+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Senior dokica89 avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    193
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    0
    Pohvaljen 123 puta u 72 postova
    Moć reputacije
    26

    Ryan Gosling / Rajan Gozling

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Ryan Gosling / Rajan Gozling

    IMDb



    Rajan Tomas Gozling (engl. Ryan Thomas Gosling, 12. novembar 1980, London, Ontario) je kanadski glumac i muzičar. Započeo je karijeru još kao dečak u emisiji Klub Mikija Mausa koja se emitovala na kanalu Dizni, da bi zatim nastupao u nizu drugih zabavnih emisija namenjenih porodici poput Are You Afraid of the Dark? (1995), Goosebumps (1996), Breaker High (1997–98) i Young Hercules (1998–99). Prvu značajnu ulogu ostvario je u filmu The Believer (2001) gde je igrao neonacistu koji je po rođenju bio Jevrej. Poznat je po svojim ulogama neprilagođenih momaka u nezavisnim filmovima Ubistvo po stavkama (2002), The Slaughter Rule (2002), The United States of Leland (2003) i Ostani mrtav (2005).

    Gozling je skrenuo na sebe pažnju šire publike 2004. godine glavnom ulogom u romatničnoj drami Beležnica, za koju je nagrađen sa četiri nagrade koje dodeljuju gledaoci TV kompanije Foks uzrasta od 14 do 17 godina i jednom filmskom nagradom koju dodeljuju gledaoci MTV-ja. Njegov prikaz profesora koji je kokainski zavisnik u filmu Polu-Nelson iz 2006. doneo mu je nominaciju za Oskara, a za lik Larsa, socijalno nezrelog usamljenika iz filma Ларс има девојку je 2007. bio u konkurenciji za nagradu Zlatni globus. Iste godine je igrao i u trileru Pukotina čija se radnja većim delom odvija u sudnici.

    Posle trogodišnje pauze Gozling je 2010. igrao glavne uloge u filmovima Blue Valentine i All Good Things. Njegovo tumačenje Dina, iznurenog supruga, u Blue Valentine donelo mu je drugu nominaciju za Zlatni globus, ovoga puta u kategoriji najboljeg glumca u filmskoj drami. Sledeća, 2011. godina je važna za njegovu glumačku karijeru jer je odigrao bitne uloge u tri filma – u romantičnoj komediji Ta luda ljubav, trileru Vozač i političkoj drami Martovske ide – i zaslužio još dve nominacije za Zlatni globus: za najboljeg glumca u mjuziklu ili komediji i za najboljeg glumca u filmskoj drami. Za sada je poznato da igra u još pet najavljenih filmova: u krimiću Gangsterski odred, drami The Place Beyond the Pines, drami Only God Forgives, u filmu Terensa Malika koji još uvek nema naslov, i u rimejku naučno-fantastičnog filma Loganovo bekstvo.

    Gozling je jedan od osnivača i članova grupe Dead Man's Bones koja je svoj prvi i, za sada jedini, album objavila 2009. Suvlasnik je marokanskog restorana koji se nalazi na Beverli Hilsu. Javno podržava nekoliko neprofitnih organizacija, u saradnji sa kojima je putovao u Čad, Ugandu i istočni Kongo kako bi skrenuo pažnju javnosti na konflikte koji postoje u tim oblastima.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Are You Afraid of the Dark? (1990–2000)
    2. The Adventures of Shirley Holmes (1996–1999)
    3. Flash Forward (1996– )
    4. Goosebumps (1995–1998)
    5. Road to Avonlea / Avonlea (1990–1996)
    6. Kung Fu: The Legend Continues (1993–1997)
    7. Ready or Not (1993–1997)
    8. Frankenstein and Me (1996)
    9. PSI Factor: Chronicles of the Paranormal (1996–2000)
    10. Nothing Too Good for a Cowboy (1998)
    11. Breaker High (1997–1998)
    12. Hercules: The Legendary Journeys (1995–1999)
    13. Young Hercules (1998–1999)
    14. The Unbelievables (1999)
    15. Remember the Titans (2000)
    16. The Believer (2001)
    17. The Slaughter Rule (2002)
    18. Murder by Numbers (2002)
    19. The United States of Leland (2003)
    20. The Notebook (2004)
    21. I'm Still Here: Real Diaries of Young People Who Lived During the Holocaust (2005)
    22. Stay (2005)
    23. Half Nelson (2006)
    24. Fracture (2007)
    25. Lars and the Real Girl (2007)
    26. Blue Valentine (2010)
    27. All Good Things (2010)
    28. Drive (2011)
    29. Crazy, Stupid, Love. (2011)
    30. The Ides of March (2011)
    31. Touch of Evil (2011)
    32. Drunk History Christmas (2011)
    33. The Place Beyond the Pines (2012)
    34. Gangster Squad (2013)
    35. Only God Forgives (2013)
    36. The Big Short (2015)
    37. Weightless (2016)
    38. The Nice Guys (2016)
    39. La La Land (2016)
    40. Song to Song (2017)
    41. Blade Runner 2049 (2017)
    42. First Man (2018)
    Izmenjeno od: lisani; 18.04.2018 u 08:22.

  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora dokica89:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 05:20.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1