+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.118
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    13.015
    Pohvaljen 12.520 puta u 3.018 postova
    Moć reputacije
    336

    Christina Ricci / Kristina Riči

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Christina Ricci / Kristina Riči

    IMDb



    Jedna od najkvalitetnijih glumica svoje generacije i retka dečja glumica koja se uspela probiti do uloga odraslih. Ukratko - slatka i kontroverzna, dete i odrasla žena.

    Najmlađa od četvoro braće i sestara, kćer je advokata i bivše Fordove manekenke. Kad joj je bilo osam godina, porodica se seli u Njujork. Tamo Riccijeva dobija prve ponude za snimanje reklama, a ubrzo je čeka i filmski debi - režiser Richard Benjamin angažuje je za ulogu Cherine mlađe kćerke u filmu "Mermaids" (1990). Iako je Winona Ryder, koja u filmu glumi Christininu stariju sestru, pokupila većinu publiciteta, mala glumica je ostavila dovoljno snažan utisak da osigura nekoliko glumačkih poslova.

    Već sledeće godine glumi morbidno simpatičnu Wednesday Addams u filmskoj adaptaciji "The Addams Family" (1991). Istu ulogu reprizira 1993. u hit-nastavku pod naslovom "Addams Family Values". U to vreme rastaju se njeni roditelji, a Christina od tada nije progovorila sa ocem. Usledio je niz manje-više uspešnihnaslova, kroz koje se Christina polako, ali sigurno profilisala kao zrela glumica mračnih i nekonvencionalnih karaktera. U "Now and Then" (1995) igra mlađu verziju Rosie O'Donnell, a iste godine je gledamo i u "Casperu", komercijalno uspešnoj filmskoj adaptaciji priče o malom dobroćudnom duhu.

    Dolazi na red i hvaljena drama Anga Leeja "The Ice Storm" (1997), u kojoj Riccijeva glumi seksualno znatiželjnu Wendy Hood. Kvalitete koje je pokazala u tom filmu potvrdila je u sledećim radovima: "Buffalo 66" Vincenta Galla, "Pecker" Johna Watersa (1998) i "The Opposite of Sex" (1998). U poslednjem od navedenih filmova glumi prezira vrednu Dedee, za čije je portretisanje nominovana za Zlatni globus, a uloga je zapažena i na Sundance festivalu 1998. U to vreme Riccijeva dobija nadimak "tin kraljica indie filmova".

    Godine 1999. glumi u dugo očekivanom indie filmu "200 Cigarettes", a potom u "Desert Blue" uz Casseyja Afflecka i Kate Hudson. Iste godine pojavljuje se uz Johnnyja Deppa u ulozi Katrine Van Tassel u Burtonovoj adaptaciji stravične priče Washingtona Irvinga, gotskoj bajci "Sleepy Hollow". Godine 2000. glumi u filmu "The Man Who Cried", gde igra mladu Jevrejku koja beži iz Nemačke u vreme Drugog svetskog rata. Iste godine pojavljuje se uz Kim Basinger i Rufusa Sewella u horor-trileru "Bless the Child".

    Oprobala se i kao producentkinja. Njen prvi producentski projekat "Prozac Nation" (2001) snimljen je prema bestseleru Elizabeth Wurtzel koji govori o mladoj ženi koja pokušava da prevlada depresiju. Film je vrlo dobro primljen na cenjenom Toronto filmskom festivalu.
    Usledili su filmovi "Laramie Project" (2002) i romantična drama "Pumpkin" (2002), koju producira i u kojoj igra popularnu devojku s koledža koja riskira svoj društveni status zaljubljujući se u mentalno zaostalog sportistu. Iako su "Miranda" i "The Gathering" (2002) propali na blagajnama, oduševila je fanove serije "Ally McBeal" kao lukava i oštra mladu pravnica. Godine 2003. glumi u komediji Woodyja Allena "Anything Else", a kasnije iste godine zapaženu ulogu ostvaruje u mračnoj drami "I Love Your Work". Godine 2003. o njoj se najviše pisalo kao o partnerki oskarovke Charlize Theron u drami "Monster".

    Još par zanimljivosti iz Christininog života: Pre nego što je postao pravnik, njen otac se bavio psihijatrijom, tačnije - terapijom vriska. Christina bi kao dete često čula te vriske kroz ventilaciju u sobi, pa je kasnije pokušavala da ih imitira pred majkom. Inače, voli da naglasi kako ima divan odnos s mamom.

    Uz bavljenje glumom, Christina je i članica nacionalnog udruženja VOX-Voices for Planned Parenthood koje se bavi obrazovanjem mladih o važnosti planiranja porodice.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. H.E.L.P. (1990– )
    2. Mermaids (1990)
    3. The Hard Way (1991)
    4. The Addams Family (1991)
    5. The Cemetery Club (1993)
    6. Addams Family Values (1993)
    7. Casper (1995)
    8. Gold Diggers: The Secret of Bear Mountain (1995)
    9. Now and Then (1995)
    10. The Simpsons (1989– )
    11. Bastard Out of Carolina (1996)
    12. The Last of the High Kings (1996)
    13. Little Red Riding Hood (1997)
    14. That Darn Cat (1997)
    15. The Ice Storm (1997)
    16. The Opposite of Sex (1998)
    17. Buffalo '66 (1998)
    18. Fear and Loathing in Las Vegas (1998)
    19. Small Soldiers (1998)
    20. Pecker (1998)
    21. I Woke Up Early the Day I Died (1998)
    22. Desert Blue (1998)
    23. 200 Cigarettes (1999)
    24. No Vacancy (1999)
    25. Sleepy Hollow (1999)
    26. Bless the Child (2000)
    27. The Man Who Cried (2000)
    28. All Over the Guy (2001)
    29. Prozac Nation (2001)
    30. The Laramie Project (2002)
    31. Pumpkin (2002)
    32. Miranda (2002)
    33. Malcolm in the Middle (2000–2006)
    34. Ally McBeal (1997–2002)
    35. The Gathering (2003)
    36. Anything Else (2003)
    37. I Love Your Work (2003)
    38. Monster (2003)
    39. Joey (2004–2006)
    40. Cursed (2005)
    41. Grey's Anatomy (2005– )
    42. Penelope (2006)
    43. Black Snake Moan (2006)
    44. Home of the Brave (2006)
    45. Speed Racer (2008)
    46. Speed Racer (2008)
    47. New York, I Love You (2008)
    48. The Legend of Spyro: Dawn of the Dragon (2008)
    49. Saving Grace (2007–2010)
    50. All's Faire in Love (2009)
    51. After.Life (2009)
    52. Alpha and Omega (2010)
    53. Bucky Larson: Born to Be a Star (2011)
    54. Bel Ami (2012)
    55. Pan Am (2011–2012)
    56. War Flowers (2012)
    57. The Good Wife (2009– )
    58. The Smurfs 2 (2013)
    59. Around the Block (2013)
    60. Lizzie Borden Took an Ax (2014)
    61. The Hero of Color City (2014)
    62. The Lizzie Borden Chronicles (2015-2015)
    63. Mothers and Daughters (2016)
    64. Z: The Beginning of Everything (2015–2017)
    65. Teen Titans: The Judas Contract (2018)
    66. Distorted (2018)
    67. Faraway Eyes (2019)
    Izmenjeno od: lisani; 16.04.2018 u 13:51.


Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 07:57.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1