+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.122
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    13.034
    Pohvaljen 12.529 puta u 3.020 postova
    Moć reputacije
    337

    Tom Berenger / Tom Berindžer

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Tom Berenger / Tom Berindžer

    IMDb



    Hollywoodski glumac koji stavom i držanjem radije podseća na opreznog i suzdržanog običnog smrtnika, nego na superstara, Tom Berenger (Tom Berindžer), upravo je to bio tokom 1980-ih i 1990-ih. Rođen 31. maja 1950. u Chicagou, Berenger studira žurnalistiku na Univerzitetu u državi Misouri, ali zahvaljujući ulozi u amaterskom pozorištu u predstavi "Who's Afraid of Virginia Woolf?", prelazi u New York i prebacuje se na studije dramskih umetnosti u HB Studiju.

    Tokom studiranja, postaje član Long Wharf teatra, da bi se potom prebacio u Milwokee Repertorijum i sa njima odlazi u Japan, s predstavom "Tram Called Desire". Prva uloga stiže s filmom "Looking for Mr Goodbar", u kome igra lik ubice - psihopate. Uloge Toma Berengera bile su raznovrsnog karaktera, no najveći broj bio je u ratnim ili akcionim filmovima, kao: "Gettysburg", "Sniper", "Someone to Watch Over Me", "Shoot to Kill". Za ulogu u filmu "Platoon" 1986, Tom Berenger dobija prvu i jedinu Oscar nominaciju, u kategoriji Best Supporting Actor. Za istu ulogu Berenger osvaja Golden Globe. Njegov svestrani talenat dolazi do izražaja i u komediji, kada po drugi put igra uz Kirstie Alley, kao specijalni gost u tri poslednje epizode serije "Cheers", povodom čega biva nominovan i za Emmy nagradu.

    Ovaj odmeren i prijatan glumac živi povučeno na ranču, daleko od hollywoodske vreve, sa drugom suprugom Lisom, sa kojom se upoznao tokom snimanja filma "The Big Chill". Sa Lisom, Berenger ima dve kćeri, Chelsea (1987) i Chloe (1988). Iz prvog braka, Berenger ima ćerku Allison (1977) i sina Patricka (1978). Pored glume, Berenger uživa u učenju stranih jezika i kako mi je rekao: "čovek vredi onoliko koliko zna stranih jezika i sa koliko stvari je upoznat u životu." Jezici kojima Berenger vlada su: španski, italijanski i portugalski. Iako ovaj glumac nije više toliko aktuelan, dao je svoj doprinos i ostavio pečat u istoriji Hollywooda.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. One Life to Live (1968–2013)
    2. The Sentinel (1977)
    3. Johnny, We Hardly Knew Ye (1977)
    4. Looking for Mr. Goodbar (1977)
    5. Rush It (1978)
    6. In Praise of Older Women (1978)
    7. Butch and Sundance: The Early Days (1979)
    8. Flesh & Blood (1979)
    9. The Dogs of War (1980)
    10. Oltre la porta (1982)
    11. The Big Chill (1983)
    12. Eddie and the Cruisers (1983)
    13. Fear City (1984)
    14. Rustlers' Rhapsody (1985)
    15. If Tomorrow Comes (1986)
    16. Platoon (1986)
    17. Someone to Watch Over Me (1987)
    18. Shoot to Kill (1988)
    19. Betrayed (1988)
    20. Last Rites (1988)
    21. Major League (1989)
    22. Born on the Fourth of July (1989)
    23. Love at Large (1990)
    24. The Field (1990)
    25. Shattered (1991)
    26. Dream On (1990–1996)
    27. At Play in the Fields of the Lord (1991)
    28. Sniper (1993)
    29. Cheers (1982–1993)
    30. Sliver (1993)
    31. Gettysburg (1993)
    32. Major League II (1994)
    33. Chasers (1994)
    34. The Avenging Angel (1995)
    35. Body Language (1995)
    36. Last of the Dogmen (1995)
    37. The Substitute (1996)
    38. An Occasional Hell (1996)
    39. Rough Riders (1997)
    40. The Gingerbread Man (1998)
    41. Shadow of Doubt (1998)
    42. A Murder of Crows (1998)
    43. Diplomatic Siege (1999)
    44. One Man's Hero (1999)
    45. Turbulence 2: Fear of Flying (1999)
    46. In the Company of Spies (1999)
    47. Law & Order (1990–2010)
    48. Takedown (2000)
    49. Cutaway (2000)
    50. Training Day (2001)
    51. The Hollywood Sign (2001)
    52. True Blue (2001)
    53. Ally McBeal (1997–2002)
    54. D-Tox (2002)
    55. Watchtower (2002)
    56. Johnson County War (2002)
    57. The Junction Boys (2002)
    58. Sniper 2 (2002)
    59. Third Watch (1999–2005)
    60. Peacemakers (2003– )
    61. Capital City (2004)
    62. Sniper 3 (2004)
    63. Detective (2005)
    64. Into the West (2005)
    65. Nightmares & Dreamscapes: From the Stories of Stephen King (2006)
    66. Amy Coyne (2006)
    67. America's Iliad: The Siege of Charleston (2007)
    68. The Christmas Miracle of Jonathan Toomey (2007)
    69. October Road (2007–2008)
    70. Stiletto (2008)
    71. Desperate Hours: An Amber Alert (2008)
    72. Charlie Valentine (2009)
    73. Silent Venom (2009)
    74. Breaking Point (2009)
    75. Smokin' Aces 2: Assassins' Ball (2010)
    76. Sinners and Saints (2010)
    77. Inception (2010)
    78. Faster (2010)
    79. Last Will (2011)
    80. XIII: The Series (2011– )
    81. Bucksville (2011)
    82. War Flowers (2012)
    83. Brake (2012)
    84. Hatfields & McCoys (2012-2012)
    85. Quad (2013)
    86. Bad Country (2014)
    87. Hawaii Five-0 (2010– )
    88. Stranded (2014)
    89. Lonesome Dove Church (2014)
    90. Sniper: Legacy (2014)
    91. Reach Me (2014)
    92. Impact Earth (2015)
    93. Major Crimes (2012– )
    94. Training Day (2017–2017)
    95. Sniper: Ultimate Kill (2017)
    96. Cops and Robbers (2017)
    97. Wunderland
    98. Supervized (2018)
    99. American Dresser (2018)
    100. Gone Are the Days (2018)
    101. Sargasso (2018)
    102. 1st Born (2018)
    Izmenjeno od: lisani; 09.05.2018 u 15:03.


Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 04:17.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1