+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor lisani avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    595
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    8
    Pohvaljen 442 puta u 280 postova
    Moć reputacije
    70

    Michael Douglas / Majkl Daglas

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Michael Douglas / Majkl Daglas

    IMDb



    Michael Kirk Douglas (rođen 25. 09. 1944.), američki filmski i televizijski glumac i producent. Douglasov prvi televizijski nastup bila je uloga mladog partnera Karla Maldena, inspektora Stevea Kellera, u popularnoj kriminalističkoj seriji iz sedamdesetih, Ulice San Francisca (uloga koju je igrao od 1972. do 1976.). 1986. je osvojio Oscara za ulogu u Wall Streetu.

    Douglas je rođen u New Brunswicku, New Jersey, kao sin proslavljenog američkog glumca Kirka Douglasa i bermudske glumice Diane Hill. Njegovi djed i baka s očeve strane, Herschel Danielovitch i Byrna Sanglel, bili su židovski imigranti iz Rusije, dok su oni s majčine strane, potpukovnik Thomas Melville Dill i Ruth Rapalje Neilson, bili izvorni stanovnici Devosnhirea, Bermudi. Douglas je maturirao na prestižnoj školi Eaglebrook School u Deerfieldu, Massachusetts prije nego što je otišao u Choate Rosemary Hall u Wallingfordu, Connecticut, u istu školu koju je pohađala Glenn Close. Douglas je 1968. diplomirao dramske umjetnosti na Kalifornijskom sveučilištu u Santa Barbari.

    Kako je imao slavnog oca, otvorila su mu se mnoga vrata o kojima su drugi mogli samo sanjati. Douglas je nastupao u televizijskoj seriji Ulice San Francisca od 1972. do 1976. 1976. je osvojio Oscara kao producent filma Let iznad kukavičjeg gnijezda. Iako se pokazao kao sposoban glumac u Ulicama, njegova je karijera nakon serije ušla u fazu stagnacije, u kojoj se pojavio u par manje poznatih filmova.

    Sreća mu se nasmiješila kad je 1984. nastupio u romantičnoj pustolovnoj komediji Lov na zeleni dijamant. Godinu poslije je uslijedio nastavak, Dragulj s Nila. 1987. je s Glenn Close nastupio u Fatalnoj privlačnosti, filmu koji je postao svjetski hit. 1988. je osvojio Oscara za ulogu Gordona Gekka u Wall Streetu. Kasnije se pojavio u sličnoj ulozi Gospodina Rosea u Ratu Roseovih, u kojem su nastupili i Kathleen Turner i Danny DeVito. 1989. je nastupio u glavnoj ulozi u međunarodnoj hit policijskoj drami Crna kiša s Andyjem Garciom i Kate Chapshaw redatelja Ridleyja Scotta.

    1992. je u Sirovim strastima nastupio sa Sharon Stone. Film je bio veliki hit i izazvao kontroverze o prikazu biseksualnosti i lezbijstva. 1994. su se on i Demi Moore pojavili u Razotkrivanju, koji se fokusirao na vruću temu seksualnog zlostavljanja iz muške perspektive. To je potaknulo još žešće rasprave o kontroverznoj temi te pomoglo otkloniti ženske predrasude da većina muškaraca zlostavlja članice suprotnog spola na radnom mjestu.

    Douglas je i dalje ostao jedan od najtraženijih holivudskih glumaca. Nakon komercijalnog podbačaja filma Sve ostaje u obitelji (2003.), tri godine se nije pojavljivao na filmu, sve do Sentinela 2006. Godinu prije objavljivanja Sve ostaje u obitelji, nastupio je u gostujućoj ulozi u seriji Will i Grace, kao policajac homoseksualac kojeg privlači Will Truman (Eric McCormack); izvedba mu je donijela nominaciju za Emmyja za najboljeg gostujućeg glumca u humorističnoj seriji. Njegova kolegica iz Fatalne privlačnosti, Glenn Close, pojavila se u sljedećoj epizodi serije i za svoju izvedbu zaradila nominaciju za Emmyja.
    Douglas na pitanje o Sirovim strastima 2: "Da, davno su me pitali o tome, ali mislim da smo to napravili dosta dobro; (Paul) Verhoven je dosta dobar redatelj. Nisam gledao nastavak. Snimio sam samo jedan nastavak u životu, Dragulj s Nila nakon Lova na zeleni dijamant. Osim toga, tu je i problem s godinama, znate? Sharon još izgleda fantastično. Scenarij je bio prilično dobar. Dobar za nju, ona je u srednjim četrdesetima, a nema puno uloga okolo. Prvi je vjerojatno bio najbolji film njene karijere - definitivno joj je označio karijeru, a bila je sjajna u njemu."

    Douglas se 20. 03. 1977. oženio s Diandrom Luker. Imaju jednog sina, Camerona (rođenog 13. 12. 1978.). 1980. je doživio tešku skijašku nesreću nakon koje tri godine nije nastupao. U septembru 1992. se povrgnuo liječenju od alkohola. 2000. nakon 23 godine braka, Diandra se razvela od Douglasa.

    18. studenog 2000. se oženio s velškom glumicom Catherine Zeta-Jones; oboje su rođeni 25. 09., samo s 25 godina razlike. Ona tvrdi da je, kad su se upoznali, upotrijebio rečenicu, "Htio bih biti otac tvoje djece." Imaju dvoje djece, Dylana Michaela (rođenog 8. 11. 2000.) i Carys Zeta (rođenu 20. 04. 2003.).

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Cast a Giant Shadow (1966)
    2. CBS Playhouse (1967– )
    3. Hail, Hero! (1969)
    4. Adam at Six A.M. (1970)
    5. The F.B.I. (1965–1974)
    6. Summertree (1971)
    7. Medical Center (1969–1976)
    8. American Revolution: The Impossible War (1972)
    9. American Heritage: The Cause of Liberty (1972)
    10. When Michael Calls (1972)
    11. Napoleon and Samantha (1972)
    12. The Streets of San Francisco (1972–1977)
    13. Coma (1978)
    14. The China Syndrome (1979)
    15. Running (1979)
    16. It's My Turn (1980)
    17. The Star Chamber (1983)
    18. Romancing the Stone (1984)
    19. The Jewel of the Nile (1985)
    20. A Chorus Line (1985)
    21. Billy Ocean: When the Going Gets Tough, the Tough Get Going (1985)
    22. Fatal Attraction (1987)
    23. Wall Street (1987)
    24. Black Rain (1989)
    25. The War of the Roses (1989)
    26. Shining Through (1992)
    27. Basic Instinct (1992)
    28. Falling Down (1993)
    29. Disclosure (1994)
    30. The American President (1995)
    31. The Ghost and the Darkness (1996)
    32. The Game (1997)
    33. A Perfect Murder (1998)
    34. Wonder Boys (2000)
    35. Traffic (2000)
    36. One Night at McCool's (2001)
    37. Don't Say a Word (2001)
    38. Will & Grace (1998–2006)
    39. Liberty's Kids: Est. 1776 (2002–2003)
    40. Freedom: A History of Us (2003– )
    41. It Runs in the Family (2003)
    42. The In-Laws (2003)
    43. The Sentinel (2006)
    44. You, Me and Dupree (2006)
    45. King of California (2007)
    46. Ghosts of Girlfriends Past (2009)
    47. Beyond a Reasonable Doubt (2009)
    48. Solitary Man (2009)
    49. Wall Street: Money Never Sleeps (2010)
    50. Phineas and Ferb (2007–2015)
    51. Haywire (2011)
    52. Behind the Candelabra (2013)
    53. Last Vegas (2013)
    54. And So It Goes (2014)
    55. Beyond the Reach (2014)
    56. Ant-Man (2015)
    57. Unlocked (2017)
    58. Dongwu shijie (2018)
    59. Ant-Man and the Wasp (2018)
    60. The Kominsky Method (2018- )
    Izmenjeno od: Shane; 12.09.2018 u 21:43.

  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora lisani:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 03:57.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1