+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Fast Serbia v2 Caffe на брзину avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    720
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.986
    Pohvaljen 2.858 puta u 1.218 postova
    Moć reputacije
    87

    Wes Anderson / Ves Anderson

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Wes Anderson / Ves Anderson

    IMDb



    Vesli Vejls Anderson (rođen 1. maja, 1969.) je američki režiser, scenarista, i filmski producent dugometražnih igranih filmova, kratkih igranih filmova filmova i TV reklama. Bio je nominovan za nagradu Oskar za 2001. za najbolji originalni scenario za film Rojal Tenenbaums.Drugi od tri brata rođen je u Hjustonu, Teksas. Njegov otac, Melver Leonard Anderson, je radio u oblasti advertajzinga i trenutno vodi PR agenciju u Hjustonu; njegova majka, Teksas En Barouz, bivši je arheolog, trenutno je agent za prodaju nekretnina.Anderson je pohađao Westchester High School i St. John's School (Texas), privatnu školu u Hjustonu, koja će se kasnije pojaviti kao lokacija gde se odvija radnja njegovog drugog filma, Rushmore. Kao i njegov junak iz ovog filma , Maks Fišer, Anderson je pisao i režirao pozorišne komade koji su izvođeni na sceni ove škole. Anderson je studirao filozofiju na University of Texas, gde je upoznao Ovena Vilsona. Posle snimljenog kratkog filma Bottle Rocket, Andersona i Vilsona je zapazio producent Džejms L. Bruks. Uz njegovu pomoć film se pojavio na Sandens filmskom festivalu što im je pomoglo da skupe novac za dugometražnu verziju istog naziva ''Bottle Rocket.Anderson provodi vreme između Njujorka i Pariza. Njegov krug prijatelja čine razni filmski stvaraoci, među njima su scenarista Noa Baumbah, glumica i scenaristkinja Sofija Kopola, Oven Vilson. Njegov mlađi brat, Erik, mu je saradnik u oblasti dizajna i scenografije. Stariji brat Mel je lekar.

    Wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Bottle Rocket (1994)
    2. Bottle Rocket (1996)
    3. Rushmore (1998)
    4. The Royal Tenenbaums (2001)
    5. The Life Aquatic with Steve Zissou (2004)
    6. American Express: My Life. My Card (2004)
    7. The Darjeeling Limited (2007)
    8. Hotel Chevalier (2007)
    9. Fantastic Mr. Fox (2009)
    10. Moonrise Kingdom (2012)
    11. Cousin Ben Troop Screening with Jason Schwartzman (2012)
    12. Prada: Candy (2013)
    13. Castello Cavalcanti (2013)
    14. The Grand Budapest Hotel (2014)
    15. Untitled Wes Anderson Project
    Izmenjeno od: Shane; 13.04.2016 u 14:57.


Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 08:10.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1