    60. Murder on the Orient Express (2017)
    61. Ant-Man and the Wasp (2018)
    Izmenjeno od: dimic; 18.11.2018 u 14:33.

  2. Sledeća 3 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 06:22.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1