+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor lisani avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    595
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    8
    Pohvaljen 435 puta u 278 postova
    Moć reputacije
    70

    Jack Nicholson / Džek Nikolson

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Jack Nicholson / Džek Nikolson

    IMDb



    John Joseph Nicholson (New Jersey, 22. 04. 1937.) čuveni je američki filmski glumac, režiser, scenarist i producent.

    Ispočetka je glumio u niskobudžetnim, uglavnom horor filmovima. Iz anonimnosti izlazi 1969. godine nakon uloge provincijskog advokata u filmu Goli u sedlu. Ubrzo se nameće nizom značajnih uloga tipičnih antijunaka i neurotičnih autsajdera, te najuvjerljivije tumači buntovne, neprilagođene i asocijalne osobe.

    12 puta je bio nominiran za Oscara, a 3 je osvojio.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Matinee Theatre (1955–1958)
    2. The Cry Baby Killer (1958)
    3. Too Soon to Love (1960)
    4. Mr. Lucky (1959–1960)
    5. The Wild Ride (1960)
    6. The Little Shop of Horrors (1960)
    7. Studs Lonigan (1960)
    8. The Barbara Stanwyck Show (1960– )
    9. Tales of Wells Fargo (1957–1962)
    10. Sea Hunt (1958–1961)
    11. Bronco (1958–1962)
    12. The Hour of St. Francis (1962– )
    13. Little Amy (1962)
    14. Hawaiian Eye (1959–1963)
    15. The Broken Land (1962)
    16. The Raven (1963)
    17. The Terror (1963)
    18. Ensign Pulver (1964)
    19. Flight to Fury (1964)
    20. Back Door to Hell (1964)
    21. Dr. Kildare (1961–1966)
    22. The Shooting (1966)
    23. Ride in the Whirlwind (1966)
    24. Hells Angels on Wheels (1967)
    25. The St. Valentine's Day Massacre (1967)
    26. The Guns of Will Sonnett (1967–1969)
    27. The Andy Griffith Show (1960–1968)
    28. Psych-Out (1968)
    29. Head (1968)
    30. Easy Rider (1969)
    31. The Rebel Rousers (1970)
    32. On a Clear Day You Can See Forever (1970)
    33. Five Easy Pieces (1970)
    34. Carnal Knowledge (1971)
    35. A Safe Place (1971)
    36. The King of Marvin Gardens (1972)
    37. The Last Detail (1973)
    38. Chinatown (1974)
    39. Professione: reporter (1975)
    40. Tommy (1975)
    41. The Fortune (1975)
    42. One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975)
    43. The Missouri Breaks (1976)
    44. The Last Tycoon (1976)
    45. Goin' South (1978)
    46. The Shining (1980)
    47. The Postman Always Rings Twice (1981)
    48. Reds (1981)
    49. The Border (1982)
    50. Terms of Endearment (1983)
    51. Prizzi's Honor (1985)
    52. Heartburn (1986)
    53. Elephant's Child (1986)
    54. The Witches of Eastwick (1987)
    55. Broadcast News (1987)
    56. Ironweed (1987)
    57. Batman (1989)
    58. The Two Jakes (1990)
    59. Man Trouble (1992)
    60. A Few Good Men (1992)
    61. Hoffa (1992)
    62. Wolf (1994)
    63. The Crossing Guard (1995)
    64. Blood and Wine (1996)
    65. The Evening Star (1996)
    66. Mars Attacks! (1996)
    67. As Good as It Gets (1997)
    68. The Pledge (2001)
    69. About Schmidt (2002)
    70. Anger Management (2003)
    71. Something's Gotta Give (2003)
    72. The Departed (2006)
    73. The Bucket List (2007)
    74. I'm Still Here (2010)
    75. How Do You Know (2010)
    76. Toni Erdmann
    Izmenjeno od: lisani; 15.05.2018 u 14:03.

  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora lisani:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 03:30.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1