+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Senior dokica89 avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    193
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    0
    Pohvaljen 124 puta u 72 postova
    Moć reputacije
    26

    Sarah Jessica Parker / Sara Džesika Parker

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Sarah Jessica Parker / Sara Džesika Parker

    IMDb



    Sara Džesika Parker (engl. Sara Jessica Parker; Nelsonvil, Ohajo, SAD, 25. mart 1965) je američka glumica. Poznata je po ulozi Keri Bredšo u TV seriji „Seks i grad“.

    Rođena je u Nelsonvilu, Ohajo u porodici jevrejskog porekla (otac Stiven, biznismen i majka Barbara). Roditelji su se razveli u njenim ranim godinama i majka joj se ponovo udaje za Pola Forsta, vozača kamiona. Odrasla je sa majkom, očuhom i sedmoro braće i sestara. Kao devojčica pohađala je kurseve pevanja i baleta. Nastupila je i u brodvejskoj predstavi Grad. Godine 1977. porodica se seli u novo stambeno naselje na Ruzveltovom ostrvom, na Isdt Riveru, između Menhetna i Kvinsa, a kasnije na Menhetn; njeni roditelji su se kasnije preselili u Inglvud, Nju Džersi.

    Devedesetih godina bila je nekoliko meseci u vezi sa advokatom/novinarom Džonom Kenedijem Mlađim. U maju 1997. udala se za glumca Metjua Broderika. Venčali su se u građanskoj ceremoniji u istorijskoj sinagogi koja se više ne koristi u religiozne svrhe; oboje se smatraju „kulturnim Jevrejima“. Sin Džejms (James Wilke Broderick) rođen je 28. oktobra 2002.

    Članica je Holivudskog ženskog političkog komiteta (Hollywood's Women's Political Committee), takođe je Unicefov predstavnik za glumu (Unicef's Representative for the Performing Arts). Godine 2006. putovala je u Liberiju kao Unicefov ambasador.

    Od 2006. živi sa mužem i sinom u Njujorku.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. The Little Match Girl (1974)
    2. 3-2-1 Contact (1980–1992)
    3. Drawing Power (1980– )
    4. My Body, My Child (1982)
    5. Square Pegs (1982–1983)
    6. Somewhere, Tomorrow (1983)
    7. Footloose (1984)
    8. ABC Afterschool Specials (1972–1997)
    9. Firstborn (1984)
    10. Girls Just Want to Have Fun (1985)
    11. Going for the Gold: The Bill Johnson Story (1985)
    12. Hotel (1983–1988)
    13. The Alan King Show (1986)
    14. Flight of the Navigator (1986)
    15. A Year in the Life (1986– )
    16. The Room Upstairs (1987)
    17. A Year in the Life (1987–1988)
    18. Dadah Is Death (1988)
    19. Pursuit (1989– )
    20. The Ryan White Story (1989)
    21. American Playhouse (1981– )
    22. L.A. Story (1991)
    23. Equal Justice (1990–1991)
    24. In the Best Interest of the Children (1992)
    25. Honeymoon in Vegas (1992)
    26. Hocus Pocus (1993)
    27. Striking Distance (1993)
    28. Ed Wood (1994)
    29. The Larry Sanders Show (1992–1998)
    30. Miami Rhapsody (1995)
    31. Owen (1995)
    32. The Sunshine Boys (1996)
    33. If Lucy Fell (1996)
    34. The Substance of Fire (1996)
    35. The First Wives Club (1996)
    36. Extreme Measures (1996)
    37. Mars Attacks! (1996)
    38. 'Til There Was You (1997)
    39. Stories from My Childhood (1998– )
    40. Dudley Do-Right (1999)
    41. State and Main (2000)
    42. Sex and the Matrix (2000)
    43. Life Without Dick (2002)
    44. Sex and the City (1998–2004)
    45. Strangers with Candy (2005)
    46. The Family Stone (2005)
    47. Failure to Launch (2006)
    48. Spinning Into Butter (2007)
    49. Smart People (2008)
    50. Sex and the City (2008)
    51. Did You Hear About the Morgans? (2009)
    52. Sex and the City 2 (2010)
    53. I Don't Know How She Does It (2011)
    54. New Year's Eve (2011)
    55. Escape from Planet Earth (2013)
    56. Glee (2009–2015)
    57. All Roads Lead to Rome (2015)
    58. Divorce (2016– )

    Izmenjeno od: Tikilimikili; 15.04.2018 u 15:27.

  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora dokica89:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 08:58.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1