+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor lisani avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    595
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    8
    Pohvaljen 435 puta u 278 postova
    Moć reputacije
    70

    Francis Ford Coppola / Fransis Ford Kopola

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Francis Ford Coppola / Fransis Ford Kopola

    IMDb



    Francis Ford Coppola (Detroit, 7. april 1939.), američki redatelj, scenarist i producent.
    Uspjeh njegovog gangsterskog epa, a ujedno i porodične hronike, filma Kum iz 1972, koji se našao na vrhu najkomercijalnijih filmova svih vremena i dobio 3 Oscara, svrstava Coppolu među vodeće američke režisere koji početkom 1970-ih bitno utječu na holivudski film.

    Za nastavak svog najvećeg uspjeha, Kum 2, dobija 6 Oscara 1974. To mu 1979. omogućuje realizaciju njegovog najambicioznijeg projekta, ratnog spektakla Apokalipsa danas.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Nebo zovyot (1959)
    2. The Bellboy and the Playgirls (1962)
    3. Tonight for Sure (1962)
    4. The Terror (1963)
    5. Dementia 13 (1963)
    6. You're a Big Boy Now (1966)
    7. Finian's Rainbow (1968)
    8. The Rain People (1969)
    9. The Godfather (1972)
    10. The Conversation (1974)
    11. The Godfather: Part II (1974)
    12. The Godfather: A Novel for Television (1977– )
    13. Apocalypse Now (1979)
    14. One from the Heart (1981)
    15. The Outsiders (1983)
    16. Rumble Fish (1983)
    17. The Cotton Club (1984)
    18. Captain EO (1986)
    19. Peggy Sue Got Married (1986)
    20. Faerie Tale Theatre (1982–1987)
    21. Gardens of Stone (1987)
    22. Tucker: The Man and His Dream (1988)
    23. New York Stories (1989)
    24. The Godfather: Part III (1990)
    25. Dracula / Bram Stoker's Dracula (1992)
    26. The Godfather Trilogy: 1901-1980 (1992)
    27. Making 'Bram Stoker's Dracula' (1992)
    28. Jack (1996)
    29. The Rainmaker (1997)
    30. Supernova (2000)
    31. Youth Without Youth (2007)
    32. Tetro (2009)
    33. Twixt (2011)
    34. Distant Vision (2016)
    35. Distant Vision
    Izmenjeno od: Shane; 05.09.2018 u 21:29.


Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 21:50.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1