+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Fast Serbia v2 Caffe на брзину avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    720
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.986
    Pohvaljen 2.858 puta u 1.218 postova
    Moć reputacije
    87

    Oliver Stone / Oliver Stoun

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Oliver Stone / Oliver Stoun

    IMDb



    Oliver Stone (New York, 15. 09. 1946.), američki filmski redatelj i scenarist, trostruki dobitnik Oscara.
    Stone je rođen u New Yorku. Njegov otac bio je židovske, a majka katoličke vjeroispovijesti. Oliver je odgojen u Episkopalnoj Crkvi, kao kompromis između roditelja, ali se poslije obratio na budizam.

    Roditelji su mu se razveli dok je bio u srednjoj školi. Stone je studirao na fakultetu Yale, The Hill School i New York University. 1967. se prijavio za rat u Vijetnamu i izričito zahtijevao dužnost na bojnom polju. Bio je dva puta ranjen te je dobio medalje za svoje doprinose.

    Poslije je snimio tri filma o Vijetnamu - Vod smrti (1986.), Rođen 4. srpnja (1989.) i Nebo i zemlja (1993.). Ove filmove nazvao je trilogijom, iako se sva tri bave raznim aspektima rata. Vod smrti je polu-autobiografski film o Stoneovim iskustvima u ratu. Rođen 4. srpnja temeljen je na autobiografiji Rona Kovica. Nebo i zemlja je istinita priča Le Ly Hayslipa, vijetnamske djevojke čiji je život izmijenio rat.

    Tijekom istog perioda, Stone je napisao scenarij i režirao filmove Wall Street (1987.), koji je Michaelu Douglasu donio Oscara za najboljeg glavnog glumca, i The Doors (1991.), s Valom Kilmerom u glavnoj ulozi.

    Stone je osvojio tri Oscara. Prvi Oscar bio je za najbolji adaptirani scenarij za film Ponoćni ekspres (1978.). Osvojio je dva Oscara za režiju filmova Vod smrti i Rođen 4. srpnja.

    Za film Godina zmaja (1985.) zaradio je nominaciju za nagradu Razzie u kategoriji najgoreg scenarija. Osim toga, napisao je scenarij za filmove Conan barbarin (1982.), Lice s ožiljkom (1983.), 8 milijuna načina za umrijeti (1986.) i Evita (1996.). Napisao je ili je surađivao na scenariju za sve svoje filmove, osim za Pogrešno skretanje (1997.). Prvi film koji je režirao bio je mračni horor Seizure (1974.).

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Last Year in Viet Nam (1971)
    2. Seizure (1974)
    3. Mad Man of Martinique (1979)
    4. The Hand (1981)
    5. Salvador (1986)
    6. Platoon (1986)
    7. Wall Street (1987)
    8. Talk Radio (1988)
    9. Born on the Fourth of July (1989)
    10. The Doors (1991)
    11. JFK (1991)
    12. Heaven & Earth (1993)
    13. Natural Born Killers (1994)
    14. Nixon (1995)
    15. U Turn (1997)
    16. Any Given Sunday (1999)
    17. Comandante (2003)
    18. America Undercover (1986– )
    19. Alexander (2004)
    20. World Trade Center (2006)
    21. W. (2008)
    22. South of the Border (2009)
    23. Wall Street: Money Never Sleeps (2010)
    24. Castro in Winter (2012)
    25. Savages (2012)
    26. Savages: The Interrogations (2012)
    27. The Untold History of the United States (2012– )
    28. Mi Amigo Hugo (2014)
    29. Snowden (2016)
    30. The Putin Interviews (2017– )
    31. Guantanamo (2018– )
    Izmenjeno od: lisani; 16.04.2018 u 14:00.

  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora на брзину:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 14:39.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1