+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor lisani avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    595
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    8
    Pohvaljen 435 puta u 278 postova
    Moć reputacije
    70

    Carl Reiner / Karl Rajner

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Carl Reiner / Karl Rajner

    IMDb



    Carl Reiner (20. 3. 1922.) je američki glumac, filmski režiser, producent, pisac i komičar. Poznat je i kao otac uglednog glumca i režisera Roba Reinera (1947), a oženjen je za Estelle Lebost Reiner (1914). Kao dobitnik devet Emmyja, Reiner se smatra rekorderom u historiji te ugledne televizijske nagrade.

    Rođen je u židovskoj porodici u njujorškom Bronxu, a školovao se na Diplomatskoj školi Univertiteta Georgetown. Za vrijeme drugog svjetskog rata je služio u američkoj vojsci.

    Za svoju suprugu Estelle Lebost, koja je od njega bila starija osam godina, oženio se 24.12. 1943. Brak koji neprekidno traje 63 godina se smatra jednim od najdugovječnijih u Hollywoodu..

    Nakon rata je kao glumac nastupaou broadwayskim mjuziklima kao što su Inside U.S.A. i Alive and Kicking , a poslije je dobio naslovnu ulogu u Call Me Mister. Godine 1950. ga je Max Leibman angažirao u TV-emisiji Sida Caesara Your Show of Shows, gdje je surađivao s uglednim piscima kao što su Mel Brooks i Neil Simon. Kasnije je u TV-emisiji Caesar's Hour surađivao Brooksom, Simonom, Larryjem Gelbartom i Woodyjem Allenom.

    Godine 1961. Reiner je stvorio The Dick Van Dyke Show, te ga uređivao s Budom Molinom. Osim što je za njega pisao tekst, Reiner se u njemu pojavljivao u ulozi temperamentnog voditelja "Alana Bradyja". Show je na programu bio od 1961 do 1966.

    Reiner je u toms showu dobio i prva režijska iskustva. Prvi film mu je bila adaptacija drame Josepha Steina Enter Laughing (1967). Najpoznatiji film njegove rane redateljske faze je kultna komedija Where's Poppa (1970), u kojoj glume George Segal i Ruth Gordon.

    Reiner je igrao važnu ulogu u ranoj fazi karijere Stevea Martina, kao režiser i koscenarist četiri njegove komedije; The Jerk (1979), Dead Men Don't Wear Plaid (1982), The Man with Two Brains (1983) i All of Me (1984).

    Godine 2001. Reiner je tumačio lik Saula Blooma u filmu Stevena Soderbergha Ocean's Eleven, te reprizirao tu ulogu u nastavcima Ocean's Twelve i Ocean's Thirteen.

    Wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. The Fashion Story (1948–1949)
    2. The Fifty-Fourth Street Revue (1949–1950)
    3. The Kate Smith Hour (1950–1954)
    4. Campbell Playhouse / Campbell Summer Soundstage (1952–1954)
    5. Kraft Television Theatre / Ponds Theater (1953– )
    6. Producers' Showcase (1954–1957)
    7. The George Burns and Gracie Allen Show (1950–1958)
    8. Caesar's Hour (1954–1957)
    9. Playhouse 90 (1956–1961)
    10. The Sid Caesar Show (1958)
    11. Westinghouse Desilu Playhouse (1958–1960)
    12. Happy Anniversary (1959)
    13. The Gazebo (1959)
    14. The Violinist (1959)
    15. The Comedy Spot (1960–1962)
    16. Gidget Goes Hawaiian (1961)
    17. The New Steve Allen Show (1961–1965)
    18. Anatole (1962)
    19. The Thrill of It All (1963)
    20. It's a Mad, Mad, Mad, Mad World (1963)
    21. Burke's Law (1963–1966)
    22. John Goldfarb, Please Come Home! (1965)
    23. The Art of Love (1965)
    24. Linus! The Lion Hearted (1964– )
    25. Funny Is Funny (1966)
    26. Alice of Wonderland in Paris (1966)
    27. Don't Worry, We'll Think of a Title (1966)
    28. The Russians Are Coming the Russians Are Coming (1966)
    29. The Dick Van Dyke Show (1961–1966)
    30. A Guide for the Married Man (1967)
    31. The Comic (1969)
    32. Generation (1969)
    33. The Tim Conway Comedy Hour (1970– )
    34. Night Gallery (1969–1973)
    35. This Week in Nemtim (1972)
    36. The Bold Ones: The New Doctors (1969– )
    37. Ten from Your Show of Shows (1973)
    38. The New Dick Van Dyke Show (1971–1974)
    39. The Carol Burnett Show (1967–1978)
    40. Julie and Dick at Covent Garden (1974)
    41. The 2000 Year Old Man (1975)
    42. Medical Story (1975)
    43. Good Heavens (1976– )
    44. 3 Girls 3 (1977– )
    45. Oh, God! (1977)
    46. The End (1978)
    47. The Jerk (1979)
    48. Skokie (1981)
    49. Twilight Theater (1982)
    50. Dead Men Don't Wear Plaid (1982)
    51. Faerie Tale Theatre (1982–1987)
    52. In the Mood (1987)
    53. Summer School (1987)
    54. Mickey's 60th Birthday (1988)
    55. The Spirit of '76 (1990)
    56. Fatal Instinct (1993)
    57. Frasier (1993–2004)
    58. Mad About You (1992–1999)
    59. Duckman: Private Dick/Family Man (1994–1997)
    60. The Right to Remain Silent (1996)
    61. The Larry Sanders Show (1992–1998)
    62. Slums of Beverly Hills (1998)
    63. Hercules (1998–1999)
    64. Beggars and Choosers (1999–2001)
    65. Family Law (1999–2002)
    66. The Adventures of Rocky & Bullwinkle (2000)
    67. King of the Hill (1997–2010)
    68. Globehunters (2000)
    69. Ocean's Eleven (2001)
    70. The Majestic (2001)
    71. Crossing Jordan (2001–2007)
    72. Ally McBeal (1997–2002)
    73. The Alan Brady Show (2003)
    74. Good Boy! (2003)
    75. Life with Bonnie (2002–2004)
    76. The Dick Van Dyke Show Revisited (2004)
    77. Ocean's Twelve (2004)
    78. The Bernie Mac Show (2001–2006)
    79. Boston Legal (2004–2008)
    80. Father of the Pride (2004–2005)
    81. Khan kluay / The Blue Elephant (2006)
    82. Ocean's Thirteen (2007)
    83. The Adventures of Captain Cross Dresser (2008)
    84. House M.D. (2004–2012)
    85. The Penguins of Madagascar (2008– )
    86. The Cleveland Show (2009–2013)
    87. Parks and Recreation (2009–2015)
    88. Unscripted (2011– )
    89. Dumbbells (2014)
    90. Two and a Half Men (2003–2015)
    91. Tom Green Live (2013– )
    92. Hot in Cleveland (2010– )
    93. Bob's Burgers (2011– )
    94. Jake and the Never Land Pirates (2011– )
    95. American Dad! (2005– )
    96. Shimmer and Shine (2015– )
    97. Justice League Action (2016– )
    98. Family Guy (1998– )
    99. Young & Hungry (2014– )
    100. Duck Duck Goose (2018)
    101. Ocean's 8 (2018)
    102. Saddle Up! (2018)
    Izmenjeno od: lisani; 21.04.2018 u 15:28.


Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 13:59.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1