+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Biblioteka tasana avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    513
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    3.283
    Pohvaljen 2.944 puta u 1.084 postova
    Moć reputacije
    64

    Yul Brynner / Jul Briner

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Yul Brynner / Jul Briner

    IMDb



    Yul Brynner (rus. Юлий Борисович Бринер, Sahalin, 11. juli 1920 - New York, 10. oktobar 1985) je bio američki filmski glumac.

    Odgojen je u Vladivostoku, a školovao se u Parizu, gdje je zarađivao za hljeb svirajući još kao dječak gitaru po noćnim klubovima. Radio je zatim kao akrobat u cirkusima, a poslije izbijanja Drugog svjetskog rata otputovao je 1941. u Sjedinjene Američke Države. Zaposlio se kao spiker na Glasu Amerike za rusko i francusko jezičko područje, a povremeno je nastupao i kao glumac u pozorištima, na radiju i televiziji. Njegov istočnjački, egzotični izgled doveo ga je na film, gdje isprva igra manje uloge. Kada mu poslije velikog brodvejskog uspjeha u mjuziklu Kralj i ja povjeravaju glavnu ulogu u filmskoj verziji toga djela, koja mu donosi i Oscar za najbolju ulogu, postiže svjetski glumački ugled.

    Wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Mr. Jones and His Neighbors (1944– )
    2. Fireside Theatre (1949–1955)
    3. Port of New York (1949)
    4. Studio One / Studio One in Hollywood (1948–1958)
    5. Omnibus (1952–1961)
    6. General Foods 25th Anniversary Show: A Salute to Rodgers and Hammerstein (1954)
    7. The King and I (1956)
    8. The Ten Commandments (1956)
    9. Anastasia (1956)
    10. The Brothers Karamazov (1958)
    11. The Buccaneer (1958)
    12. The Journey (1959)
    13. The Sound and the Fury (1959)
    14. Solomon and Sheba (1959)
    15. The Children of Lindos (1960)
    16. Once More, with Feeling! (1960)
    17. Le testament d'Orphée, ou ne me demandez pas pourquoi! / Testament of Orpheus (1960)
    18. Surprise Package (1960)
    19. The Magnificent Seven (1960)
    20. Goodbye Again (1961)
    21. Escape from Zahrain (1962)
    22. Taras Bulba (1962)
    23. Kings of the Sun (1963)
    24. Flight from Ashiya (1964)
    25. Invitation to a Gunfighter (1964)
    26. Morituri (1965)
    27. Cast a Giant Shadow (1966)
    28. Poppies Are Also Flowers / The Poppy Is Also a Flower (1966)
    29. Return of the Seven (1966)
    30. Triple Cross (1966)
    31. The Double Man (1967)
    32. The Long Duel (1967)
    33. Villa Rides (1968)
    34. The File of the Golden Goose (1969)
    35. Bitka na Neretvi / The Battle of Neretva (1969)
    36. The Madwoman of Chaillot (1969)
    37. The Magic Christian (1969)
    38. Indio Black, sai che ti dico: Sei un gran figlio di... / Adios Sabata (1970)
    39. The Light at the Edge of the World (1971)
    40. Romansa konjokradice / Romance of a Horsethief (1971)
    41. Catlow (1971)
    42. Fuzz (1972)
    43. Anna and the King (1972- )
    44. Le serpent / The Serpent (1973)
    45. Westworld (1973)
    46. The Ultimate Warrior (1975)
    47. Futureworld (1976)
    48. Con la rabbia agli occhi / Death Rage (1976)
    Izmenjeno od: Shane; 10.12.2017 u 13:35.


Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 04:35.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1