+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor lisani avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    595
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    8
    Pohvaljen 442 puta u 280 postova
    Moć reputacije
    70

    Tim Burton / Tim Barton

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Tim Burton / Tim Barton

    IMDb



    Poznat je po svojim komedijama, ali i ozbiljnim filmovim kao i svojim velikim umetničkim darom da sa malim budžetom napravi hit film. Rođen je u Kaliforniji. Detinjstvo mu je bilo čudno, smatrao je život kod kuće i školu preteškim. Dobio je stipendiju za studije na prestižnoj filmskoj akademiji.

    Vincent Price mu je bio omiljeni glumac. Neki od Burtonovih filmova su: „Edward Scissorhands“, „Beetlejuice“, „Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street“itd.... Muziku za filmove pravi Deni Elfman, frontmen njegove omiljene grupe Oingo Boingo.

    Ženio se jedanput, ali se razveo. Za Lizu Meri bio je veren devet godina, nakon čega su prekinuli vezu. Trenutni partner mu je engleska glumica Helena Bonam Karter, sa kojom ima sina, ali nisu venčani.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. The Island of Doctor Agor (1971)
    2. Prehistoric Caveman (1971)
    3. Houdini: The Untold Story (1971)
    4. Tim's Dreams (1972)
    5. 1997 (1974)
    6. Doctor of Doom (1979)
    7. Stalk of the Celery Monster (1979)
    8. King and Octopus Animation (1979)
    9. Vincent (1982)
    10. Luau (1982)
    11. Hansel and Gretel (1983)
    12. Frankenweenie (1984)
    13. Pee-wee's Big Adventure (1985)
    14. Alfred Hitchcock Presents (1985–1989)
    15. Faerie Tale Theatre (1982–1987)
    16. Beetlejuice (1988)
    17. Batman (1989)
    18. Edward Scissorhands (1990)
    19. Batman Returns (1992)
    20. Ed Wood (1994)
    21. Conversations with Vincent (1994)
    22. Mars Attacks! (1996)
    23. Sleepy Hollow (1999)
    24. The World of Stainboy (2000)
    25. Planet of the Apes (2001)
    26. Big Fish (2003)
    27. Charlie and the Chocolate Factory (2005)
    28. Corpse Bride (2005)
    29. Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)
    30. Alice in Wonderland (2010)
    31. Dark Shadows (2012)
    32. Frankenweenie (2012)
    33. The Killers: Here with Me (2012)
    34. Big Eyes (2014)
    35. Beetlejuice 2
    36. Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (2016)
    37. Dumbo (2019)
    38. Beetlejuice 2
    Izmenjeno od: lisani; 19.04.2018 u 18:51.

  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora lisani:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 17:04.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1