+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.117
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    13.011
    Pohvaljen 12.513 puta u 3.016 postova
    Moć reputacije
    336

    Harrison Ford / Harison Ford

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Harrison Ford / Harison Ford

    IMDb



    Harison Ford je američki glumac, koji je rođen 13. jula 1942. godine u Čikagu (Ilinois, SAD). Najpoznatije uloge je ostvario kao Han Solo u tri filma Ratova zvezda i kao Indijana Džouns u Otimači izgubljenog kovčega, Indijana Džouns i ukleti hram, Indijana Džouns i poslednji krstaški pohod i Indijana Džouns i kraljevstvo kristalne lobanje.

    Ford je rođen u Čikagu (Ilinois, SAD), od oca Kristofera Forda koji je imao irskonjemačko poreklo i majke Dore Nidelman koja je bila jevrejka. Maturirao je na Maine East High School u Park Riddžu (Ilinois, SAD), a kasnije je pohađao Ripon College (Viskonsin, SAD), gde je učio glumu. Nakon toga se venčao sa Meri Markart 1964. godine i sa njom seli se u Los Anđeles, gde je potpisao ugovor od 150 dolara sedmično za Columbia Pictures. Svoju prvu veću ulogu je ostvario 1973. godine u filmu Američki Grafiti. Posle ove uloge igra u još nekoliko manjih filmova, a kasnije dobija uloge u velikim filmskim hitovima kao što su: Ratovi zvezda Epizoda IV: Nova nada, Ratovi zvezda Epizoda V: Imperija uzvraća udarac, Otimači izgubljenog kovčega, Ratovi zvezda Epizoda VI: Povratak Džedaja, Indijana Džouns i ukleti hram, Indijana Džouns i poslednji krstaški rat, Patriotske igre, Neposredna opasnost, Anđeo sa dva lika, Vazduhoplov jedan i mnogim drugim. Nominovan je Oskarom kao najbolji glavni glumac u filmu Svedok, 1985. godine.

    Ford se venčavao tri puta, sa Meri Markart (1964-1979), sa kojom ima dva sina (Bendžamina i Vilarda) i Melisom Materson (1983-2001) sa kojom ima sina i kćerku (Malkom Karsvel i Džordžija). Od 2010. je u braku sa glumicom Kalistom Flokhart.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Dead Heat on a Merry-Go-Round (1966)
    2. Luv (1967)
    3. A Time for Killing (1967)
    4. The Virginian (1962–1971)
    5. Ironside (1967–1975)
    6. Journey to Shiloh (1968)
    7. The Mod Squad (1968–1973)
    8. My Friend Tony (1969– )
    9. The F.B.I. (1965–1974)
    10. Love, American Style (1969–1974)
    11. Zabriskie Point (1970)
    12. Getting Straight (1970)
    13. The Intruders (1970)
    14. Dan August (1970–1971)
    15. Gunsmoke (1955–1975)
    16. American Graffiti (1973)
    17. Kung Fu (1972–1975)
    18. The Conversation (1974)
    19. Petrocelli (1974–1976)
    20. Judgment: The Court Martial of Lieutenant William Calley (1975)
    21. Dynasty (1976)
    22. The Possessed (1977)
    23. Star Wars (1977)
    24. Heroes (1977)
    25. Force 10 from Navarone (1978)
    26. The Star Wars Holiday Special (1978)
    27. Apocalypse Now (1979)
    28. Hanover Street (1979)
    29. The Frisco Kid (1979)
    30. More American Graffiti (1979)
    31. Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980)
    32. Raiders of the Lost Ark (1981)
    33. Blade Runner (1982)
    34. Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983)
    35. Indiana Jones and the Temple of Doom (1984)
    36. Witness (1985)
    37. The Mosquito Coast (1986)
    38. Frantic (1988)
    39. Working Girl (1988)
    40. Indiana Jones and the Last Crusade (1989)
    41. Presumed Innocent (1990)
    42. Regarding Henry (1991)
    43. Patriot Games (1992)
    44. The Young Indiana Jones Chronicles (1992–1993)
    45. The Fugitive (1993)
    46. Clear and Present Danger (1994)
    47. Sabrina (1995)
    48. The Devil's Own (1997)
    49. Air Force One (1997)
    50. Six Days Seven Nights (1998)
    51. Random Hearts (1999)
    52. What Lies Beneath (2000)
    53. K-19: The Widowmaker (2002)
    54. Hollywood Homicide (2003)
    55. Water to Wine (2004)
    56. Firewall (2006)
    57. Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008)
    58. Crossing Over (2009)
    59. Extraordinary Measures (2010)
    60. Morning Glory (2010)
    61. Cowboys & Aliens (2011)
    62. 42 (2013)
    63. Paranoia (2013)
    64. The Fugitive: Thrill of the Chase (2013)
    65. Ender's Game (2013)
    66. Anchorman 2: The Legend Continues (2013)
    67. The Expendables 3 (2014)
    68. Nature Is Speaking (2014– )
    69. The Age of Adaline (2015)
    70. Star Wars: Episode VII - The Force Awakens / Star Wars: The Force Awakens (2015)
    71. Blade Runner 2049 (2017)
    72. Untitled Indiana Jones Project (2020)
    Izmenjeno od: Shane; 07.09.2018 u 21:36.

  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 07:32.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1