+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor lisani avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    595
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    8
    Pohvaljen 442 puta u 280 postova
    Moć reputacije
    70

    Burt Reynolds / Bert Rejnolds

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Burt Reynolds / Bert Rejnolds

    IMDb



    Burt Reynolds (rođen kao Burton Reynolds Jr. 11.2. 1936.) je za Oscara nominiran i Emmyjem nagrađen američki glumac. Neke od njegovih najpoznatijih uloga su Lewis Medlock u Deliverance, Paul Crewe u originalnoj verziji filma The Longest Yard, Bo 'Bandit' Darville u Smokey and the Bandit, J.J. McClure u The Cannonball Run i Jack Horner u Boogie Nights.

    Reynolds je jedna od najprepoznatljivijih ličnosti američkog filma i televizije. 1970-ih je uživao status od najvećih filmskih zvijezda i njegovao macho image. Kasnije ga je napustio kako bi se etablirao kao hvaljeni karakterni glumac.
    Iako je od djetinjstva sanjao o profesionalnoj sportskoj karijeri, ozljeda koljena i automobilska nesreća, natjerale su ga da se okrene nečem drugom na koledžu, kojeg uskoro napušta i odlazi u New York u potragu za pozorišnim angažmanima. Kako su mu bile dostupne samo male televizijske uloge, dvije se godine uzdržavao radeći kao perač posuđa, izbacivač i kaskader.

    Sreća mu se osmjehnula nakon predstave "Mister Roberts". Stizale su povremene uloge u serijama "Riverboat", "Gunsmoke", "Hawk" i "Dan August". Film "Deliverance" predstavio ga je kao ozbiljnog glumca, a iste godine je postao seks simbol jer je bio prvi muškarac koji se nag slikao za "Cosmopolitan". Uslijedili su hitovi: "Hustle", Smokey i Bandit i "Starting Over"".

    Od 1963-65. bio je oženjen glumicom Judy Carne, a od 1988-93. s Loni Anderson. Još je bio u vezama s Sally Field i Dinah Shore.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Flight (1958– )
    2. M Squad (1957–1960)
    3. Schlitz Playhouse of Stars (1951–1959)
    4. The Lawless Years (1959–1961)
    5. Pony Express (1959– )
    6. Riverboat (1959–1961)
    7. Playhouse 90 (1956–1961)
    8. Johnny Ringo (1959–1960)
    9. Alfred Hitchcock Presents (1955–1962)
    10. Lock Up (1959–1961)
    11. Ripcord (1961– )
    12. The Blue Angels (1960– )
    13. Michael Shayne (1960–1961)
    14. Zane Grey Theater (1956–1961)
    15. Angel Baby (1961)
    16. The Aquanauts (1960– )
    17. The Brothers Brannagan (1960– )
    18. Armored Command (1961)
    19. Naked City (1958–1963)
    20. Everglades (1961– )
    21. Route 66 (1960–1964)
    22. Perry Mason (1957–1966)
    23. The Twilight Zone (1959–1964)
    24. Gunsmoke (1955–1975)
    25. Operation C.I.A. (1965)
    26. Branded (1965–1966)
    27. Flipper (1964–1967)
    28. 12 O'Clock High (1964–1967)
    29. Navajo Joe (1966)
    30. Hawk (1966– )
    31. Gentle Ben (1967–1969)
    32. The F.B.I. (1965–1974)
    33. Premiere (1968– )
    34. Fade-In (1968)
    35. 100 Rifles (1969)
    36. Sam Whiskey (1969)
    37. Impasse (1969)
    38. Shark! (1969)
    39. Love, American Style (1969–1974)
    40. Skullduggery (1970)
    41. Hunters Are for Killing (1970)
    42. Run, Simon, Run (1970)
    43. The Trouble with Women (1970)
    44. Dan August (1970–1971)
    45. Fuzz (1972)
    46. Deliverance (1972)
    47. Everything You Always Wanted to Know About Sex * But Were Afraid to Ask (1972)
    48. Shamus (1973)
    49. The Man Who Loved Cat Dancing (1973)
    50. White Lightning (1973)
    51. The Longest Yard (1974)
    52. At Long Last Love (1975)
    53. W.W. and the Dixie Dancekings (1975)
    54. Lucky Lady (1975)
    55. Hustle (1975)
    56. Silent Movie (1976)
    57. Gator (1976)
    58. Nickelodeon (1976)
    59. Smokey and the Bandit (1977)
    60. Semi-Tough (1977)
    61. The End (1978)
    62. Hooper (1978)
    63. Starting Over (1979)
    64. Dan August: The Jealousy Factor (1980)
    65. Dan August: Once Is Never Enough (1980)
    66. Dan August: Murder, My Friend (1980)
    67. Rough Cut (1980)
    68. Smokey and the Bandit II (1980)
    69. The Cannonball Run (1981)
    70. Paternity (1981)
    71. Sharky's Machine (1981)
    72. Six Pack (1982)
    73. The Best Little Whorehouse in Texas (1982)
    74. Best Friends (1982)
    75. Stroker Ace (1983)
    76. Smokey and the Bandit Part 3 (1983)
    77. The Man Who Loved Women (1983)
    78. Cannonball Run II (1984)
    79. City Heat (1984)
    80. Stick (1985)
    81. Uphill All the Way (1986)
    82. The Golden Girls (1985–1992)
    83. Heat (1986)
    84. Shattered If Your Kid's on Drugs (1986)
    85. Malone (1987)
    86. Rent-a-Cop (1987)
    87. Switching Channels (1988)
    88. Physical Evidence (1989)
    89. Breaking In (1989)
    90. All Dogs Go to Heaven (1989)
    91. Modern Love (1990)
    92. B.L. Stryker (1989–1990)
    93. Out of This World (1987–1991)
    94. Cop & ½ (1993)
    95. Beverly Hills, 90210 (1990–2000)
    96. Wind in the Wire (1993)
    97. The Larry Sanders Show (1992–1998)
    98. The Man from Left Field (1993)
    99. Evening Shade (1990–1994)
    100. The Great Battles of the Civil War (1994– )
    101. Amazing Grace (1995– )
    102. Hope & Gloria (1995–1996)
    103. Cybill (1995–1998)
    104. Citizen Ruth (1996)
    105. The Maddening (1996)
    106. Striptease (1996)
    107. Frankenstein and Me (1996)
    108. Mad Dog Time (1996)
    109. Raven (1996)
    110. The Cherokee Kid (1996)
    111. Meet Wally Sparks (1997)
    112. Bean (1997)
    113. Duckman: Private Dick/Family Man (1994–1997)
    114. Boogie Nights (1997)
    115. Big City Blues (1997)
    116. Crazy Six (1997)
    117. King of the Hill (1997–2010)
    118. Universal Soldier II: Brothers in Arms (1998)
    119. Hard Time (1998)
    120. Hard Time: The Premonition (1999)
    121. Pups (1999)
    122. The Hunter's Moon (1999)
    123. Stringer (1999)
    124. Mystery, Alaska (1999)
    125. Hard Time: Hostage Hotel (1999)
    126. Universal Soldier III: Unfinished Business (1999)
    127. Waterproof (2000)
    128. The Crew (2000)
    129. The Last Producer (2000)
    130. Driven (2001)
    131. Tempted (2001)
    132. Hotel (2001)
    133. The Hollywood Sign (2001)
    134. Auf Herz und Nieren (2001)
    135. History vs. Hollywood (2001– )
    136. Emeril (2000– )
    137. Snapshots (2002)
    138. The X Files (1993– )
    139. Time of the Wolf (2002)
    140. Johnson County War (2002)
    141. Grand Theft Auto: Vice City (2002)
    142. Miss Lettie and Me (2002)
    143. Hard Ground (2003)
    144. The Librarians (2003)
    145. Ed (2000–2004)
    146. Without a Paddle (2004)
    147. The King of Queens (1998–2007)
    148. Robot Chicken (2001– )
    149. The Longest Yard (2005)
    150. The Dukes of Hazzard (2005)
    151. Legend of Frosty the Snowman (2005)
    152. Duck Dodgers (2003– )
    153. Cloud 9 (2006)
    154. End Game (2006)
    155. Freddie (2005–2006)
    156. Forget About It (2006)
    157. Grilled (2006)
    158. Broken Bridges (2006)
    159. In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale (2007)
    160. Randy and the Mob (2007)
    161. Deal (2008)
    162. Delgo (2008)
    163. A Bunch of Amateurs (2008)
    164. My Name Is Earl (2005–2009)
    165. Burn Notice (2007–2013)
    166. American Dad! (2005– )
    167. Not Another Not Another Movie (2011)
    168. Reel Love (2011)
    169. Archer (2009– )
    170. Category 5 (2014)
    171. A Magic Christmas (2014)
    172. Pocket Listing (2015)
    173. Hitting the Breaks (2016– )
    174. Hollow Creek (2016)
    175. Elbow Grease (2016)
    176. Shangri-La Suite (2016)
    177. Apple of My Eye (2017)
    178. The Last Movie Star (2017)
    179. In Sanity, Florida (2017- )
    180. Hamlet & Hutch (2017)
    181. Miami Love Affair (2017)
    182. Henri (2017)
    183. Shadow Fighter (2018)
    184. Defining Moments (2018)
    185. Once Upon a Time in Hollywood (2019)
    186. The French Cowboy
    Izmenjeno od: lisani; 12.05.2018 u 10:47.


Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 15:16.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1