+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Fast Serbia v2 Caffe на брзину avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    739
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    6.079
    Pohvaljen 2.929 puta u 1.236 postova
    Moć reputacije
    88

    Michael Curtiz / Majkl Kertiz

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Michael Curtiz / Majkl Kertiz

    IMDb



    Michael Curtiz (Budimpešta, 24. 12. 1886. - Hollywood, 10. 04. 1962.), mađarsko-američki filmski redatelj.

    Režirao je oko 50 filmova u Europi i više od stotinu u Americi, a među najboljima su Pustolovine Robina Hooda, Anđeli garava lica, Casablanca, Yankee Doodle Dandy i Bijeli Božić. Proslavio se u zlatno doba studija Warner Bros. u tridesetima i četrdesetima gdje je zaradio reputaciju uspješnog redatelja, ali i postao poznat po zahtjevnosti na setu. Karijera mu se našla u silaznoj putanji krajem četrdesetih kad se pokušao odvojiti od studija i pokušati s neovisnom produkcijom, ali je nastavio raditi sve do smrti.

    Curtiz je zaradio četiri nominacije za Oscara za najbolju režiju: prije nego što je pobijedio s Casablancom 1943., bio je nominiran za filmove Yankee Doodle Dandy 1943., Anđeli garava lica i Četiri kćeri 1938.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Ma és holnap (1912)
    2. Az utolsó bohém (1913)
    3. Rablélek (1913)
    4. Házasodik az uram (1913)
    5. Az aranyásó (1914)
    6. A hercegnö pongyolája (1914)
    7. A kölcsönkért csecsemök (1914)
    8. Az éjszaka rabja (1914)
    9. Bánk bán (1914)
    10. A tolonc (1915)
    11. Akit ketten szeretnek (1915)
    12. Farkas (1916)
    13. A magyar föld ereje (1916)
    14. Az ezüst kecske (1916)
    15. A karthausi (1916)
    16. A fekete szivárvány (1916)
    17. Makkhetes (1916)
    18. Doktor úr (1916)
    19. A kuruzsló (1917)
    20. Tatárjárás (1917)
    21. A vörös Sámson (1917)
    22. Az utolsó hajnal (1917)
    23. Halálcsengö (1917)
    24. Az ezredes (1917)
    25. Tavasz a télben (1917)
    26. A szentjóbi erdö titka (1917)
    27. A béke útja (1917)
    28. A senki fia (1917)
    29. Zoárd mester (1917)
    30. Árendás zsidó (1917)
    31. A föld embere (1917)
    32. Egy krajcár története (1917)
    33. 99 (1918)
    34. A napraforgós hölgy (1918)
    35. A csúnya fiú (1918)
    36. Az ördög (1918)
    37. Varázskeringö (1918)
    38. Lulu (1918)
    39. Lu, a kokott (1918)
    40. Júdás (1918)
    41. A víg özvegy (1918)
    42. A skorpió I. (1918)
    43. Alraune (1918)
    44. Jön az öcsém (1919)
    45. Die Dame mit dem schwarzen Handschuh (1919)
    46. Liliom (1919)
    47. Boccaccio (1920)
    48. Der Stern von Damaskus (1920)
    49. Die Gottesgeisel (1920)
    50. Mrs. Tutti Frutti (1921)
    51. Herzogin Satanella (1921)
    52. Frau Dorothys Bekenntnis (1921)
    53. Labyrinth des Grauens (1921)
    54. Sodom und Gomorrha (1922)
    55. Der junge Medardus (1923)
    56. Die Lawine (1923)
    57. Namenlos (1923)
    58. Harun al Raschid (1924)
    59. Die Sklavenkönigin (1924)
    60. General Babka (1924)
    61. Ein Spiel ums Leben (1924)
    62. Das Spielzeug von Paris (1925)
    63. Fiaker Nr. 13 (1926)
    64. Der goldene Schmetterling (1926)
    65. The Third Degree (1926)
    66. A Million Bid (1927)
    67. The Desired Woman (1927)
    68. Good Time Charley (1927)
    69. Tenderloin (1928)
    70. Noah's Ark (1928)
    71. Glad Rag Doll (1929)
    72. Madonna of Avenue A (1929)
    73. The Gamblers (1929)
    74. Hearts in Exile (1929)
    75. Mammy (1930)
    76. Under a Texas Moon (1930)
    77. The Matrimonial Bed (1930)
    78. Bright Lights (1930)
    79. River's End (1930)
    80. A Soldier's Plaything (1930)
    81. Dämon des Meeres (1931)
    82. God's Gift to Women (1931)
    83. The Mad Genius (1931)
    84. The Woman from Monte Carlo (1932)
    85. Alias the Doctor (1932)
    86. The Strange Love of Molly Louvain (1932)
    87. Doctor X (1932)
    88. The Cabin in the Cotton (1932)
    89. 20,000 Years in Sing Sing (1932)
    90. Mystery of the Wax Museum (1933)
    91. The Keyhole (1933)
    92. Private Detective 62 (1933)
    93. The Mayor of Hell (1933)
    94. Goodbye Again (1933)
    95. The Kennel Murder Case (1933)
    96. Female (1933)
    97. Mandalay (1934)
    98. Jimmy the Gent (1934)
    99. The Key (1934)
    100. British Agent (1934)
    101. Black Fury (1935)
    102. The Case of the Curious Bride (1935)
    103. Go Into Your Dance (1935)
    104. Front Page Woman (1935)
    105. Little Big Shot (1935)
    106. Captain Blood (1935)
    107. The Walking Dead (1936)
    108. Anthony Adverse (1936)
    109. The Charge of the Light Brigade (1936)
    110. Black Legion (1937)
    111. Stolen Holiday (1937)
    112. Marked Woman (1937)
    113. Mountain Justice (1937)
    114. Kid Galahad (1937)
    115. The Perfect Specimen (1937)
    116. Gold Is Where You Find It (1938)
    117. The Adventures of Robin Hood (1938)
    118. Four's a Crowd (1938)
    119. Four Daughters (1938)
    120. Angels with Dirty Faces (1938)
    121. Blackwell's Island (1939)
    122. Dodge City (1939)
    123. Sons of Liberty (1939)
    124. Daughters Courageous (1939)
    125. The Private Lives of Elizabeth and Essex (1939)
    126. Four Wives (1939)
    127. Virginia City (1940)
    128. The Sea Hawk (1940)
    129. Santa Fe Trail (1940)
    130. The Sea Wolf (1941)
    131. Dive Bomber (1941)
    132. Captains of the Clouds (1942)
    133. Yankee Doodle Dandy (1942)
    134. Casablanca (1942)
    135. Mission to Moscow (1943)
    136. This Is the Army (1943)
    137. Passage to Marseille (1944)
    138. Janie (1944)
    139. Roughly Speaking (1945)
    140. Mildred Pierce (1945)
    141. Night and Day (1946)
    142. Life with Father (1947)
    143. The Unsuspected (1947)
    144. Romance on the High Seas (1948)
    145. My Dream Is Yours (1949)
    146. Flamingo Road (1949)
    147. The Lady Takes a Sailor (1949)
    148. Young Man with a Horn (1950)
    149. Bright Leaf (1950)
    150. The Breaking Point (1950)
    151. Force of Arms (1951)
    152. Jim Thorpe -- All-American (1951)
    153. I'll See You in My Dreams (1951)
    154. The Story of Will Rogers (1952)
    155. The Jazz Singer (1952)
    156. Trouble Along the Way (1953)
    157. The Boy from Oklahoma (1954)
    158. The Egyptian (1954)
    159. White Christmas (1954)
    160. We're No Angels (1955)
    161. The Scarlet Hour (1956)
    162. The Vagabond King (1956)
    163. The Best Things in Life Are Free (1956)
    164. The Helen Morgan Story (1957)
    165. The Proud Rebel (1958)
    166. King Creole (1958)
    167. The Hangman (1959)
    168. The Man in the Net (1959)
    169. A Breath of Scandal (1960)
    170. The Adventures of Huckleberry Finn (1960)
    171. Francis of Assisi (1961)
    172. The Comancheros (1961)

    Izmenjeno od: Shane; 29.04.2018 u 20:32.


Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 18:38.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1