+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor lisani avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    595
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    8
    Pohvaljen 435 puta u 278 postova
    Moć reputacije
    70

    Michael Caine / Majkl Kejn

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Michael Caine / Majkl Kejn

    IMDb



    Sir Maurice Joseph Micklewhite, Jr. CBE (14. 03. 1933.), poznatiji kao Michael Caine, je britanski glumac s ostvarenih preko 100 filmskih uloga i osvojenim svim najvažnijim filmskim nagradama.

    Rodio se u jugoistočnom Londonu, kao sin majke kuharice i kućne pomoćnice i oca, nosača na ribljoj tržnici. Napustio je školu nakon srednje škole, želeći se posvetiti glumi. Prvotno je radio u kazalištu, a kasnije prelazi na film, glumeći nasuprot mnogim legendama filma. Iako je imao dosta uspjeha, nanizao je i nekoliko velikih promašaja. Tijekom 1990-ih posebno mu je bilo teško naći ulogu.

    Prvo je uzeo pseudonim "Michael Scott",no kako je već postojao glumac s tim imenom, morao je promijeniti svoje umjetničko ime. Razgovarajući a agentom u telefonskoj govornici, okrenuo se oko sebe i ugledao reklamu za film "The Caine mutiny", izabravši prezime Caine.Jednom se našalio kako je mogao postati "Michael 101 Dalmatinac", da se okrenuo na drugu stranu.

    Osvojio je dva Oscara (1986. i 1999. godine), tri Zlatna globusa, i još niz priznanja. Jedan je od samo dvoje glumaca koji su za glumu (glavnih ili sporednih uloga) nominirani za Oscara u svakom desetljeću od 1960-ih. Drugi je Jack Nicholson.

    Iako mu je otac bio katolik, odgojen je kao protestant. Ženio se dva puta, ima dvije kćeri. Navija za West Ham United. Prvo je dobio titulu CBE, a kasnije titulu Sir. Kad ne radi, koristi svoje pravo ime.

    Bio je i jedan od domaćina 45. dodjele Oscara.Partneri su mu bili Carol Burnett, Charlton Heston, i Rock Hudson.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Morning Departure (1950)
    2. Sailor Beware (1956)
    3. A Hill in Korea (1956)
    4. The Adventures of Sir Lancelot (1956–1957)
    5. The Crime of the Century (1956– )
    6. Blood Money (1957)
    7. How to Murder a Rich Uncle (1957)
    8. The Steel Bayonet (1957)
    9. Escape (1957– )
    10. Mister Charlesworth (1957– )
    11. Carve Her Name with Pride (1958)
    12. The Vise (1954–1961)
    13. A Woman of Mystery (1958)
    14. The Key (1958)
    15. Blind Spot (1958)
    16. BBC Sunday-Night Theatre (1950–1959)
    17. The Two-Headed Spy (1958)
    18. Passport to Shame (1958)
    19. Television Playwright (1958–1959)
    20. Danger Within (1959)
    21. Dixon of Dock Green (1955–1976)
    22. William Tell (1958– )
    23. Knight Errant Limited (1959–1961)
    24. Deadline Midnight (1960–1961)
    25. Golden Girl (1960–1961)
    26. No Wreath for the General (1960– )
    27. Foxhole in Cairo (1960)
    28. The Bulldog Breed (1960)
    29. Walk a Crooked Mile (1961– )
    30. Armchair Theatre (1956–1974)
    31. The Compartment (1961)
    32. The Younger Generation (1961– )
    33. Operation Fantail (1961)
    34. The Day the Earth Caught Fire (1961)
    35. Solo for Sparrow (1962)
    36. BBC Sunday-Night Play (1960–1963)
    37. The Edgar Wallace Mystery Theatre (1960–1965)
    38. Drama 61-67 (1961–1967)
    39. The Arthur Haynes Show (1956–1966)
    40. The Wrong Arm of the Law (1963)
    41. First Night (1963–1964)
    42. Zulu (1964)
    43. Hamlet at Elsinore (1964)
    44. ITV Play of the Week (1955–1974)
    45. The Ipcress File (1965)
    46. Alfie (1966)
    47. The Wrong Box (1966)
    48. Gambit (1966)
    49. Funeral in Berlin (1966)
    50. Hurry Sundown (1967)
    51. Woman Times Seven (1967)
    52. Billion Dollar Brain (1967)
    53. Deadfall (1968)
    54. The Magus (1968)
    55. Play Dirty (1969)
    56. Male of the Species (1969)
    57. ITV Saturday Night Theatre (1969– )
    58. The Italian Job (1969)
    59. Battle of Britain (1969)
    60. Too Late the Hero (1970)
    61. The Last Valley (1971)
    62. Get Carter (1971)
    63. Kidnapped (1971)
    64. Zee and Co. (1972)
    65. Pulp (1972)
    66. Sleuth (1972)
    67. The Black Windmill (1974)
    68. The Marseille Contract (1974)
    69. The Wilby Conspiracy (1975)
    70. The Romantic Englishwoman (1975)
    71. The Man Who Would Be King (1975)
    72. Peeper (1976)
    73. Harry and Walter Go to New York (1976)
    74. The Eagle Has Landed (1976)
    75. Silver Bears (1977)
    76. A Bridge Too Far (1977)
    77. The Swarm (1978)
    78. California Suite (1978)
    79. Ashanti (1979)
    80. Beyond the Poseidon Adventure (1979)
    81. The Island (1980)
    82. Dressed to Kill (1980)
    83. The Hand (1981)
    84. Victory (1981)
    85. Deathtrap (1982)
    86. Educating Rita (1983)
    87. The Honorary Consul (1983)
    88. Blame It on Rio (1984)
    89. The Jigsaw Man (1984)
    90. Water (1985)
    91. The Holcroft Covenant (1985)
    92. Hannah and Her Sisters (1986)
    93. Sweet Liberty (1986)
    94. Mona Lisa (1986)
    95. Half Moon Street (1986)
    96. The Whistle Blower (1986)
    97. The Fourth Protocol (1987)
    98. Jaws: The Revenge (1987)
    99. Surrender (1987)
    100. Jack the Ripper (1988– )
    101. Without a Clue (1988)
    102. Dirty Rotten Scoundrels (1988)
    103. Jekyll & Hyde (1990)
    104. A Shock to the System (1990)
    105. Mr. Destiny (1990)
    106. Bullseye! (1990)
    107. Noises Off... (1992)
    108. Blue Ice (1992)
    109. The Muppet Christmas Carol (1992)
    110. Rowan & Martin's Laugh-In: 25th Anniversary Reunion (1993)
    111. On Deadly Ground (1994)
    112. World War II: When Lions Roared (1994)
    113. Bullet to Beijing (1995)
    114. Midnight in Saint Petersburg (1996)
    115. Blood and Wine (1996)
    116. Mandela and de Klerk (1997)
    117. 20,000 Leagues Under the Sea (1997-1997)
    118. Shadow Run (1998)
    119. Little Voice (1998)
    120. Curtain Call (1998)
    121. The Cider House Rules (1999)
    122. The Debtors (1999)
    123. Quills (2000)
    124. Shiner (2000)
    125. Get Carter (2000)
    126. Miss Congeniality (2000)
    127. Last Orders (2001)
    128. Austin Powers in Goldmember (2002)
    129. The Quiet American (2002)
    130. On the Set Gag Reel (2002)
    131. Freedom: A History of Us (2003– )
    132. Quicksand (2003)
    133. The Actors (2003)
    134. Secondhand Lions (2003)
    135. The Statement (2003)
    136. Around the Bend (2004)
    137. Batman Begins (2005)
    138. Batman Begins (2005)
    139. Bewitched (2005)
    140. The Weather Man (2005)
    141. Children of Men (2006)
    142. The Prestige (2006)
    143. Sleuth (2007)
    144. Flawless (2007)
    145. The Dark Knight (2008)
    146. Is Anybody There? (2008)
    147. Harry Brown (2009)
    148. Inception (2010)
    149. Gnomeo & Juliet (2011)
    150. Cars 2 (2011)
    151. Journey 2: The Mysterious Island (2012)
    152. The Dark Knight Rises (2012)
    153. Now You See Me (2013)
    154. Mr. Morgan's Last Love (2013)
    155. Eliza Graves (2014)
    156. Interstellar (2014)
    157. Kingsman: The Secret Service (2014)
    158. Youth (2015)
    159. GivingTales (2015)
    160. The Last Witch Hunter (2015)
    161. Now You See Me 2 (2016)
    162. Going in Style (2017)
    163. Coup d'Etat (2017)
    164. Dunkirk (2017)
    165. Sherlock Gnomes (2018)
    166. Untitled Hatton Garden Jewel Heist Project
    Izmenjeno od: lisani; 06.05.2018 u 13:25.

  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora lisani:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 14:50.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1