+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor lisani avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    595
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    8
    Pohvaljen 435 puta u 278 postova
    Moć reputacije
    70

    Danny DeVito / Deni Devito

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Danny DeVito / Deni Devito

    IMDb



    Daniel Michael DeVito Jr. (rođen 17.11. 1944). je Emmyjem nagrađivani američki glumac, režiser i za Oscara nominiran producent, koji je slavu stekao ulogom "Louieja De Palme" u popularnoj ABC-ovoj i NBC-ovoj TV seriji Taxi (1978–1983). Ovaj sitcom nije tako poznat van Sjeverne Amerike; u ostatku svijeta De Vito je daleko poznatiji po filmskim ulogama.

    DeVito je prepoznatljiv po svojom niskom rastu - 149 cm. Neki od njegovih filmova su to koristili kao izvor humora, kao partnerstvo Arnoldu Schwarzeneggeru u Twins. Zahvaljujući niskom rastu je dobio i jednu od najpoznatijih uloga - Pingvina u Batman Returns. Također je igrao cirkuskog majstora u Big Fish kako bi Karla the Gianta napravio što većim, a poznata mu je cameo uloga u Austin Powers in Goldmember gdje je u filmu-unutar-filma tumačio lik Mini-Meja. Isto tako u Get Shorty, DeVito tumači glumca koji je dobio lik Napoleona. Supruga Rhea Perlman ima visinu 155 cm.
    DeVito se rodio u italoameričkoj katoličkoj porodici, a prije početka bavljenja glumom je neko vrijeme radio kao frizer u sestrinom salonu. Za vrijeme školovanja u Connecticutu se upoznao s Michaelom Douglasom s kojim će dijeliti stan u New Yorku, a poslije i surađivati u cijelom nizu filmskih projekata. U stan se kasnije doselila i Rhea Perlman, s kojom će se vjenčati 1982. i imati troje djece.

    Prva važnija DeVitova uloga bila je u kazališnoj predstavi One Flew Over Cuckoo's Nest (Let iznad kukavičjeg gnijezda) koju je 1975. ponovio u popularnom i Oscarom nagrađenom filmu. Nakon toga je slijedila nagrađivana TV-serija Taxi, a nakon nje i niz akcijskih filmova i komedija u kojima se De Vito nametnuo kao jedan od najupečatljivijih karakternih glumaca svog doba.

    Osim kao glumac, De Vito je poznat i kao režiser, pri čemu su tri njegova filma - Throw Momma from the Train, War of the Roses i Death to Smoochy - karakteristična po za Hollywood neuobičajenom crnom humoru.

    De Vito je također producirao i nekoliko filmova, uključujući Man on the Moon, posvećen svog preminulom prijatelju i kolegi Andyju Kauffmanu.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. The Sound Sleeper (1973)
    2. Minestrome (1975)
    3. The Selling of Vince D'Angelo (1976)
    4. Likely Stories, Vol. 4 (1983)
    5. Likely Stories, Vol. 2 (1983)
    6. Taxi (1978–1983)
    7. The Ratings Game (1984)
    8. Mary (1985–1986)
    9. Amazing Stories (1985–1987)
    10. Throw Momma from the Train (1987)
    11. The War of the Roses (1989)
    12. Hoffa (1992)
    13. Matilda (1996)
    14. Death to Smoochy (2002)
    15. Duplex (2003)
    16. Queen B (2005)
    17. Evil Eye (2010)
    18. Oh Those Lips (2010)
    19. Skin Deep (2011)
    20. Nest of Vipers (2011)
    21. Poison Tongue (2011)
    22. St. Sebastian
    Izmenjeno od: lisani; 19.04.2018 u 18:51.


Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 03:45.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1