+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor lisani avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    595
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    8
    Pohvaljen 435 puta u 278 postova
    Moć reputacije
    70

    Ridley Scott / Ridli Skot

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Ridley Scott / Ridli Skot

    IMDb



    Scott je odrastao u vojnoj obitelji, što je značilo da je većinu njegova ranog života njegov otac - časnik Kraljevske inženjerije - bio odsutan. Ridleyjev stariji brat, Frank, se pridružio Trgovačkoj mornarici dok je još bio mlad pa su braća jako malo kontaktirala. Tijekom ovog vremena obitelj se često selila, živeći (među ostalim) u Cumbriji, Walesu i Njemačkoj. Nakon Drugog svjetskog rata obitelj Scott se preselila u rodnu sjevernoistočnu Englesku, na kraju se skrasivši u Teesideu (čiji će industrijski krajolik kasnije poslužiti kao inspiracija za neke slične scene u Blade Runneru). Uživao je gledati filmove. Među Scottovim omiljenima bili su Lawrence od Arabije, Građanin Kane i Sedam samuraja. Scott je od 1954. do 1958. studirao u Teesideu, na umjetničkom koledžu, diplomiravši dizajn. Na londonskom Royal College of Art je stekao magisterij iz grafičkog dizajna.

    Nakon toga je radio u časopisu koledža, ARK, i pomogao osnovati filmski odjel. Za posljednju predstavu je snimio crno bijeli kratki film, Dječak i bicikl, sa svojim mlađim bratom, Tonyjem Scottom, i ocem. Glavni vizualni elementi filma postat će sastavnice Scottova kasnijeg rada; objavljen je u specijalnim dodacima na DVD izdanju filma Dvoboj do istrebljenja. Nakon diplome 1963., našao je posao kao vježbenik scenograf na BBC-u, nakon čega će raditi na popularnim policijskim serijama Z-Cars i SF seriji Out of Unknown. Scott je u svojoj ranoj karijeri bio obožavatelj Stanleyja Kubricka. Za kraj svoje obuke na BBC-u je presnimio Kubrickove Staze slave kao kratki film.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Boy and Bicycle (1965)
    2. Z Cars (1962–1978)
    3. Thirty-Minute Theatre (1965–1973)
    4. Adam Adamant Lives! (1966–1967)
    5. Half Hour Story (1967– )
    6. The Informer (1966–1967)
    7. The Troubleshooters (1965–1972)
    8. The Duellists (1977)
    9. Alien (1979)
    10. Roxy Music: Avalon (1984)
    11. Blade Runner (1982)
    12. Apple Mac: 1984 (1984)
    13. Legend (1985)
    14. Someone to Watch Over Me (1987)
    15. Black Rain (1989)
    16. Thelma & Louise (1991)
    17. The King of Ads (1991)
    18. 1492: Conquest of Paradise (1992)
    19. White Squall (1996)
    20. G.I. Jane (1997)
    21. Gladiator (2000)
    22. Hannibal (2001)
    23. Black Hawk Down (2001)
    24. Matchstick Men (2003)
    25. Kingdom of Heaven (2005)
    26. All the Invisible Children (2005)
    27. A Good Year (2006)
    28. American Gangster (2007)
    29. Body of Lies (2008)
    30. Thunder Perfect Mind (2010)
    31. Robin Hood (2010)
    32. Prometheus (2012)
    33. The Vatican (2013)
    34. The Counselor / The Counsellor (2013)
    35. Exodus: Gods and Kings (2014)
    36. The Martian (2015)
    37. Alien: Covenant - Prologue: The Crossing (2017)
    38. Alien: Covenant (2017)
    39. All the Money in the World (2017)
    40. Queen & Country
    41. Battle of Britain
    42. Untitled Alien: Covenant Sequel (2019)
    Izmenjeno od: lisani; 12.04.2018 u 11:33.


Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 20:12.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1