+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Senior dokica89 avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    193
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    0
    Pohvaljen 124 puta u 72 postova
    Moć reputacije
    26

    Hugo Weaving / Hjugo Viving

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Hugo Weaving / Hjugo Viving

    IMDb



    Hjugo Volas Viving (engl. Hugo Wallace Weaving) je australijski glumac, rođen 4. aprila 1960. godine u Ostinu (Nigerija). Najpoznatije uloge je ostavrio kao agent Smit u serijalu Matriks i kao Elrond u filmskoj trilogiji Gospodara prstenova.

    Rođen je u Nigeriji od engleskih roditelja Volasa i En. Detinjstvo je proveo u Južnoj Africi, da bi se kao tinejdžej doselio u Veliku Britaniju, gde je pohađao Queen Elizabeth's Hospital. Godine 1976. se seli u Australiju i tamo pohađa Knox Grammar School u Sidneju. Kasnije je maturirao na australijskom nacionalnom institutu dramaske umetnosti.

    Svoju prvu veću ulogu je ostvario 1984. godine kao engleski kapetan Daglas Džardin u TV seriji Bodyline. Četiri godine kasije se pojaljuje u australijskoj mini-seriji The Dirtwater Dynasty, a godinu dana kasnije igra zajedno sa Nikol Kidmen u filmu Bangkok Hilton. Godine 1991. primio je nagradu od strane australijskog filmskog institiuta za najboljeg glavnog glumca u niskobudžetnom filmu Proof. Godine 1994. je ostvario svoj internacionalni uspeh sa filmom Priscilla, Queen of the Desert, da bi četiri godine kasnije primio nagradu kao najbolji glumac za film The Interview na filmskom festivalu u Montrealu. Kasnije igra Posejdona u mini-seriji Odisej, a pozajmio je i glas u crtanom filmu The Magic Pudding.

    Svoju svetsku popularnost stiče sa ulogom agenta Smita u tri filma o Matriksu (The Matrix, The Matrix Reloaded, The Matrix Revolutions), a dokazao se i u filmskoj trilogiji Gospodar prstenova gde je igrao Elronda. Kasnije igra u nekoliko zapaženih filmova kao što su: Happy Feet, V for Vendetta i Transformersi gde je posudio glas Megatronu.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. ...Maybe This Time (1981)
    2. The City's Edge (1983)
    3. Bodyline (1984– )
    4. Sky Pirates (1986)
    5. For Love Alone (1986)
    6. The Right Hand Man (1987)
    7. Great Performances (1971– )
    8. The Dirtwater Dynasty (1988– )
    9. Dadah Is Death (1988)
    10. Bangkok Hilton (1989– )
    11. Wendy Cracked a Walnut (1990)
    12. Proof (1991)
    13. Road to Alice (1992)
    14. Seven Deadly Sins (1993– )
    15. Reckless Kelly (1993)
    16. Frauds (1993)
    17. The Custodian (1993)
    18. The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert (1994)
    19. Exile (1994)
    20. Babe (1995)
    21. What's Going On, Frank? (1995)
    22. Bordertown (1995– )
    23. Naked: Stories of Men (1996– )
    24. The Bite (1996– )
    25. True Love and Chaos (1997)
    26. Frontier (1997– )
    27. The Kiss (1998)
    28. Halifax f.p. (1994–2001)
    29. Bedrooms and Hallways (1998)
    30. The Interview (1998)
    31. Babe: Pig in the City (1998)
    32. True Colours (1999)
    33. The Matrix (1999)
    34. Little Echo Lost (1999)
    35. Strange Planet (1999)
    36. The Magic Pudding (2000)
    37. The Old Man Who Read Love Stories (2001)
    38. Russian Doll (2001)
    39. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)
    40. The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)
    41. Horseplay (2003)
    42. The Matrix Reloaded (2003)
    43. Enter the Matrix (2003)
    44. After the Deluge (2003)
    45. The Matrix Revolutions (2003)
    46. The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)
    47. Everything Goes (2004)
    48. Peaches (2004)
    49. Little Fish (2005)
    50. V for Vendetta (2005)
    51. The Lord of the Rings: The Battle for Middle-Earth II (2006)
    52. Happy Feet (2006)
    53. Happy Feet (2006)
    54. Lord of the Rings: Battle for Middle Earth II - Rise of the Witch King (2006)
    55. The Girl Who Swallowed Bees (2007)
    56. The Rose of Ba Ziz (2007)
    57. Transformers (2007)
    58. The Tender Hook (2008)
    59. The Lord of the Rings: Conquest (2009)
    60. Last Ride (2009)
    61. Transformers: Revenge of the Fallen (2009)
    62. CR: Enter the Matrix (2009)
    63. The Wolfman (2010)
    64. Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole (2010)
    65. Oranges and Sunshine (2010)
    66. Rake (2010– )
    67. I, Spry (2010)
    68. The Key Man (2011)
    69. Transformers: Dark of the Moon (2011)
    70. Captain America: The First Avenger (2011)
    71. Happy Feet Two (2011)
    72. Cloud Atlas (2012)
    73. The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)
    74. Mystery Road (2013)
    75. The Turning (2013)
    76. The Mule (2014)
    77. Healing (2014)
    78. Manny Gets Censored (2014)
    79. The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014)
    80. Strangerland (2015)
    81. Artsnight (2015– )
    82. The Dressmaker (2015)
    83. Hacksaw Ridge (2016)
    84. Jasper Jones (2016)
    Izmenjeno od: Shane; 26.09.2018 u 12:14.


Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 14:23.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1