+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.192
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    13.335
    Pohvaljen 13.009 puta u 3.097 postova
    Moć reputacije
    344

    Orlando Bloom / Orlando Blum

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Orlando Bloom / Orlando Blum

    IMDb



    Orlando Bloom (Canterbury, 13. januar 1977. god.), britanski filmski glumac.

    Majka Sonia (ili Sheila) predaje jezike, a otac Harry je radio s Nelsonom Mandelom u Južnoj Africi - umro je kad su Orlandu bile 4 godine. Tek se kasnije doznalo da je Orlandov biološki otac zapravo obiteljski prijatelj Colin Stone. Orlando ima i stariju sestru Samanthu.

    S 16 godina seli se u London gdje se pridružio kazalištu "National Youth Theatre". Dobio je i stipendiju za "British American Drama Academy". Prvi put se pojavio na televiziji 1997. u filmu "Divlji" (u originalu "Wilde"). Bio je primljen u londonsku "Guildhall School of Music and Drama" gdje je nastupao u mnogobrojnim kazališnim predstavama. Na tv-ekranu se ponovno javlja 2000. godine u seriji "Midsommer murders" kao Peter Drinkwater u epizodi "The Judgement day".

    Dva dana prije diplome na Guildhallu, Orlando je dobio ulogu Legolasa Greenleafa u trilogiji "Gospodar prstenova" ("The Lord of the Rings"). Idućih 18 mjeseci je proveo na Novom Zelandu snimajući scene za sva 3 filma odjednom. Ulogom plavokosog vilenjaka Legolasa je osvojio srca brojnih obožavatelja, a naročito obožavateljica, diljem svijeta. Za tu ulogu je morao naporno trenirati s lukom i strijelom, jahanje i mačevanje.

    Nakon "Gospodara", prihvatio je manju ulogu Todda Blackburna u filmu Ridleya Scotta "Pad crnog jastreba" ("Black Hawk Down") gdje je glumio s Joshom Harnettom. Godine 2002. našao se na filmskom platnu kao Joe Byrne iz "Kellyeve bande" ("Ned Kelly"). Uslijedila je britanska komedija "The Calcium Kid" gdje glumi mljekara Jimmya koji je dobio priliku natjecati se za svjetsku boksačku titulu.

    Još jedan zapaženiji nastup ostvario je u filmu "Pirati s Kariba: Prokletstvo Crnog bisera" ("Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl") gdje je glumio uz svog idola Johnnya Deppa. "Pirati" su bili ljetni hit popevši se na vrh box-officea i definitivno zbacivši Orlandovu anonimnost s palube. Nedugo nakon toga, odigrao je ulogu princa Parisa u "Troji" ("Troy") koji se ludo zaljubjuje u lijepu Helenu i otima je ne razmišljajući o posljedicama.Osim toga, snimio je i film "Haeven" čija je svjetska premijera održana nedavno u Americi. Snima i filmove "Kingdom of Heaven" i "Elizabethtown" koji bi se narednih godina trebali naći i u našim kinima. 2006. je završeno snimanje filma "Pirati s Kariba: Mrtvačeva škrinja" koji je u kinima po zaradi nadmašio svog prethodnika, te je 2007. u kina stigao i njegov nastavak, Pirati s Kariba: Na kraju svijeta u kojima uz Orlanda, kao i u prvom djelu, glume Johnny Depp i Keira Knightley. U slobodno vrijeme, Orlando se bavi ekstremnim sportovima kao što su bungee skokovi, sky diving, paragliding, snowboard i surfanje.

    Zbog njegove avanturističke prirode dogodi mu se pokoja nezgoda: "Slomio sam kičmu, rebra, nos, obje noge, ruku, zapešće, prst na nozi i glavu tri puta" - rekao je Orlando. Trenutno je u vezi s glumicom Kate Bosworth - nadavno su se zajedno pojavili na premijeri njezinog novog filma "Beyond the Sea".

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Casualty (1986– )
    2. Wilde (1997)
    3. Smack the Pony (1999–2003)
    4. Midsomer Murders (1997– )
    5. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)
    6. Black Hawk Down (2001)
    7. The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)
    8. The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)
    9. Ned Kelly (2003)
    10. Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)
    11. The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)
    12. The Calcium Kid (2004)
    13. Troy (2004)
    14. Haven (2004)
    15. Kingdom of Heaven (2005)
    16. Elizabethtown (2005)
    17. Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006)
    18. Love and Other Disasters (2006)
    19. Extras (2005–2007)
    20. Pirates of the Caribbean: At World's End (2007)
    21. New York, I Love You (2008)
    22. Sympathy for Delicious (2010)
    23. Main Street (2010)
    24. Fight for Your Right Revisited (2011)
    25. LA Phil Live (2011– )
    26. Beastie Boys: Make Some Noise (2011)
    27. The Good Doctor (2011)
    28. The Three Musketeers (2011)
    29. Zulu (2013)
    30. The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)
    31. Romeo and Juliet (2014)
    32. The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014)
    33. Digging for Fire (2015)
    34. Easy (2016– )
    35. Unlocked (2017)
    36. Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (2017)
    37. Romans (2017)
    38. Tour de Pharmacy (2017)
    39. S.M.A.R.T. Chase (2017)
    40. Carnival Row (2019- )
    Izmenjeno od: lisani; 18.04.2018 u 06:42.

  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 06:22.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1