+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Senior dokica89 avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    193
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    0
    Pohvaljen 123 puta u 72 postova
    Moć reputacije
    26

    Denzel Washington / Denzel Vošington

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Denzel Washington / Denzel Vošington

    IMDb



    Denzel Vošington (engl. Denzel Washington; rođen 28. decembra 1954. godine u Maunt Vernonu u američkoj državi Njujork) je afroamerički filmski glumac, reditelj i producent. Jedan je od najpoznatijih glumaca današnjice, dobitnik je dva Oskara za filmove Slava 1989. i Dan obuke 2001. godine.

    Denzel Vošington je rođen u Maunt Vernonu (Njujork). Njegov otac je bio sveštenik, a majka vlasnica frizerskog salona. Kad je bio dečak, roditelji su mu zabranili da gleda filmove. Kasnije je imao problema sa zakonom i bio je pritvoren sa nekoliko svojih drugova. Majka ga tada šalje u probnu školu, a kasnije i na Fordham University, gde je otkrio svoj glumački talenat.

    Njegova prva uloga je bila u TV filmu Vilma. U toku snimanja tog filma upoznao se sa Poletom Pirson (sada Poleta Vošington) sa kojom se kasnije venčao. Na sebe je skrenuo pažnju javnosti glumeći u TV drami St. Elsewhere, a jedan je od retkih glumaca koji je ostao do kraja te serije u njenom šestogodišnjom trajanju. Kasnije dobija ulogu u filmu Slava za koju je 1989. godine dobio Oskara za sporednu mušku ulogu.

    Nakon tog filma njegova popularnost raste i dobija sve bolje uloge u filmovima kao što su: Malkom Iks (1992), Filadelfija(1993), Posrnuli (1998), Sakupljač kostiju (1999) i Dan obuke (2001) kada dobija svog drugog Oskara, ovog puta za glavnu mušku ulogu.

    Venčano se sa Poletom Pirson 1983. godine i ima četvoro dece (dva sina i dve kćerke). Jednom od sinova je dao ime Malkom, po crnačkom vođi Malkolmu Iksu.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Wilma (1977)
    2. Flesh & Blood (1979)
    3. Coriolanus (1979)
    4. Carbon Copy (1981)
    5. License to Kill (1984)
    6. A Soldier's Story (1984)
    7. Power (1986)
    8. The George McKenna Story (1986)
    9. Cry Freedom (1987)
    10. For Queen & Country (1988)
    11. St. Elsewhere (1982–1988)
    12. The Mighty Quinn (1989)
    13. Glory (1989)
    14. Heart Condition (1990)
    15. Mo' Better Blues (1990)
    16. Mississippi Masala (1991)
    17. Ricochet (1991)
    18. Great Performances (1971– )
    19. Malcolm X (1992)
    20. Much Ado About Nothing (1993)
    21. The Pelican Brief (1993)
    22. Philadelphia (1993)
    23. Crimson Tide (1995)
    24. Virtuosity (1995)
    25. Devil in a Blue Dress (1995)
    26. Courage Under Fire (1996)
    27. The Preacher's Wife (1996)
    28. Mother Goose: A Rappin' and Rhymin' Special (1997)
    29. Happily Ever After: Fairy Tales for Every Child (1995–2000)
    30. Fallen (1998)
    31. He Got Game (1998)
    32. The Siege (1998)
    33. The Bone Collector (1999)
    34. The Hurricane (1999)
    35. Remember the Titans (2000)
    36. Training Day (2001)
    37. John Q (2002)
    38. Antwone Fisher (2002)
    39. Out of Time (2003)
    40. Man on Fire (2004)
    41. The Manchurian Candidate (2004)
    42. Inside Man (2006)
    43. Deja Vu (2006)
    44. American Gangster (2007)
    45. The Great Debaters (2007)
    46. The Taking of Pelham 1 2 3 (2009)
    47. The Book of Eli (2010)
    48. Unstoppable (2010)
    49. Safe House (2012)
    50. Flight (2012)
    51. 2 Guns (2013)
    52. The Equalizer (2014)
    53. The Magnificent Seven (2016)
    54. Fences (2016)
    55. Roman J. Israel, Esq. (2017)
    56. The Equalizer 2 (2018)
    Izmenjeno od: Shane; 30.09.2018 u 12:58.


Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 09:27.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1