+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.191
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    13.318
    Pohvaljen 12.996 puta u 3.096 postova
    Moć reputacije
    344

    David Jason / Dejvid Džejson

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    David Jason / Dejvid Džejson

    IMDb



    Dejvid Džejson je jedan od najslavnijih engleskih glumaca poznat po svojim dramskim i komičnim ulogama. Rođen je 2. februara 1940. godine kao Dejvid Vajt (David White) u Edmontonu London. Odrastao je u skromnoj porodici u severnom Londonu. otac mu je bio čuvar na ribljoj pijaci a majka čistačica. Dejvid je po struci električar.

    Ženio se dva puta. Prva žena mu je umrla od raka dojke, a iz drugog braka ima kćer.
    Godine 1964. počinje da se bavi glumom i tada uzima prezime Džejson nakon saznanja da već postoji glumac koji nastupa pod tim imenom. Svoju najpoznatiju ulogu je odigrao u seriji „Mućke“ (Only Fools and Horses), gde je glumeći centralni lik u seriji Delboja Trotera (Derrick Trotter, Del, Del Boy) stekao planetarnu slavu. Odigrao je veoma uvjerljive uloge kao inspektor Džek Frost u kriminalističkoj TV seriji „Frostov pristup“ (en „A Touch of Frost“), kao i Larkina, oca oveće seoske porodice u seriji „Dražesni pupoljci majski“ (engl „The Darling Buds of May“). Ipak, lik Delboja je uloga njegove karijere. 1993. godine postaje oficir Reda britanske imperije, a dobitnik je i 3 BAFTA priznanja za nemerljiv doprinos razvoju televizije i glumački talenat. 2005. godine postaje vitez, tj. dodijeljena mu je titula Ser. Na vest da je postao Ser, Dejvid je rekao da je iznenađen i duboko dirnut priznanjem koje je dobio: „Niko se nije nadao da će Derek Troter iz solitera koji nosi ime Nelson Mandela, tako daleko dogurati. Još uvek pokušavam da dođem sebi.“ Na dan kad je dobio plemićku titulu, britanske novine Dejli miror (engl Daily Mirror) su donele naslov: „Ustani Ser Del Boj“.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Mother Goose (1965)
    2. Softly Softly (1966–1976)
    3. Crossroads (1964–1988)
    4. Hugh and I (1962–1967)
    5. Galton and Simpson Comedy (1969– )
    6. Do Not Adjust Your Set (1967–1969)
    7. Counterstrike (1969– )
    8. Randall and Hopkirk (Deceased) (1969–1971)
    9. Canada Goose (1969)
    10. Doctor in the House (1969–1970)
    11. Two D's and a Dog (1970– )
    12. Hark at Barker (1969–1970)
    13. Six Dates with Barker (1971– )
    14. Doctor at Large (1971– )
    15. Under Milk Wood (1972)
    16. His Lordship Entertains (1972– )
    17. 7 of 1 (1973– )
    18. White Cargo (1973)
    19. Doctor at Sea (1974– )
    20. Comedy Playhouse (1961–2014)
    21. The Top Secret Life of Edgar Briggs (1974– )
    22. Royal Flash (1975)
    23. Lucky Feller (1975– )
    24. Porridge (1974–1977)
    25. The Sound of Laughter (1977– )
    26. Wombling Free (1977)
    27. The Water Babies (1978)
    28. The Odd Job (1978)
    29. The Dick Emery Show (1963–1981)
    30. A Sharp Intake of Breath (1977–1981)
    31. The Wind in the Willows (1983)
    32. Dramarama (1983–1989)
    33. Open All Hours (1976–1985)
    34. Porterhouse Blue (1987)
    35. The Wind in the Willows (1984–1988)
    36. A Bit of a Do (1989)
    37. The BFG (1989)
    38. Single Voices: The Chemist. (1989)
    39. Oh! Mr. Toad (1989– )
    40. Screenplay (1986–1993)
    41. Danger Mouse (1981–1992)
    42. Victor & Hugo: Bunglers in Crime (1991– )
    43. Count Duckula (1988–1993)
    44. The Darling Buds of May (1991–1993)
    45. Screen One (1985–2002)
    46. The Snow Queen (1995)
    47. The Adventures of Dawdle the Donkey (1996– )
    48. March in Windy City (1998)
    49. Father Christmas and the Missing Reindeer (1998)
    50. Angelmouse (1999– )
    51. All the King's Men (1999)
    52. Micawber (2001– )
    53. The Quest (2002)
    54. Only Fools and Horses.... (1981–2003)
    55. The Second Quest (2004)
    56. The Final Quest (2004)
    57. Ghostboat (2006)
    58. Hogfather (2006)
    59. Diamond Geezer (2005– )
    60. The Colour of Magic (2008)
    61. Albert's Memorial (2009)
    62. Muddle Earth (2010– )
    63. A Touch of Frost (1992– )
    64. Come Rain Come Shine (2010)
    65. The Royal Bodyguard (2011– )
    66. Only Fools and Horses: Beckham in Peckham (2014)
    67. Porridge: Inside Out (2014– )
    68. Still Open All Hours (2013– )
    69. Pip Ahoy! (2014– )

    Izmenjeno od: Shane; 15.10.2018 u 11:04.

  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 03:48.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1