+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor lisani avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    595
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    8
    Pohvaljen 442 puta u 280 postova
    Moć reputacije
    70

    Carl Reiner / Karl Rajner

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Carl Reiner / Karl Rajner

    IMDb



    Carl Reiner (20. 3. 1922.) je američki glumac, filmski režiser, producent, pisac i komičar. Poznat je i kao otac uglednog glumca i režisera Roba Reinera (1947), a oženjen je za Estelle Lebost Reiner (1914). Kao dobitnik devet Emmyja, Reiner se smatra rekorderom u historiji te ugledne televizijske nagrade.

    Rođen je u židovskoj porodici u njujorškom Bronxu, a školovao se na Diplomatskoj školi Univertiteta Georgetown. Za vrijeme drugog svjetskog rata je služio u američkoj vojsci.

    Za svoju suprugu Estelle Lebost, koja je od njega bila starija osam godina, oženio se 24.12. 1943. Brak koji neprekidno traje 63 godina se smatra jednim od najdugovječnijih u Hollywoodu..

    Nakon rata je kao glumac nastupaou broadwayskim mjuziklima kao što su Inside U.S.A. i Alive and Kicking , a poslije je dobio naslovnu ulogu u Call Me Mister. Godine 1950. ga je Max Leibman angažirao u TV-emisiji Sida Caesara Your Show of Shows, gdje je surađivao s uglednim piscima kao što su Mel Brooks i Neil Simon. Kasnije je u TV-emisiji Caesar's Hour surađivao Brooksom, Simonom, Larryjem Gelbartom i Woodyjem Allenom.

    Godine 1961. Reiner je stvorio The Dick Van Dyke Show, te ga uređivao s Budom Molinom. Osim što je za njega pisao tekst, Reiner se u njemu pojavljivao u ulozi temperamentnog voditelja "Alana Bradyja". Show je na programu bio od 1961 do 1966.

    Reiner je u toms showu dobio i prva režijska iskustva. Prvi film mu je bila adaptacija drame Josepha Steina Enter Laughing (1967). Najpoznatiji film njegove rane redateljske faze je kultna komedija Where's Poppa (1970), u kojoj glume George Segal i Ruth Gordon.

    Reiner je igrao važnu ulogu u ranoj fazi karijere Stevea Martina, kao režiser i koscenarist četiri njegove komedije; The Jerk (1979), Dead Men Don't Wear Plaid (1982), The Man with Two Brains (1983) i All of Me (1984).

    Godine 2001. Reiner je tumačio lik Saula Blooma u filmu Stevena Soderbergha Ocean's Eleven, te reprizirao tu ulogu u nastavcima Ocean's Twelve i Ocean's Thirteen.

    Wikipedia

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Filmografija:

    1. Enter Laughing (1967)
    2. Good Morning, World (1967–1968)
    3. The Comic (1969)
    4. Where's Poppa? (1970)
    5. A Touch of Grace (1973– )
    6. The New Dick Van Dyke Show (1971–1974)
    7. Flannery And Quilt (1976)
    8. Good Heavens (1976– )
    9. Oh, God! (1977)
    10. The One And Only (1978)
    11. The Jerk (1979)
    12. Dead Men Don't Wear Plaid (1982)
    13. The Man With Two Brains (1983)
    14. All Of Me (1984)
    15. Summer Rental (1985)
    16. Summer School (1987)
    17. Bert Rigby, You're A Fool (1989)
    18. Sibling Rivalry (1990)
    19. Fatal Instinct (1993)
    20. That Old Feeling (1997)
    Izmenjeno od: gardoim; 02.02.2016 u 02:55.


Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 00:20.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1